Şimdi Ara

İşlemci Soğutucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben yakın bir zamana kadar Akasa Venom Toxic kasasını alacağım.Bu kasaya ek olarak birde işlemci soğutucusu almak istiyorum ( Hava soğutma alacağım ).Bana şöyle 200 TL'ye kadar ; boyutu büyük olmayan,sessiz ve yeterli soğutmayı sağlayacak bir işlemci soğutucusu önerirmisiniz ? Ram slotlarına etki etmesini istemiyorum.Çünkü ramlerime overclock yapacağım.Bu yüzden ek fan taktıracağım ( Bu konuda kararlıyım.Ona göre önerilerde bulunursanız sevinirim.Yani ramleri overclock yapacaksında ne olacak gibi sözler sarf etmezseniz sevinirim ).

İşlemci soğutucusunda aradığım özellikler ;

- Sessizlik ( Düşük devirde 28 dBA'yı geçmezse benim yararıma olur )
    - Ram slotlarına etki etmemesi
    - Boyutunun çok büyük olmaması ( Yani kule gibi dikilmesin kasaya )
    - Amd 1100 T işlemcime 4 veya 4.5 Ghz overlock uygulayacağım.Bu yüzden soğutmasıda iyi olmak zorunda.Macun olarak Zalman'nın ZM-STG2 Thermal macununu kullanacağım.Bu macun bana yeterli gelir mi ?

Aklımdaki işlemci soğutucusu Zalman 9900CNPS Max.Bu işlemci soğutucusu hakkında ne söylebilirsiniz.Yabancı siteler hariç,Türkiyede inceleyen kişileri bulamadım.Sizce bu soğutucu iyimi ? Artıları ve eksileri neler ? Bana ayrıntılı bir şekilde anlatırmısınız ?

Not : Sıvı soğutma almayacağım.Bu yüzden sıvı soğutma önerilerinde bulunmazsanız sevinirim.

• Aktif RAM soğutucusu kullanacaksanız su soğutma tercih edin.Fanı engelleyecektir;
     İşlemci Soğutucusu

Xigmatek Red Scorpion veya Thermalright True Spirit 140 Thermalright True Spirit 120 Thermalright Ultra 120 Extreme gibi ince bloklu bir soğutucu alıp fanını ters tarafa takarak kullanacaksınız.

Termal macun olarak da NT-H1 veya Artic Cooling MX-4 gibi daha iyisini bulabilirsiniz;

http://www.tomshardware.co.uk/forum/274824-11-thermal-compound-roundup-2011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunyukuk -- 17 Haziran 2012; 12:34:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.