Şimdi Ara

İşlemci soğutucusu tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Obaba

quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

quote:

Peki anladım.Akasa Venom Vodoo al diyen arkadaşım.O soğutucusunun büyük bir cüssesi var.Ben böyle kule tipi kasaya dikilen soğutucuları pek sevmiyorum.Arkadaşlar son bir soru daha sormak istiyorum.Alacağım işlemci soğutucusu ; Akasa Venom Vodoo,Frio Ock'den daha mı iyi ? Yani mümkünse soğutucular arasında bir test var ise paylaşabilirmisiniz ?

merhaba ben test yapmadım...ama sen akasa venom toxıc alcagını yazmıssın..ıkısı hos bı goruntu saglıyo..ama akasanın da performanslı bır urun oldugu kesın..ayrıca cok sessız...

Peki.Alacağım zaman bu işlemci soğutucusunuda düşünürüm.Ben bu parçaları ve soğutucuları tanıdık bir bilgisayarcıdan alacağım.Kendisi güvenilir ve birçok ürünü depolarından getiriyor.Hangisi daha uygun gelirse veya önerirse onu alırım :) Fakat o işlemci soğutucusunu doğu-batı yönünde taktınmı ram slotlarına etki ediyor.Bu yüzden tam olarak karar vemiş değilim :)

dogru kardes bı ram slotum gıttı..ben stok sogutucu ıle 3,7 ile getremıodum..venom voddo ıle 4 yaptım forum dan bı arkadsın yardımı ıle..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki anladım.Akasa Venom Vodoo al diyen arkadaşım.O soğutucusunun büyük bir cüssesi var.Ben böyle kule tipi kasaya dikilen soğutucuları pek sevmiyorum.Arkadaşlar son bir soru daha sormak istiyorum.Alacağım işlemci soğutucusu ; Akasa Venom Vodoo,Frio Ock'den daha mı iyi ? Yani mümkünse soğutucular arasında bir test var ise paylaşabilirmisiniz ?

merhaba ben test yapmadım...ama sen akasa venom toxıc alcagını yazmıssın..ıkısı hos bı goruntu saglıyo..ama akasanın da performanslı bır urun oldugu kesın..ayrıca cok sessız...

Peki.Alacağım zaman bu işlemci soğutucusunuda düşünürüm.Ben bu parçaları ve soğutucuları tanıdık bir bilgisayarcıdan alacağım.Kendisi güvenilir ve birçok ürünü depolarından getiriyor.Hangisi daha uygun gelirse veya önerirse onu alırım :) Fakat o işlemci soğutucusunu doğu-batı yönünde taktınmı ram slotlarına etki ediyor.Bu yüzden tam olarak karar vemiş değilim :)

dogru kardes bı ram slotum gıttı..ben stok sogutucu ıle 3,7 ile getremıodum..venom voddo ıle 4 yaptım forum dan bı arkadsın yardımı ıle..

Doğrudur kardeş.Akasa Venom Vodoo fiyat ve performans açısından en iyi soğutuculardan birisi.Özellikle sessiz olması cabası.

• kasamda ayrıca bır tane vıper fan var calısıp calısmadıgını kontrol edesım gelıo..sımdılık cok sesssız...
  • quote:

kasamda ayrıca bır tane vıper fan var calısıp calısmadıgını kontrol edesım gelıo..sımdılık cok sesssız...

Kasa hakkında birşey sormak istiyorum.Kasanın üzerinde 2 tane fan kontrolcü var.Fakat birisi 6 tanesini kontrol ederken diğer fan kontrolcü ne işe yarıyor ? Yani neden 2 tane fan kontrolcü var.Bunu bana açıklarmısın ?
  • quote:

quote:

kasamda ayrıca bır tane vıper fan var calısıp calısmadıgını kontrol edesım gelıo..sımdılık cok sesssız...

Kasa hakkında birşey sormak istiyorum.Kasanın üzerinde 2 tane fan kontrolcü var.Fakat birisi 6 tanesini kontrol ederken diğer fan kontrolcü ne işe yarıyor ? Yani neden 2 tane fan kontrolcü var.Bunu bana açıklarmısın ?

bırısı 6 tanesını kontrol etmıyo..bırı 3 unu(a1 a2 a3 dıye adlandırılmıs)..diğeride diger üc fanı(b1 b2 b3 dıe adlandırılmıs)..kontrol edıo..
  • quote:

quote:

quote:

bırısı 6 tanesını kontrol etmıyo..bırı 3 unu(a1 a2 a3 dıye adlandırılmıs)..diğeride diger üc fanı(b1 b2 b3 dıe adlandırılmıs)..kontrol edıo..

Peki :) Cevabın için teşekkür ederim.Ben önceki yorumumda da dediğim gibi kasaya ek 5 tane daha fan alacağım ( 4 x 14 cm yan panel,1 x 14 cm taban ).Yani kasanın 8 fanı olacak.Fakat 2 fan boşta kalacak.Sen olsan hangi 6'sını fan kontrolcüye bağlardın ? Ben yan panel,taban ve egzos olarak düşünüyorum.Seninde fikirlerini almak isterim ( Nede olsa Akasa Venom Toxic bir kasa kullanıyorsun.Bilen biirlerinden yardım almam lazım :) ).

• İşlemci sıcaklığının bu kadar düşeceğini sanmazdım :D süper bi olay valla :D stock fanda 4400 mhz olarak kullanıyodum i5'i ve boşta bile 74 derecedeydi. sipariş verdim arctic cooling freezer pro 13 aldım ve gözlerime inanamadım derece boşta 40'a kadar düştü en kısık cpu fan hızında. orta hıza alınca 38 en hızlı da da 32 ye kadar düştü :D oyunlarda da maksimum 10 derece bi artış oluyo sadece. valla kurulumu çoookk kolay, kendisi süper performanslı. herkese tavsiye ederim :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Peki :) Cevabın için teşekkür ederim.Ben önceki yorumumda da dediğim gibi kasaya ek 5 tane daha fan alacağım ( 4 x 14 cm yan panel,1 x 14 cm taban ).Yani kasanın 8 fanı olacak.Fakat 2 fan boşta kalacak.Sen olsan hangi 6'sını fan kontrolcüye bağlardın ? Ben yan panel,taban ve egzos olarak düşünüyorum.Seninde fikirlerini almak isterim ( Nede olsa Akasa Venom Toxic bir kasa kullanıyorsun.Bilen biirlerinden yardım almam lazım :) ).

öncelikle donanım bilgim çok fazla değil..venom toxıc kasayıda fazla arastırmadan aldım..ama çok memnunum hem görüntü olarak hem işlevselliği bakımından bu konuda şüphen olmasın.sağlam kaliteli ve kullanıslı..yan panele 4 tane 14luk fan secımın guzel..ama ledlı fan alırsan daha guzel gorunur kasa..ben yan panele 20cm aldım ve resmını eklıcem bırzadan 4 tane vıda ıle uydurma bır sekılde tutturdum..zaten ıkı gun once uygun bır fıyata 3 tane 12lık cooler master fan aldım bende onları takıcam yan panele..benım fan kontrolcumun bır tanesı(yanı uc fanı kontrol eden dugmesı)çalısmıyor..yada ben mı calıstıramadım bılmıyorum..koca kasayıda garantıye gondermek ıcımden gelmedı...fan kontolcuye baglama yonunden o konularda daha derın bılgısı olan arkadslara sormanı tavsıye ederım..bırde ben anakartımada fan baglayıp onları speed fanla kontrol edebılıyorum..yan 20cm taban 14cm ve tavandakı 23 cmlık fan kontrolcusune arkadakı 14cm lık netten aldıgım sunbeam fan kontrolcusune ondekı 23cm lıkde anakarta baglı onuda speed fanla ıdare edıom..

• quote:

quote:

quote:

quote:

kasanın içi ve yan panele 20cm lık fanı tutturma şeklim..elim beceri konusunda sınıfta kalır..ıdare edıom sımdılık..

İşlemci soğutucusu tavsiyesi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kasanın içi ve yan panele 20cm lık fanı tutturma şeklim..elim beceri konusunda sınıfta kalır..ıdare edıom sımdılık..

Renkler ve kasa çok güzel.Resimlerden önceki yorumun için teşekkürler.Azda olsa bilgilendim.Acaba bendede fan kontrolcüde sorun çıkma ihtimali yüksek mi ? Ben yan panele 20 cmlik fan takmayı düşünüyordum,ancak 4 fan daha hızlı ve daha iyi soğutur düşüncesindeyim.Kasadaki toplam 8 fan tam devirde çok mu ses çıkarır ? Bunu tahmin olarak söylersen memnun olurum.Ayrıca kasa şuana kadar gördüklerim arasında en güzel tasarıma sahip 2. kasa :)

• bende ki fan kontrolcusu bozuk mu degıl mı bılmıyorum .taktım fanları calıstrdı ama hzlarına mudahale demedım..benım kı arızalı dıye senınkıde arızalı olcak..boyle bır kaıde yok..belkıde bı telı koptu..yada bır lehımı tutmuyo ne bılıyım..basıt bıse belkıde musaıt bır zamanımda baktırcam bı pc cıye goturup..dedıgım gıbı 3tane sahıbınden com uzernden cooler master 12cm lık fan aldım kırmızı led lı onları yan panelle takcam..elbettekı kalıtelı fan alacagını var sayıyorum..ve cok fazla ses yapmayacagını umıt edıyorum..
  • quote:

bende ki fan kontrolcusu bozuk mu degıl mı bılmıyorum .taktım fanları calıstrdı ama hzlarına mudahale demedım..benım kı arızalı dıye senınkıde arızalı olcak..boyle bır kaıde yok..belkıde bı telı koptu..yada bır lehımı tutmuyo ne bılıyım..basıt bıse belkıde musaıt bır zamanımda baktırcam bı pc cıye goturup..dedıgım gıbı 3tane sahıbınden com uzernden cooler master 12cm lık fan aldım kırmızı led lı onları yan panelle takcam..elbettekı kalıtelı fan alacagını var sayıyorum..ve cok fazla ses yapmayacagını umıt edıyorum..

Peki usta eyvallah.Artık aldığımda yorumlarımı buraya yazarım :)
  • quote:

quote:

bende ki fan kontrolcusu bozuk mu degıl mı bılmıyorum .taktım fanları calıstrdı ama hzlarına mudahale demedım..benım kı arızalı dıye senınkıde arızalı olcak..boyle bır kaıde yok..belkıde bı telı koptu..yada bır lehımı tutmuyo ne bılıyım..basıt bıse belkıde musaıt bır zamanımda baktırcam bı pc cıye goturup..dedıgım gıbı 3tane sahıbınden com uzernden cooler master 12cm lık fan aldım kırmızı led lı onları yan panelle takcam..elbettekı kalıtelı fan alacagını var sayıyorum..ve cok fazla ses yapmayacagını umıt edıyorum..

Peki usta eyvallah.Artık aldığımda yorumlarımı buraya yazarım :)

güle güle kullanın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Bana şöyle 200 TL'ye kadar ; boyutu büyük olmayan,sessiz ve yeterli soğutmayı sağlayacak bir işlemci soğutucusu önerirmisiniz ? Ram slotlarına etki etmesini istemiyorum.

cok sey istiyorsun boyle bir hava sogutma yok.sana su sekilde bir su sogutma lazim.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4407

1100t'yi de 5 ghz yaparsan onden iki disimi kirarim.

Yav kardeş sıvı soğutmalarda pahalı oluyor.Benim o kadar bütçem yok.Tamam 5 Ghz olmasada 4 veya 4.5 Ghz yapamazmıyım hava soğutmayla ? 5 Ghz bu işlemci için çok mu uçuk oluyor ? Usta ayrıntılı bir anlatırmısın,ben ve başkalarıda bilgilenir hem.Ben Zalman 9900CNPS Max işlemci soğutucusunu düşünüyordum.Fakat kimse bu soğutma hakkında olumlu bir yorum yapmıyor.Ya değmez diyorlar yada başka önerilerde bulunuyorlar.Sence bu işlemci soğutucusu kötümü ? Overclock yapsam yük altında 65-70 derecede tutmaz mı ? Yani bu işlemci soğutucusunu neden önermiyorlar.Bana göre az yer kaplıyor ve iyi soğutuyor düşüncesindeyim.

bende aynıo işlemcı sogutucusunda var volatjsız hız asırtmalı kulanıyorum cpu sıcaklıs 30 derecede tutabılıyor sesız bır ıslemcı sogutucusu bence sıyah nıkel kaplı ıslemıc yuzeyıyle tmesa eden prusuz bır yuzeyı var aynı fıyata bualbılırsen cps10 x var hemı uzerınde fan control adaptoru ıle mukenmel sesızlık bulabılırsın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.