Şimdi Ara

işletim sistemi yükleme hatası ve bios'a erişememe sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Meşhur "işletim sistemi yükleme hatası"yla ilgili bir çok konu var ancak benim yaşadığım durum biraz daha farklı olduğu için ayrı bir başlık açmak istedim.

Bilgisayarıa herzaman olduğu gibi format atmak istedim. Çok saçma hatalar vermeye başlamıştı çünkü. Format sırasında "kur dosyaları yüklüyor" ekranı 85'te uzun bir süre kaldı, sonra da "Kur bu dosyayı yükleyemedi : sqlsrv32.rll" hatası verdi.

Çıkıp tekrar girmek istedim ama bu sefer de cd'yi okur okumaz "kur, bölümü biçimlendiremedi. disk hasarlı olabilir." mesajı çıktı. Pc'yi kapatıp hdd sata kablosunun yerini değiştirdim, diğer girişe taktım. Pc'yi tekrar açtığımda da "işletim sistemi yükleme hatası" mesajı çıktı ve bir daha hiç gitmedi.

Diğer durumlardan farklı olarak, xp cd'si takılıyken cd'den ön yükleme için bir tuşa basın ekranı geliyor ancak klavyeye hükmedemiyorum. Herhangi bir tuşa basamadığım için ön yüklemeyi başlatamıyorum hemen arkasından disk okuma hatası çıkıyor zaten. Klavyeye hükmedemediğim için bios'a da giremiyorum. Hdd'i görüp görmediğini de kontrol edemiyorum vs vs..

Özetle, bu problemi kendim çözebilir miyim ? Klavyeye hükmedebilsem, ön yüklemeyi başlatabilir miyim acaba? HDD içindeki verilerimi kurtarabilir miyim ? gibi sorularıma çare bulacak arkadaşlara şimdiden minnetlerimi sunarım. Gerçekten çok kritik bir durum benim için.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuzunyol -- 25 Temmuz 2010; 11:38:04 >

• HDD'nizde bir sorun var belli ki, muhtemelen format esnasında veri Badsectör'lü ( Kafa çarpması hasarlı bölge ) bölgeye veri yazmaya çalışması sonucu ortaya çıkmış, Badsectöre yapabileceğiniz pek birşey yok. Maalesef yeni bir disk ile format atmaya çalışın. Zaten SATA kablosunu değiştirmenize rağmen sorun devam etmiş. Ayrıca bu tür sistem kilitlenme, donma sorunları HDD ile doğrudan ilişkilidir. HDD'yi şu anki haliyle farklı bir sisteme takabilir, o sistemde Depo HDD olarak görmesini sağlayabilirsiniz, ve gerekli taramaları HD Tune adlı yazılım ile yapabilirsiniz, ancak kesin bir sonuç almak istiyorsanız. Şu anki HDD'nizin kasa ile irtibatını kesin ve yerine temiz çevreden bulduğunuz veya sahipseniz farklı bir HDD takarak format işlemini yeniden deneyin...

Çok küçük bir ihtimalde olsa bu tür sorunlara anakartta sebebiyet verebiliyor, ancak öncelikle farklı bir HDD ile test edilip denenmelidir...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.