Şimdi Ara

İşlemci sıcaklığı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, intel i5 760 stock fanlı işlemcim var yük altında değilken 50-55 derece de çalışıyor, en ağır oyunlar da ultra ayarlarda 75 80 dereceyi buluyor. Kasamda arkada ve üstte toplam 2 egzost fan önde ise 1 adet intake fan takılı bunların hepsi 120mm lik ve işlemci overclock suz. Dereceler normal midir değilse ne yapmam gerekir? Fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• Kullandiginiz islemci itibari ile sicakliklariniz azda olsa fazla.(3-5 derece) . Bu islemcilerde isinma durumu presscotlar gibi sicak calisiyorlar eger dusunceniz daha az sicaklik gormek ise fan degistirmeniz mantikli olacaktir.
  • Çok teşekkürler Exeter. Daha az sıcaklık işlemcinin ömrünü daha mı iyi etkiler veya performansta bir artış sağlar mı? Eğer öyleyse yeni bir fan alırım ama bu sıcaklarda bir sorun yoksa
    doğal hali buysa bu şekilde bırakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinclaire -- 7 Nisan 2013; 1:47:36 >
  • Dogal hali bu diye de tabi sicakta birakilmaz. Uretimsel halinin stok fanla kullanilmis hali bu ama siz ne kadar iyi sogutursaniz o kadar performans alirsiniz. Bende mesela vendetta2 var 6 cekirdek makinem var cok rahat serin tutabiliyor daha 55 derece ustunu gormedim max yogunlukta bile. ne kadar iyi sogutma o kadar performans.
  • Bugün bir alta bir yana olmak üzere 2 intake 1 de çatıya egzost ekledim idle ısı 40-45C oyunlarda ise 55-60C a düştü fanlar 19 db oldukları halde ses bayağı bi arttı :(
  • stok fanlar o islemcileri sabit kullanmak icindir iyi sogutma icin 3. parti dedigimiz thermaltake, zalman, cooler master gibi markalarin fanlarini deneyin. watt olarak ne kadar yuksek degere tekabul eden bir sogutucunuz olursa o kadar iyi soguyacaktir sistemde.
  • Evet en başında 3. parti bir işlemci fan ı almayı düşündüm ama kasamı açıp incelediğimde büyük fanların sığmayacağını fark ettim. Kasam mid tower atx olmasına rağmen nedense biraz ince. Önümüzdeki kış yeni kasa ve 3.parti bir fan alacağım tavsiyelerin için çok teşekkürler.
  • aynı işlemci ben dede mevcut i5 760 işlemciler çok ısınmakta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.