Şimdi Ara

İşlemci yüksüz 60 derece (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 39 bazen 38 bazende 40 derece oluyor inşallah böyle devam eder ayrıca hepinizden Allah razı olsun teşekkür ederim düzeldi sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

PSU yeter ama stok soğutucu ise değiştirin. 4. Nesilde güç ile ilgili bölümler anakarttan işlemci içine taşındı. Yük altında çabuk ısınıyorlar. İmkanınız varsa ve kasa el veriyorsa kısa zamanda sıvı soğutucu geçin. Noctua Nh-u9s ise boşta 40 derecelerde seyrediyor i7 4790k ile 2. senesine doğru. Yük altında 80 lere doğru gidiyor. Eğer yeni aldığınız bir işlemci ise bu yazı stokla çıkarıp macunu eskitin. Seneye bahar ayında hem macunu değiştirirsiniz hem güzel bir soğutucu alırsınız. ( Yabi 60 derecede kalıyorsa sıkıntı değil 85 derece sonrası saat hızı düşüyor. )

Pardon ancak non k ve OC yapilmamis bir işlemciye sivi sogutma nedendir? Siviyi gectim cooler master 212 gibi 3. Parti sogutuculara dahi gerek yok. Bu sogutucular rahatlikla sogutmali,

konu sahibi arkadas;fan oturmamis tam veya islemcinin fani degil mi? Macunini yenilesin gene kullansin ayni fanla. Izmirdeyim ben de masaustunde 35 40 i gecmez i3 2100 ancak i7 olsa da gecmez nsa da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

PSU yeter ama stok soğutucu ise değiştirin. 4. Nesilde güç ile ilgili bölümler anakarttan işlemci içine taşındı. Yük altında çabuk ısınıyorlar. İmkanınız varsa ve kasa el veriyorsa kısa zamanda sıvı soğutucu geçin. Noctua Nh-u9s ise boşta 40 derecelerde seyrediyor i7 4790k ile 2. senesine doğru. Yük altında 80 lere doğru gidiyor. Eğer yeni aldığınız bir işlemci ise bu yazı stokla çıkarıp macunu eskitin. Seneye bahar ayında hem macunu değiştirirsiniz hem güzel bir soğutucu alırsınız. ( Yabi 60 derecede kalıyorsa sıkıntı değil 85 derece sonrası saat hızı düşüyor. )

Pardon ancak non k ve OC yapilmamis bir işlemciye sivi sogutma nedendir? Siviyi gectim cooler master 212 gibi 3. Parti sogutuculara dahi gerek yok. Bu sogutucular rahatlikla sogutmali,

konu sahibi arkadas;fan oturmamis tam veya islemcinin fani degil mi? Macunini yenilesin gene kullansin ayni fanla. Izmirdeyim ben de masaustunde 35 40 i gecmez i3 2100 ancak i7 olsa da gecmez nsa da.

Daha bilgisayarı alalı bir yıl olmadı hemen macun mu yenilicem? Eğer yeniliceksem macun kalitesi önemli mi ? Eğer önemliyse hangisi tercih etmeliyim

• emır_turk_97 kullanıcısına yanıt
    Fanin uzeri toz kaplamis olabilir ac kasayi süpur. Supururken fan donmesin cok genelde olmaz d bir sey ters akim filan sikinti. Arkadas dun atti bana bir resim asausti 95 derece i5 650 dedim usulca uzaklas ve supur icini rahatlamistir su an muhtemelen

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Fanin uzeri toz kaplamis olabilir ac kasayi süpur. Supururken fan donmesin cok genelde olmaz d bir sey ters akim filan sikinti. Arkadas dun atti bana bir resim asausti 95 derece i5 650 dedim usulca uzaklas ve supur icini rahatlamistir su an muhtemelen

hocam sizede çok teşekkür ederim 1:30 saat önce falan açıp temizledim kasayı 1 saattir 40 derecede çalışıyor yük altında da en fazla 71 derece oldu PCH Diyot sabit 70 derece bir sıkıntı görünmüyor şuana kadar
    Millete baksan sivi sogutma aldiracaklar gecmis olsn

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Aynı konuyu bende açacaktım önce senin konuya girdim ama sanırım haklılar ısınma konusunda .

İşlemci yüksüz 60 derece

idle 65 70 derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: oraykt

Aynı konuyu bende açacaktım önce senin konuya girdim ama sanırım haklılar ısınma konusunda .

İşlemci yüksüz 60 derece

idle 65 70 derece

Hocam sizde ne kadar işe yarar bilmiyorum ama kasayı açıp fanı temizledim 10-15 derece düştü

• Voltaj regülatörünün işlemciye entegre edilmiş olmasından dolayı diyoruz ki adam akıllı soğutma şart bu işlemcilere ama anlatamıyoruz. Eğer turbo hızında kararlılık istiyorsanız, daha az ses çıkaran uzun sureli bir çözüm için sıvı soğutma ideal. En azından fandaki tozu silerken kule tipi soğutucudan dolayı işlemciye zarar verir miyim korkusu olmaz, daha rahat olur. Zaten bütçe yoksa evo alın ama sakın gidip o stok soğutucuya güvenip işlemcinizi heba etmeyin.

• 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Şuan sıvı soğutucuya vercek bütçem yok zatenhttp://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-hyper-lga-7751155115613662011am2am3am3-islemci-sogutucu.html bunu almaya karar verdim

Yukarda bir arkadaş amazonda 120 lira civarına EVO getirmişti 1-2 Hafta bekleyebilirim diyorsanız amazondan tek çekim onada bir bakın ama bu tarz bir çözüm zaten yeterli gelecektir. Konfor ve performans açısından sıvı soğutmayı yakalaması zor ama bütçe meselesi şahsen ben bile o kadar parayı sıvı soğutmaya ayıramadım. Hayırlı olsun şimdiden.
    Beklerim ya sıkıntı yok bu arada teşekkür ederim

Hocam gördüğüm kadarıyla fan ile soğutucu blok arası toz kaplamış. Fanı dışarıdan temizlemeniz hiç bir işe yaramaz, çıkartıp arasını tamamen temizlemeniz gerekiyor şu anda. Bakın fanı tutan 4 tane vida var. Vidaları söküp fanı çıkartın, soğutucu blok zaten yerinde duracaktır onun bağlantısı ayrı çünkü. Fanı ve metal bloğun üstünü tamamen güzelce temizleyin epey faydası olacaktır. Halı gibi olmuş sertleşmiş o aradaki tozlar.
  • quote:

Yukarda bir arkadaş amazonda 120 lira civarına EVO getirmişti 1-2 Hafta bekleyebilirim diyorsanız amazondan tek çekim onada bir bakın ama bu tarz bir çözüm zaten yeterli gelecektir. Konfor ve performans açısından sıvı soğutmayı yakalaması zor ama bütçe meselesi şahsen ben bile o kadar parayı sıvı soğutmaya ayıramadım. Hayırlı olsun şimdiden.

Gerek yok ki. Bende de 4790 işlemci var. 212 Evo ile şu yaz günü boşta 36 (zaten hava sıcaklığı bu kadar, daha altına inmesi imkansız), yükte max. 55 derece oluyor. OC yapılmayan işlemciye sıvı soğutma tamamen maddi külfet.
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Zaten yetmez kurtarmaz demiyorum imkan varda daha iyi olur. O işlemci büyük bir devrim olmadığı takdirde kolay kolay eskimez boşa çıkmaz. Maddi imkanım olsa bile soğutucuyu tak çıkar yada temizle ile uğraşmak çok düşündürüyor. İmkanı olsa çok iyi olurdu ama stok soğutucu ile çok zor. En azından güzel bir kule tipi soğutucu şart. Isıyı geçtim fan sesi bile inanılmaz değişir.

Hocam sessizlik bakımından zaten şart ya. Orta halli bir kule tipi soğutucu fazlasıyla iş görecektir bence de
    Vallaha dün fanın üstündeki tozlara elimi sürdüm tozlar dediğiniz gibi sertleşmişti şimdi vidaları söküp bide arasını temizlerim ağustos gibide hyper 212 evo almayı düşünüyorum ayrıca yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim
    Rica ederim hocam. Temizliği mutlaka yapın en kısa sürede. Evo 212 alırsanız da güzel olur. Hem sıcaklık hem sessizlik bakımından çok avantajlı, fiyat/performans olarak da bence çok iyi. Amazondan sorunsuz geliyor boşuna Türkiye'den almayın derim.
    Hocam peki benim kasaya sığar mı ? Biraz büyük bir fan sanırım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.