Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığı boşta 75+ derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartı: Zotac gtx 1080 amp extreme edition
    İşlemci : i7 5930k 3.5 ghz
    Kasa: be quiet! Dark Base Pro 900
    Ana kart : MSI X99A Gaming 7
    Sıvı Soğutucu: CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H110i

Kasa hariç ürünleri 1 sene önce vatan bilgisayardan satın almıştım. 1 ay önce işlemci sıcaklığından dolayı servise götürdüm işlemcimin ve sıvı soğutucumun değiştiğini söylediler. Yeni ürünlerin kasaya montajının yapıldığını söyleyip yeni ürünlerin kutularını bana teslim ettiler. Fakat sorunum hala devam ediyor. İşlemcim boşta 70/75 derece de başlıyor. Oyun oynarken işlemcim 95 dereceye kadar çıkıyor daha sonra mhz olarak 3-5 saniye de bir işlemci voltajını düşürüp 800 mhz de çalışıyor. Buda oyunda 3-5 saniyede bir anlık fps düşüşlerine sebep oluyor. Daha öncede söylediğim gibi vatan bana işlemci ve sıvı soğutucunun değiştirildiğini söyledi. Montajda bir sıkıntı olcağını sanmıyorum. Termal macun ilk servise gitmeden önce yaklaşık 1 hafta önce sürülmüştü. Yeni işlemci takıldığında yeniden terman macun sürüldüğü söylendi. Kasamda toz vesaire yok kasamı ayda 1 kere temizlerim.Bu sorunlardan dolayı sıvı soğutucunun fanlarını noctua nf-a14 2000 rpm olarak değiştirmiştim.Biosum güncel. Fakat sorunum hala devam ediyor. Sizce ana karttan kaynaklanan bir sorun olabilir mi?

Sıcaklıkları aida 64 extreme ve Core Temp programları ile ölçtüm daha sonra biosa girdiğimde orda da aynı sıcaklık değerlerini gösteriyor.

Boşta iken;
    Oyun oynarken;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draxiss -- 30 Mart 2018; 13:8:38 >

• Bahsettiğin sıcaklıklara bakılacak olursa sıvı soğutma sistemin çalışmıyor yada çok verimsiz bir şekilde çalışıyor.. Devir daim yapmıyor olabilir.. Bu şekilde kullanmaya devam etmeni kesinlikle tavsiye etmem.. Bahsettiğiniz sıcaklıklar bir işlemcinin en son ulaşması gereken değerler.. Vatan'dan vazgeçin artık.. Çözümden çok sorun üretin bir firma.. soğutma sistemini CORSAIR'a ulaştırın firma ile birebir irtibat kurun (mail vs) teknik servis ve müşteri hizmetleri başarılı bir firmadır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.