Şimdi Ara

İşlemci soğutucusunu değiştirdikten sonra ses gitti ve peformans düşüklüğü yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
67
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herşeyi özetle anlatıyım yeni gelen işlemci soğutucusunu değiştiriyordum işlemciyi temizledim macunu sürdüm ama soğutucu takılması çok zormuş biraz basıtrdım anakarta biraz ses geldi taktıktan sonra kasa açılmadı taktığım soğutucuyu yerinden söktüm kasanın içini komple boşalttım uzay sistem olarak kurdum çalışmadı sonra gorumda dolaşırken bi kaç bişey gmdüm silgiyle ramlerin statiğini aldım bios pilini söktüm işkemciyi yerinden söktüm yerinden söktüğümde işleci yuvasına yapışık termal macun vardı onları biraz temizledim termal macunu olan yuvaları iğneyle çıkarttım ama çıkartırkende biraz dibe soktum galiba bu sonra işlemciyi taktım çalıştı diye sevinirken kasanın içine topladım occt testi yaptım çok güzel çalışıyodu soğutucu işllemci r5 5600 4.4 boostclook çalışıyodu sonra valoranta girdim kulaklığımı taktım oyuna girdim ses gelmedi fps ye baktım 350 400 fps alırken 75 100 fps lerde geziyordu ses driverlarını falan komple yeniden yükledim ama ne sesten bi haber var ne performastan acaba işlemcinin bacağına kaçan termal macun temazsızlıkmı yapıyor bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim
    bilgisayar parçaları
    işlemci r5 5600
    anakart gb b550 ds3h
    ramler gskill 16 gb
    ekrankartı rx550

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Demek ki iyi çıkmamış o macun. Alkol ile seyrelterek iğne ile kazıya kazıya çıkartın.

Anakarta da bulaştırman kötü olmuş. En kötü senaryoda yeni anakart lazım. Bu işlerden anlıyorsanız eğer az biraz ince iş bekliyor sizi. Alkol dediysem kolonya olur.

Bu arada normalde bu serilere soğutucu oturtmak çok basit. Zaten vidalıyorsun. Asıl siz soğutucuyu oturturken pinleri yamultup kırmamışsınız. İzopropil alkol var, yanlışım yoksa onunla daha iyi temizleniyordu ama elzem değil.

Geçmiş olsun.

Bu arada başlığı da değiştirin derim. Daha çok yardımcı olacak arkadaş gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-744329BC8 -- 4 Aralık 2023; 1:18:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.