Şimdi Ara

İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU - Cooler Master Hyper 412S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda bir üyeden mesaj gelmesi sonucu yazdığım cevabı başkasıda faydalanabilir diye konu olarak buraya açıyorum.

Ürün böyle biraz baboş bişey... İster tek taraflı ister çift taraflı fan ile kullanılabiliyor.

resim yüke
    bmp resim yükle

1. resim bilgisyarımın şu anki hali
    - 8 adet ram takılabiliyor. A-B-C-D-E-F-G-H diye ram boşlukları var. ancak bunlara 1-2-3-4-5-6-7-8 diye sırası ile ramleri takıyorsun. yani 4 adet normal ram takacaksan sorun yok. ancak 5. rami takim dedinmi soğutucunun fanı A slotunu kapatıyor.

- Benim ramlar normal öyle büyük soğutuculu fanlı ram değil. B-slotundaki 1. ram fan'a neredeyse bitişik. yani eğer özel soğutuculu ram vs varsa onuda B boşluğuna sığdırman yani 1. ram ide takman zor. bunu denemeden bişey diyemem. ama ben piyasada 4lü özel soğutuculu ram görmedim. görsem bile heralde fiyatı 2000tl olur. ha 2li 3lü özel soğutuculu ramlar var ben onları kastediyorum.. mesela link
    http://www.vatanbilgisa...i-fanli-ram.html?srt=PU

- 5. rami şöyle takarsın... soğutucunun fanını SAО tarafa değilde, SOL tarafa takabiliyorsun. böyle olunca A slotu boşalır ve 5. rami takarsın ancak bu durumda fan, H slotunu 6. rami takmanı engeller. benim bilgisayar 8gm ramdi 32gb quad-ram taktım ne farkı oldu dersen hiçbir şey hissetmedim açıkçası çünkü artık 6-8gb ramler iyi bir ekran kartı ile herşeyi çalıştırıyor. ancak bilgisayarımı her 4-5 yılda bir değiştiririm. 4-5 yıl tam performans kullanmak istediğimden bu şekilde yaptım.

-bir diğer konuda şu. ben cpu soğutucusu fanını sağa taktım çünkü kasanın içindeki havayı kasanın dışına/ kasa ekzoz fanlarının oraya göndersin diye. sen sola takarsan bunu yapmaz. bu anakartada zaten 5-8 tane ram takana kadar 800-1000tl arası quad ramlerden veya normal 4 tane ram alıp takmak daha mantıklı çok özel bir durum yoksa.
    -bu fan aynı zamanda ramlerede etki ediyor.

--- Aynı bilgisayar fakat 2x4GB başka bir ram grubu ile olan foto.

---buradada önceki anakart işlemci ve ramlerle ilgili resim var. burdaki işlemci i7-930 anakart gigabyte ud3r, ramler kingston 3x2GB=6GB triple ram. ram soğutucuları uzun ama geniş değiş.

- buradada ramleri takma sırası 1-2-3-4-5-6 diye gidiyor. ha o cpu soğutucusunu bu anakarta taksaydım büyük ihtimalle 4 numaralı boşluğu kapatacaktı.

BURADADA TEST VERİLERİ VAR. BİR TESTTE 412S, 612DEN DE DAHA İYİ SONUÇLAR VERMİŞ. TESTLERDEN ANLAŞILACAĞI ÜZERE İYİ BİR SOĞUTUCU. FİYAT/PERFORMANS ORANIDA İYİ.

hızlı resim yükle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.