Şimdi Ara

İŞLEMCİM YANIYOR !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar oyunlarda 92 dereceyi görüyor.
    3.2 prescott 478 pin
    Abit IC7-G anakart (I875P çipsetli)
    Ram dual 1gb 400
    PSU tam 300 watt FSB
    Normalde de 70 ila 73 lerde geziyor.Orjinal kutudan gelen prescott intel cpu fanı takılı evet kontrol ettim iyi oturmuş vaziyette.Bios güncel.(en son yüklü)
    85 dereceyi geçince alarm vermesi için ayarlanmış anakart ve eğer 90 dereceyi geçerse de kapanması için ayarlanmış biostan.Kasanın kapağını açmama rağmen böle şimdi.Biosta ayar değiştirmek istemiyorum sonra zaman geçtikçe yanar cpu diye.(alarmı kapatmayı ve pcnin kapanmasını engellemeyi biliyorum yani)
    Ne önerirsiniz bana ne alıym büssürü (100 çeşit) soğutucu ve fan var.Hangisi ENNNNNN iyisidir şu anda bilen ?
    Yok mudur bu kaliteli diyebileceğimiz soğutucu ve fanların böle karşılaştırmalı testleri nette ? Aynı ekran kartlarının mesela tomshardware deki "vga charts" gibi ?
    Şu bu kadar soğutuyo bu bu kadar diye ?
    Para sorun değil benim için siz hangisinin en iyi olduğunu söyleyin gidip alacam ama size bi zahmet önerdiğiniz ürün hakkında bi de link verirseniz (inceleme gibi) çok makbule geçer.
    Birisi "Big TYPHOON" diye bişey dedi,başkası hyper 6 dedi ne diyorsunuz hepinizle paylaşmak istedim ?
    Lütfen Yardım havalar gittikçe ısınıyor 60 dereceye indirmenin bi yolu yokmudur bunun.
    Önceden I865 vardı onda da ısınıyodu ama en fala 87 oluyodu herhalde bunda PAT dediğimiz özellikten dolayı yapıyor daha fazla ısıyı di mi ?

• Yok mu yorum yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Televole

Yok mu yorum yaw
    478 pin P4 olmalı sanırım? 92 derece bana çok fazla geldi P4 için termal macunu iyi sürebilmişmisin bir bak bakalım.Eğer onda da sorun yoksa Zalman fanlara bakmanı tavsiye ederim.

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?s=aaxfuD5gBmQ5rsshvK0iYXfKMDvoOPtTxA8dlqCCy0G8FnlGgN&no=76

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz// -- 27 Mayıs 2006; 9:56:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logitech

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Kendi orjinal fanı yeterli değil bence bakır kaliteli bir soğutucu al
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan_arm

Kendi orjinal fanı yeterli değil bence bakır kaliteli bir soğutucu al

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: aktas

cabuk su dok yanıyooooo

2 gündür baktığım konuların biçoğuna girip buna benzer espiriler yapmışsın (espiriyse ?), bari önce insanların ihtiyacına yarıyacak bikaç şey yaz ondan sonra espirini yaparsın.

Kasa içi hava sirkülasyonu iyi değilse soğutucunun verimi çok düşer, yazın kapağı açık bırak taze hava girsin, işlemci üzerindeki thermal macunda yanmış olabilir gene soğutucunun verimi düşer, ben sana bir link vericem orda gördüğün Thermalright-XP-120 P4 - AMD K8 CPU marka soğutucunun bi alt modeli var bende performansı harika, kendi soğutucunu sök işlemcinin üzerini iyice temizle, yeni gelen soğutucudan cıkan macunu çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde sür (kesinlikle bolca değil) soğutucuyu monte et birde öyle dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 27 Mayıs 2006; 11:09:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orjinalden alıntı: aktas

cabuk su dok yanıyooooo

2 gündür baktığım konuların biçoğuna girip buna benzer espiriler yapmışsın (espiriyse ?), bari önce insanların ihtiyacına yarıyacak bikaç şey yaz ondan sonra espirini yaparsın.

Kasa içi hava sirkülasyonu iyi değilse soğutucunun verimi çok düşer, yazın kapağı açık bırak taze hava girsin, işlemci üzerindeki thermal macunda yanmış olabilir gene soğutucunun verimi düşer, ben sana bir link vericem orda gördüğün Thermalright-XP-120 P4 - AMD K8 CPU marka soğutucunun bi alt modeli var bende performansı harika, kendi soğutucunu sök işlemcinin üzerini iyice temizle, yeni gelen soğutucudan cıkan macunu çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde sür (kesinlikle bolca değil) soğutucuyu monte et birde öyle dene.

Alıntıları Göster
    2 senedir bu prescottların performansı dışında nasıl ısındığını konuştuk durduk... Milleti paraıyla rezil eden Pentium'a artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Technics

2 senedir bu prescottların performansı dışında nasıl ısındığını konuştuk durduk... Milleti paraıyla rezil eden Pentium'a artık

Alıntıları Göster
    baska bi fan bul dene sıcaklık normalse git fan al, değişmesse makıne reset atmıyorsa anakart yanlıs olcuyor en güseli elinle kontrol et..
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3k0

baska bi fan bul dene sıcaklık normalse git fan al, değişmesse makıne reset atmıyorsa anakart yanlıs olcuyor en güseli elinle kontrol et..

Alıntıları Göster
    TERMİL MACUNDA PROBLEM OLMASIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSidesOfMe

TERMİL MACUNDA PROBLEM OLMASIN

Alıntıları Göster
    Sıcaklarda ısının bu denli artması çok normal sana yapman gerekenleri sıralayayım:
    1. Yöntem: Önce eski fanını çıkart, heatsinki güzelce temizle, arasına toz girdiyse onuda bir vakumlayıcı ile hiçbirşey yapamadın elektrik süpürgesi ile heatsink arasındaki tozları temizle..Daha sonra Arctic Silver 5 gibi bir macunla:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Z0084
    Daha önceden temizlemiş olduğun işlemcinin yüzeyine jilet gibi ince bir tabaka halinde bu macunu sür..Daha sonra işlemci fanını tekrar yerine oturt . Sıcaklıklarda çok büyük bir düşme olmaz ise 2. adım olarak kasa fanların yetersiz olması halinde sessiz 2 adet kasa fanı edinip(arctic cooling pro ya da zalman zm f1 serisi) kasanın soğutmasını arttır. Yok eğer bu da çok fayda etmez ise, o zaman işlemci soğutucunu değiştir...
    3. adım olarak ben işimi sağlama alayım diyorsan tek hamlede diğer adımları da yaparak şu bundle kitini:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sstnt01plus
    alarak hem termal macun, hem 2 adet soğutucu fan(heatsink için) hem de güzel bir soğutucu sahibi olabilirsin..
    saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: NuriAlcho

Sıcaklarda ısının bu denli artması çok normal sana yapman gerekenleri sıralayayım:
    1. Yöntem: Önce eski fanını çıkart, heatsinki güzelce temizle, arasına toz girdiyse onuda bir vakumlayıcı ile hiçbirşey yapamadın elektrik süpürgesi ile heatsink arasındaki tozları temizle..Daha sonra Arctic Silver 5 gibi bir macunla:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Z0084
    Daha önceden temizlemiş olduğun işlemcinin yüzeyine jilet gibi ince bir tabaka halinde bu macunu sür..Daha sonra işlemci fanını tekrar yerine oturt . Sıcaklıklarda çok büyük bir düşme olmaz ise 2. adım olarak kasa fanların yetersiz olması halinde sessiz 2 adet kasa fanı edinip(arctic cooling pro ya da zalman zm f1 serisi) kasanın soğutmasını arttır. Yok eğer bu da çok fayda etmez ise, o zaman işlemci soğutucunu değiştir...
    3. adım olarak ben işimi sağlama alayım diyorsan tek hamlede diğer adımları da yaparak şu bundle kitini:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sstnt01plus
    alarak hem termal macun, hem 2 adet soğutucu fan(heatsink için) hem de güzel bir soğutucu sahibi olabilirsin..
    saygılar..

Alıntıları Göster
    cidden yanacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ontan

cidden yanacak.

Alıntıları Göster
    Fanın altındaki sogutucuyu iyice temizledigine eminmisin.Benim işlemci de prescott ve 104 derece görmüştüm bir keresinde .. Sonra anladım ki temizlik imandan gelir,sogutucuyu bir güzel tozlardan arındırdım..Bi bakmanı tavsiye ederim kardeşim..

• quote:

Orijinalden alıntı: sedatss

Fanın altındaki sogutucuyu iyice temizledigine eminmisin.Benim işlemci de prescott ve 104 derece görmüştüm bir keresinde .. Sonra anladım ki temizlik imandan gelir,sogutucuyu bir güzel tozlardan arındırdım..Bi bakmanı tavsiye ederim kardeşim..

Alıntıları Göster
    iyi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil1980 -- 27 Mayıs 2006; 16:01:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: halil1980

iyi değil

Alıntıları Göster
    kaç voltta çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adem YILMAZ

kaç voltta çalışıyor

Alıntıları Göster
    fanı degiştir bide termal macun kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: @MER_A.G

fanı degiştir bide termal macun kullan

Alıntıları Göster
    termal macun var altında zaten dokunulmuyor yanlış ölçme yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Televole

termal macun var altında zaten dokunulmuyor yanlış ölçme yok

Alıntıları Göster
    Tek caren kalmış, ya işlemciyi değiştireceksin, yada bu işi iyi yapabilen iletkeni iyi bir soğutucu ( zalman) gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alınt.ı: Technics

Yoo,performansından bahseden çok kişi oldu,ama belki siz göremediniz.Birde pentium ailesi,ömrü hayatında sadece presscott çekirdeğini kullanmış gibi bir izlenim bırakıyorsunuz.Birde rezil etmek ne manada onu bilemiyoruz,zira ofis için amd den daha uygun.(Çoklu işlem,vs.).

Arkadaşımızın sorusuna gelince...

Normalde bu işlemcilerin tam yükte bile 70C yi geçtiğini görmedim,92C aşırı bir rakam.Anakartın yanlış okuması gibi bir durum olacağını zannetmiyor,ve farzetmiyorum.Zira abitin o modeli epey kalitelidir.%90 termal iletken ile alakalı bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coolersergeant

quote:

Orjinalden alınt.ı: Technics

Yoo,performansından bahseden çok kişi oldu,ama belki siz göremediniz.Birde pentium ailesi,ömrü hayatında sadece presscott çekirdeğini kullanmış gibi bir izlenim bırakıyorsunuz.Birde rezil etmek ne manada onu bilemiyoruz,zira ofis için amd den daha uygun.(Çoklu işlem,vs.).

Arkadaşımızın sorusuna gelince...

Normalde bu işlemcilerin tam yükte bile 70C yi geçtiğini görmedim,92C aşırı bir rakam.Anakartın yanlış okuması gibi bir durum olacağını zannetmiyor,ve farzetmiyorum.Zira abitin o modeli epey kalitelidir.%90 termal iletken ile alakalı bir durum.

Alıntıları Göster
    ilk olarak termal macuna bak
    ikinci olarak voltaja bak
    üçüncü olarak biosu güncelle
    bunlar olmassa garantiye

• quote:

Orijinalden alıntı: combata

ilk olarak termal macuna bak
    ikinci olarak voltaja bak
    üçüncü olarak biosu güncelle
    bunlar olmassa garantiye

Alıntıları Göster
    Bakır pinleri 100 dereceyi geçtiği zaman erimeye başlar. O zamana dek sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Bakır pinleri 100 dereceyi geçtiği zaman erimeye başlar. O zamana dek sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    Kafayı yedittirme bana tunevra YARDIIIIIIIIIIIMM öleyse pc yi açmıyom artık cafeden bağlanıcam.
    Beyler garanti diyorsunuzda neyi göndereyim garntiye işlemciyi mi anakartı mı ?
    Bu arada perf yönünden hiçbir sorunmu yok beyler 8 saniyede açılıyor pc.
    4 saniyede bölüm yükleniyor call of duty 2 de mesela (intro lar değil)
    Oc li değil bu arada default 3.2 !
    Bi de bir yerde bişey okudum bu abit IC7-G tüm kaynakları %100 kullanırmış işlemcinin belki de o yüzden bu kadar ısınıyor.
    Ne yapalım alalım bari bi "big typhoon" en iyisi buymuş öle diyolar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.