Ben ara bellek (RAM) yapmıştım mesela... 7 bitlikti. İki tane Değil Kapısını birbirine bağlıyorsun, fıstık gibi bellek hücresi oluyor. Arkadaşın 4004'ü yapsın, ara bellek de benden.... Çok büyük olmaz ama :)
intel'in işlemcisinin aynısını yapabilmesi için bir odaoda büyüklüğünde işlemci yapması lazım. onu da bilgisayara takamaz. ama eğer yaparsa o da çok büyük başarıdır. sonuçta bunlar elle yapılan şeyler değil. mahalle büyüklüğünde de yapsa bence başarılı bi çalışma olur
geçensene ben yaptım 1mb cache li bişi üstünde soğutucu yoktu tencere güğüm falan koyuyoduk ısınması için ne bilim güzel bişi herkesin yapması gerekn bişi
amerikayı yeniden keşfetmenin bir anlamı yokkı
quote:
Orjinalden alıntı: kuvayimilliyeden
amerikayı yeniden keşfetmenin bir anlamı yokkı
Sakın hava alanında işe girme sen. Yıpranırsın. Ayrıca fazla sürmez, işten de atılırsın, "İşine bakmıyorsun, başka işlerle uğraşıyorsun" diye. Niye? E, sen hava alanında işe girsen kesin dış hatlar terminalinde milletin önünü kesip "Amerika'ya niye gidiyosunuz? Gitmeyin! Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok" diyip mesaini buna harcarsın. Orda da güzel bir "yürü git len işine" kabilinden küfür yersin, geri dönersin. Ulen her Amerika'ya giden Amerika'yı keşfetmeye mi gidiyor? Adam gezmeye, tatil yapmaya gidiyor belki? Belki dilini geliştirecek, sana mı soracak ne yapacağını, ne için oraya gideceğini?
Aynı şekilde niye acaba yeni yeni bisiklet yapmaya çalışıyor insanlar? Niye yeni uçaklar yapmaya çalışıyorlar? E, onlar da yapıldı?
Düşünsenize, Arçelik firması klima üretmeye başlamak istiyor, patron "Sevgili mühendis çalışanlarım. Bundan sonra klima üretimine de girmek istiyorum. Şimdi bana klima tasaralayın"... Mühendislerden biri de cevap veriyor "Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok." Adamı anında postalarlar.
Ayrıca bu deyim zaten kendi içinde tutarsız, niye kullanıyorsunuz ki? Amerika'yı tekrar keşfetmek... Amerika tekrar keşfedilmez ki? Bir kere keşfedilen yer bir daha keşfedilemez, öyle olabilecek olsaydı keşfedilmemiş olurdu. Keşif, bir kere yapılır. Onun orda olduğu bilgisi artık mevcut olduğuna göre bir sonraki gidişle "keşif amaçlı" değil "iş ya da tatil amaçlı"dır.
arkadaşlar bu işler teknolojiye bir adımdır...destek vermemiz gerekiyor...eğer arkadaş yakındaysa bende projeye dahil olmak isterdim....
yalnız birşey daha eklemek isterim... işlemci'nin içinde saadece elektronik transistör bulunmaz... 1)Mantık yürüten ve voltaj ile haberleşen transistörler 2)İşlemciye kuzey köprüsü ile iletişim kurması için bilgi sağlayan ve saat hızı yolu ile haberleşen ön bellek(bellek)transistörler...bunun nedeni kuzey köprüsü sayısal veri çözme yeteneklidir...fakat işlemcinin beyin görevi üstlenmesi için mantıksal veri üretmesi gerekmektedir yani bellek transistörlerinde 9 kısa ihtimal bulunurken mantık transistörlerde 2 uzun ve karmaşık ihtimal bulunur... ve de son olarak bakır elektronikte kablo iletkenliği amaçlı kullanılır....dikkatli bakanlar iyi görebilir anakartın üzerinde damarlar bulunur bu damarlar MM'lik bakırdır iletim görevini onlar üstlenir...transistörü yerleştirmek için oldukça sert bir Plastik ve magnezyum alaşımından üretilen PCP kullanılır...Transistörlerin birbiri ile haberleşmeleri saadece pcp üzerindeki ince damarlar yolu ile olmalıdır...yoksa sistem kısa devre olur...Elektronik ile ilgilenen arkadaşlar iyi bilir iki trasistörü tepeden kablo ile birbirine bağladığımızda nasıl kızartma olduklarını...ve söylemeden geçmeyeceğim transistörler artık tane şeklinde lehimlenebilir biçimde satılmıyorlar...bunu için bir elementin atomlarını iyonize edip yarı iletken silikonun üzerine döküp nanometrik lazer ile işliyorlar....yani biz çok geride kaldık....:D
quote:
Orijinalden alıntı: _NorthWestern_
arkadaşlar bu işler teknolojiye bir adımdır...destek vermemiz gerekiyor...eğer arkadaş yakındaysa bende projeye dahil olmak isterdim....
arkadaş uzaya çıktı geç kaldın...
quote:
Orijinalden alıntı: KKM
quote:
Orijinalden alıntı: _NorthWestern_
arkadaş uzaya çıktı geç kaldın...
bu konu ne zamandır var yahu hiç bakamadım...:D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme