Şimdi Ara

[İŞLETME - İKTİSAT] & YILDIZ TEKNİK/İSTANBUL/MARMARA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
2
Favori
13.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    diğer ikisi içinde istanbul üni bu alanda daha iyidir
  • Yardımcı olmak isteyen ve üşenmeyip mesaj atan herkese çok teşekkür ederim mesaj kirliliği olmasın diye herkese tek tek degil de toplu olarak yazmak istiyorum.

@agir psikotik : Teşekkür ederim kesinlikle tercih zamanı bu öneriyi dikkate alacağım.

@Bustercyl: Doğru söylüyorsun valla araştırmak lazım ben de sanki Yıldız-İstanbul kıyası 51-49 yıldız gibi teşekkür ederim güzel yazmışssınız mutlu oldum mesajınıza.

@Sarge17: Teşekkür ederim okulları araştırmaya devam, bu öneriyi de dikkate alacağım ama tekrar teşekkürler ilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurbetçi23 -- 2 Temmuz 2015; 19:00:50 >
  • marmara ingilizce iktisatın ki 46600 bu bölümün gerileme imkanı var mıdır bu sene? 2013'te 40 binde imiş.
  • İşletme mi iktisat mı sorusuna genel olarak iktisat cevabı geliyor sanırım. Yıldız mı yoksa İstanbul mu sorusuna cevap vermek ise zor. Büyük bir coğunluk bir okula da işaret etmiyor genel olarak aynı gibiler.

Bu okullardan birinde iktisat (yada işletme) okuduktan sonra işsiz kalmayız herhalde. İnsan ister istemez düşünüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurbetçi23 -- 2 Temmuz 2015; 19:59:15 >
  • Bu okulların hepsi risklidir, odtü aşağısı hiç iş garantisi düşünmesin şimdiden söyleyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deptura

Hacettepe Türkçe iktisat akademik kariyer için nasıldır?

Vasat civarı.

• Matematiğe kafan basıyorsa iktisat yok ben matematik yapamıyorum dersen işletme demişti forumda biri
  • Matematik ile aram ne iyi ne kötü ama lys de mesela türev ve integral sorularını hiç yapamadım diğer konuları iyi kötü yaptım denebilir. İktisat okuyacagim sanırım işletmeden daha avantajlı olabilir gibime geliyor ilerisi için.

• Ben de bu üç okuldan birini yazmayı düşünüyoru. İngilizce tutmayacak türkçe yazacağım galiba. Ben de hala araştırıyorum hemen hemen eğitimleri aynı. Bu arada kaç bindesin ?

• Newbeginning N kullanıcısına yanıt
    67 civarındayim. Allah yolunu açık etsin kim bilir belki aynı okulu bile tutturabiliriz o zaman.

• Gurbetçi23 kullanıcısına yanıt
    İnşallah ben de 64 bindeyim. @Gurbetçi23

• Bende 64 teyim üçünden birine gidicem takip

• RoyJoy kullanıcısına yanıt
    Allah hepimizin yolunu açık etsin hayırlısı ne ise o olsun.

Bu arada yıldızın kampusü davutpasaya taşınmış yeni öğrendim. Anadolu yakasında oturdugumdan ulaşımı da düşünüyorum. İstanbul bir tık daha önde bu konuda.

• Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo80 -- 4 Temmuz 2015; 4:44:18 >
  • leo80 L kullanıcısına yanıt
    Kafam iyice karıştı. Öyle bir sıralama yaptım ki işletme ve iktisat dışında pek bir yer tutmuyor veya ben istemiyorum(felsefe sosyoloji vs...)

Özellerin de burs olayını araştırıyorum. Nedense tam guvenemiyorum bu özel okullara ama tam burslu olursa olabilir neden olmasın.

• Arkadaşlar benim TM-2 sıralamam 63 bin civarı,

Marmara- Kamu Yönetimi 58 bin ile almış burası gelse işletme/iktisattan daha mantıklı bir seçim olur muydu sizce?
  • Merhabalar. Ben de ygs5'te 19k ygs6'da 30k oldum ama lys matematikte 13 soruyu sallayınca sonuç 45bin geldi TM-1. Hedefim ODTU İktisat olmadı en kötü İtü Ekonomi idi ama sonuç böyle gelince aynı üçlemde kaldım ben de. Ben aile baskısından dolayı bu sene yerleşip kırık puana razı olmakla birlikte seneye de hazırlanıcam. Konuya dönecek olursak;

Öncelikle son 10 yıldan günümüze forumlarda sözlüklerde İstanbul İktisatla ilgili yazılanlar midemi bulandırdı. Birkaç idealist öğretmen dışında ilgisizlik, öğrenci işlerindeki berbat işleyiş, kötü kampüs şartları ve okulun kötü fiziki yapısı ile ilgili çok şey okudum. Ha gidip görücem orası ayrı konu ama bu konuda benden eksiyi aldı. Onun dışında yine birkaç hocası dışında eski İstanbul İktisat'ın baba olduğu dönemlerdeki gibi prof.lar yok diyolar ama emin değilim yanıltmak istemem.

YTÜ'ye gelirsek Ortaköy'de oturduğum ve Lise'min(BAAL) Yıldız tekniğin hemen altında olmasından dolayı az çok öğrenci profilini biliyorum (Gerçi iktisat davutpaşada beşiktaşta değil) ve cidden itü, odtü, boğaziçi öğrencileriyle arada bi fark olduğunu görüyosunuz. Teknik üniversite olduğu için İktisat'ın daha çok matematiksel alanında zorlayarak eğitim vermesi normal. Ama eğitim kalitesi, eğitim kadrosu vs. nasıldır bilemem. Sadece ekşide okuduğum kadarıyla zormuş Yıldızda iktisat ve de üstündeki ünilere nazaran kötü imiş.

Marmara hakkında ise kampüsünün kötü olduğunu duydum bir tek bu konuda ben de bilgi almak isterim ama hedeflerimden en uzak üniversitelerden biri olan Marmara'ya zorakilikten kapak atmak istemem.

Yani Yıldızla İstanbul arasında gidip geliyorum ancak ekstradan Yeditepe'yi de düşünüyorum tam burslu gelirse ama bilgim yok üniv. hakkında. Bu arada sadece kpss ile işe girmek istemiyorsanız İngilizce okumanızı öneririm İktisat'ı. Türkçe yazmicam ben.

Ve en önemlisi İktisat'ı okumayı düşünen ve yeni hazırlanan adaylar için en düşük hedefleri ODTÜ olsun. İktisat Boun, GS, ODTU, ve de paran varsa Sabancı, Koç, Bilkent'te okunur. TOBB'da fena değil diyolar.

• İSTANBUL UNİVERSİTESİ İSTANBUL UNİVERSİTESİ İSTANBUL UNİVERSİTESİ

• Ingilizce tutmuyosa hic yazma

• berkdervis B kullanıcısına yanıt
    naziminpirayesi kullanıcısına yanıt
    Bir sene daha mi hazirlanmaliyim diyorsun, TM-1 sıralamam 67 bin geldi işletme iktisat kamu yönetimi felsefe sosyoloji gibi bölümler tutuyor ama ben işletme veya iktisat okumak istiyorum. Bugün dersanedeki hoca ile de görüşeceğim bakalım o neler diyecek. Yorum için teşekkürler bilgilendirici objektif bir yazı olmuş.

@naziminpirayesi ıngilizce tutmuyor ama bu yabancı dil olayını dışarıdan destek alarak (kursla vs) halleden akrabalarim oldu. Ne bileyim onlar yaptıysa ben neden yapamayim ki diyorum ama dediğin doğru ıngilizce bölüm okumak farklı birşey tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurbetçi23 -- 3 Temmuz 2015; 13:39:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.