Şimdi Ara

işlemci tavsiye edermisiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _Anarsist_

Evet o konuyu hatırladım, ben de yazmışım.

Sen dar boğaz yaşamıyorsun ki, çarpanın düşüyor. Önce bunu çöz...

coğu kişi işlemci darboğaz yapıyor dedi bende çok anlamıyorum bu işlerden o yüzden yeni işlemci tavsiyesi konusunu açmıştım peki şu çarpan sorununu halletsem bu işlemci kaldırabilirmi bu ekran kartını
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    FX-4100 Az'da Olsa Darbogaz Yapma Gibi Sıkıntı'lar Yapar Ama FX-4350 Yapmaz .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arslan0058 kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim apuya geçmek için O anakart değişecek bu 1

Hadi anakart değişti diyelim 860k zaten fm2 soketti yukardaki değişimi yapsan bile anakart almak zorundaydın bu 2

A6 A8 dediğin işlemcinin kodu ne her a serisi işlemci senin elindeki işlemciden iyi değil bu 3

Bariz teknik sorun yaşadığın halde darboğaz diye direttiğin için sana ne desek boş anlaşılan. Her kesin lafına değil bildiğini gördüğün hissettiğin adamın lafına bakacaksın O konuda ziyadesiyle adam sana geldi sorunu açıkladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 12 Kasım 2015; 14:13:41 >
    Eger Eliniz'de FX-4350 Olsa Kesinlik'le Darbogaz Yapmazdi .

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Bak kardeşim apuya geçmek için O anakart değişecek bu 1

Hadi anakart değişti diyelim 860k zaten fm2 soketti yukardaki değişimi yapsan bile anakart almak zorundaydın bu 2

A6 A8 dediğin işlemcinin kodu ne her a serisi işlemci senin elindeki işlemciden iyi değil bu 3

Bariz teknik sorun yaşadığın halde darboğaz diye direttiğin için sana ne desek boş anlaşılan.

kardeşim ben darboğaz diye diretmiyorum ama o konuya gelen 10 mesajdan 7 si bana darboğaz yaşadığından kaynaklanıyor diyince bende bu konuyu açtım
    anakart değişssin sorun değil sadece size güzel bir işlemci tavsiyesi ve anakart tavsiyesi istemiştim eğer darboğazdan değilde anakarttan ise bu sorun ne yapacağımı veya neyi alıp değiştireceğimi yazsanız emin olun faydanız daha çok olur

Dostum Nerd Miner Hakli Senin Anakart Cok Kotu islemci'de Eski Biraz'da Olsa Darbogaz Yapmasi Cok Normal intel'e Gec AMD'yi Bosver ilerde Tavsiye Ettigim islemciy'le R9 290X Bile Kullanirsin 2'ci El Buluruz Sana FP Anakart'i Sectik Mi Tamam'dir Bu is Ekonomik Olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 12 Kasım 2015; 14:21:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Dostum Nerd Miner Hakli Senin Anakart Cok Kotu islemci'de Eski Biraz'da Olsa Darbogaz Yapmasi Cok Normal intel'e Gec AMD'yi Bosver ilerde Tavsiye Ettigim islemciy'le R9 290X Bile Kullanirsin .

tamam öyleyse bana güzel anakart+işlemci önerebilirmisiniz

bu arada x4 860 K'yımı yoksa 4350 yimi kast ediyorsun
    Bu açtığın konuhttp://forum.donanimhaber.com/m_111453691/f_//tm.htm#111519290 forumda toplam 3 konu açmışsın.

Sana o konuda yazdıklarımı bu konuda tekrar yazmama gerek yok .Ama önce nokta atış hedefi bulanları alıntılayayım

quote:

kardeşim senin sorunun belli. yani fx serisi işlemciler ve anakartlar ile ilgili yaklaşık 2-3 yıldır bilinen bir sorun bu. mosfetler fazla ısınıyor ve işlemci voltajını düşürüyor, otomatik olarak işlemci frekansı düşüyor.

Bunu onaylayan bir çok yazı var konuda ve darboğaz var yazan da yok.

Buda benim o konuda yazdığım

quote:

Ayarla olmazsa sogutucu da duzgun takili ise Once psu sonra anakart degisecek

Psu patates anakartinda mosfet sogutma falan hak getire zaten duzgun sicaklik da okuyamiyor carpan dusuruyor

Psu degisecek tekrar test edilecek psunun riski elimine edilecek sonra anakarta sira gelecek

elindeki işlemci kalsın istersen düzgün bir psu al sonra 970 chipset ortalamanın üstünde bir anakart al ilerde birdaha amd işlemci değişikliği yapmayacaksan yukarda mesajda intel sistem önerdim onu yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 12 Kasım 2015; 14:26:12 >

• quote:

Bu açtığın konuhttp://forum.donanimhaber.com/m_111453691/f_//tm.htm#111519290 forumda toplam 3 konu açmışsın.

Sana o konuda yazdıklarımı bu konuda tekrar yazmama gerek yok .Ama önce nokta atış hedefi bulanları alıntılayayım

quote:

kardeşim senin sorunun belli. yani fx serisi işlemciler ve anakartlar ile ilgili yaklaşık 2-3 yıldır bilinen bir sorun bu. mosfetler fazla ısınıyor ve işlemci voltajını düşürüyor, otomatik olarak işlemci frekansı düşüyor.

Bunu onaylayan bir çok yazı var konuda ve darboğaz var yazan da yok.

Buda benim o konuda yazdığım

quote:

Ayarla olmazsa sogutucu da duzgun takili ise Once psu sonra anakart degisecek

Psu patates anakartinda mosfet sogutma falan hak getire zaten duzgun sicaklik da okuyamiyor carpan dusuruyor

Psu degisecek tekrar test edilecek psunun riski elimine edilecek sonra anakarta sira gelecek

işte şunu anlatmak istiyorum mosfet filan diyorsunuz ben bu nedir bilmiyorum ama madem anakart sorunlu ozaman yeni bir anakaart ve psu önerirmisiniz peki
    bu işlemcime uygun olarak

i3 4160'i Kast Etmistim Cunku Athlon x4 860 K iyi Bir islemci Olabilir L3 Yoksa Ben Bu islemci'den Hic Bir Beklentim Yok .

Şu anakart uygun olur yine bundan iyileri de uyar. daha düşük almanı tavsiye etmiyorum.

http://www.hizlial.com/gigabyte-970a-ds3p-amd-970-am3-soket-2000mhz-oc-ddr3-usb-30-sata-30-anakart/10343158

güç kaynağını ileriyi düşünerek şunu önerebilirimhttp://www.sinerji.gen.tr/coolermaster-b-600w-85-verimli-aktif-pfc-120mm-fanli-psu-pmu2773

Anakart değişikliği senin çarpan düşürme sorununu sıcaklıkları düzgün okuyamama sorununu çözer. Güç kaynağı olarak saçma sapan frisby kullanıyorsun bunun getireceği sorunları da psu çözer.

• quote:

Şu anakart uygun olur yine bundan iyileri de uyar. daha düşük almanı tavsiye etmiyorum.

http://www.hizlial.com/gigabyte-970a-ds3p-amd-970-am3-soket-2000mhz-oc-ddr3-usb-30-sata-30-anakart/10343158

güç kaynağını ileriyi düşünerek şunu önerebilirimhttp://www.sinerji.gen.tr/coolermaster-b-600w-85-verimli-aktif-pfc-120mm-fanli-psu-pmu2773

Anakart değişikliği senin çarpan düşürme sorununu sıcaklıkları düzgün okuyamama sorununu çözer. Güç kaynağı olarak saçma sapan frisby kullanıyorsun bunun getireceği sorunları da psu çözer.

yardımın için saol gerçekten peki fx4100 için yine bir darboğaz sorunu olurmu olmuyacaksa önerdiklerini hemen alıcamda

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Guzel Dusunmussunuz Ama i3 4160 Alsin 2'ci El 250 TL'lik Anakart Seceriz Mis Gibi Olur FX-4100 Eski'di .

• quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Guzel Dusunmussunuz Ama i3 4160 Alsin 2'ci El 250 TL'lik Anakart Seceriz Mis Gibi Olur FX-4100 Eski'di .

i3 4160 da bir sorun yaşarmıyım peki 2.el alabilirim dediğiniz gibi
    Evet fx4100 işlemciye aşıı yüklenen oyunlarda sana stok haliyle belki bir miktar darboğaz yaratabilir Şu an ki anakartın stabil olmadığı için overclock da yapamıyorsun eğer işlemciyle devam etmeye kararlıysan

anakartı 2 ci elden alıp bir de soğutucu için bütçe yarat ve overclock yap.

Ve açıkçası fx4100 için sıfır ürünlere bu kadar fazla masraf yapmakta mantık göremiyorum. Bu yüzden biraz bekleyip para biriktirip güncel bir anakart ve işlemciye geçmen de doğru olur.
  • quote:

Evet fx4100 işlemciye aşıı yüklenen oyunlarda sana stok haliyle belki bir miktar darboğaz yaratabilir Şu an ki anakartın stabil olmadığı için overclock da yapamıyorsun eğer işlemciyle devam etmeye kararlıysan

anakartı 2 ci elden alıp bir de soğutucu için bütçe yarat ve overclock yap.

Ve açıkçası fx4100 için sıfır ürünlere bu kadar fazla masraf yapmakta mantık göremiyorum. Bu yüzden biraz bekleyip para biriktirip güncel bir anakart ve işlemciye geçmen de doğru olur.

bu sene liseyi bitirdiğinde şöyle iyi bir pc toplamayı düşünüyorum aslında şuanlık idare edicem sanırım cevaplayan herkeze teşekkürler
    Hayatta Yasamazsin R9 290X'i Canavar Gibi Besledigine Sahit Oldum FP Anakartiy'la .

• Sertan kardeşim, amacını anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Gerçekten troll müsün, ondan bile emin değilim.

Soğutucu almalısın, acil olarak. Bir de frisby güç kaynağı varmış sanırım onu değiştirmeye bak allaha emanet çalışıyordur o sistem. Takılmayı sadece çarpanın düştüğünde yaşıyorsun, bunu unutma.
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    Dostum Adamin Kullandigi Anakart Degil Ki islemci Desen Ceset 2011'den Kalma Bu Cok Normal OC Yapsan Anca Besler .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.