7.nesil işlemciler gereksiz pahalı, anakart + işlemci değiştir. AMD geç. Diğer türlü çok pahalı oluyor. |
İşlemci yükseltme kurtarir mi ? (2. sayfa)
-
-
Güzel hesap yapmışsınız teşekkürler fakat gtx 1650 yi dediginiz fiyatlarda bulamadım link var mi ? 3070 i dediginiz fiyatlara almak biraz hayal hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sulocanxxxGüzel hesap yapmışsınız teşekkürler fakat gtx 1650 yi dediginiz fiyatlarda bulamadım link var mi ? 3070 i dediginiz fiyatlara almak biraz hayal hocam.
3070'ten kastım en az 1 sene tabiki ama 1650 gibi bir kart alırsanız yinede idare edecektir en güncel oyunları 1080p-medium'da ya da 900p-high'de çok rahatlıkla oynatıyor.
1650 sıfır kartımı geçen 2700'e sattım, hatta forumda ilanları doluydu uk amazondan alınma 1650 palit'ler. en kötü ihtimal 2800'e rahatlıkla alınır, forumun ikinci el ilanlarını araştırın.
işlemci olarak sakın aynı platformda yükseltmek gibi hata yapmayın, şayet 7700k alsanız 750 liralık 10100f'le aynı güçte 3-4 yıl kullanılmış, yüksek tdp'li ve stok fanla ısınan işlemciden 1600-2000 lira arası para istiyorlar sebebi hikmetini çözemedim aynı zamanda aynı platformda işlemci yükseltmeniz sadece cebinize zarar olmayacak, h100 giriş seviye anakartınız var muhtemelen matx formatında ve giriş seviye dandik bir anakart yani bu anakartla 7700k gerek güç pin girişinden istediği w'ı çekemeyecek olması, gerekse anakarttaki mosfet soğutucusu ufacık dandik bir soğutma olduğundan ısınma yapacak ve performans kaybınız olacak.
diğer arkadaşlarında dediği gibi amd işlemci anakart (ryzen 3300x+b450 gibi) veya 10400f-10100f + b410-b460 giriş seviye anakartla değiştirin her türlü daha mantıklı olacaktır. benim tavsiyem forum ikinci elde temiz bir 10400f+b460 anakart ikilisini 1500-1600 aralığında bulursanız almanız yönünde, alt segmentte intel amd'den daha f/p ama orta, üst ve apu segmentinde amd her türlü daha mantıklı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X