|
Bildirim
Benim de öğrencilik dönemim çok zor geçti cebimde 5 liram yoktu. Kyk'da kalıyordum. Kahvaltıyı kykda öğle yemeğini okul yemekhanesinde akşam yemeği yine kykda yapıyordum. Para giden ve ihtiyaç olan şey yemek değil demek istiyorum.
Özellikle çalışan ve başarılı olmak isteyen bir öğrenci için en çok masraf oluşturan kitap paraları, fotokopi paraları varsa bölümüne göre (diş hekimliği-mimarlık vs.) gereken pahalı malzemeler. Kasan ve şarja bağlamadan çalışmayan laptopla ders çalışmaya çalışan bir öğrenciye akşam balık ısmarladığın için iyilik yapmış olmuyorsun. Buna ben vicdan 31'i diyorum. Yardım eden kendini tatmin etmiş oluyor ama aslında ettiği yardım öğrenciyi rahatlatacak bir yardım olmuyor. Bırakın telefonu internet paketi yapacak parası olmayan öğrenciler var, sırf internete bağlanmak için rektörlüğün orda okul internetine girip işlerini hallediyorlar. Yani durumu kötü olan gerçek öğrenci için çok daha mühim ve bütçe ayrılması gereken yerler var. Durumu ortalama olup "kanka ahaha beleş döner yicez akşama brom" diyecek tiplerin kullanacağı ve yararlanacağı bir uygulama bu. |
Taşıma suyu ile değirmen dönmez.
Apartmandan bozma üniversiteleri kaldırıp yerine mesleğini öğrenen nesiller yetişirse kendine yeten ülke olur. |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |