Bildirim
İsofix nedir ? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Baza ses yapıyor oda gayet normal üstünde ağırlık yok çünki. Şuan 0-13 kg anakucağı takılı kullanıyorsunuz. Tabi 13 kilo olmadan çocuk irileştiği için dar gelicek, tahminen 9-10 kilo civarındayken ana kucağına sığmıcak. Sizde Maxi Cosi'nin 9-18 kg Pearl oto koltuğunu alıp bazaya monte edip grup 1'e geçiş yapıcaksınız :) -
quote:
Orijinalden alıntı: ExTReMee
Baza ses yapıyor oda gayet normal üstünde ağırlık yok çünki. Şuan 0-13 kg anakucağı takılı kullanıyorsunuz. Tabi 13 kilo olmadan çocuk irileştiği için dar gelicek, tahminen 9-10 kilo civarındayken ana kucağına sığmıcak. Sizde Maxi Cosi'nin 9-18 kg Pearl oto koltuğunu alıp bazaya monte edip grup 1'e geçiş yapıcaksınız :)
Hocam benim kizim 6 ayi bitirdi 8.00 kg ama sadece yatmayi seviyor
Koltuga nasil gecicez hic bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
quote:
Orijinalden alıntı: ExTReMee
Baza ses yapıyor oda gayet normal üstünde ağırlık yok çünki. Şuan 0-13 kg anakucağı takılı kullanıyorsunuz. Tabi 13 kilo olmadan çocuk irileştiği için dar gelicek, tahminen 9-10 kilo civarındayken ana kucağına sığmıcak. Sizde Maxi Cosi'nin 9-18 kg Pearl oto koltuğunu alıp bazaya monte edip grup 1'e geçiş yapıcaksınız :)
Hocam benim kizim 6 ayi bitirdi 8.00 kg ama sadece yatmayi seviyor
Koltuga nasil gecicez hic bilmiyorum
9-18 oto koltuğunda da yatış pozisyonları var. Emin olun daha rahat edicektir hem görüş açısı iyileşecek hemde yaşam alanı. E tabi yüzü ön tarafa bakıcak bide. Ana kucağı arka tarafa bakılı kullanılıyor 12 aya kadar normalde. Ama 9. aydan sonra ön tarafa bakarda kullanabilirsiniz. Biliyorsunuzdur illaki sizde.
-
İsofixli aparat varsa isofix ise yarar
Normal koltuksa bi ise yaramiyor
Bence olmasada olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplar için çok teşekkürler.Tecrube edindim. -
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
quote:
Orijinalden alıntı: crowman
İsofix her çocuk koltuğunda yok isofix özelliği olan koltuklar biraz tuzlu 400-500 tl gibi rakamları var.Sizin koltuğunuzda isofix özelliği olduğunu teyit edin keza varsa beton gibi sağlam oturuyor bağlantı noktalarına.
Hocam ben bunu aldım
http://www.e-bebek.com/oto_koltugu_aksesuarlari/maxi_cosi/maxi_cosi_family_fix_isofix_baza/MAX-MX63300080
Puset olarakta bunu
http://www.e-bebek.com/oto_koltugu_0_13_kg/maxi_cosi/maxi_cosi_cabriofix/MAX-61715950
Çocuk koltuğunu daha almadım
[/geyik mode on]Maxi Cosi bazalar benim Golfte de ses yaptı, sorun golfte mi acaba? [/geyik mode off]
[/ciddi mesaj on]
Maxi Cosi bazaya maxi cosi bebek pusetini montajlı olarak bırakıp, çocuk arabaya binince direkt pusete oturturdum. Puset boşken hep ses yaptı. Ayrıca bendeki bazanın yere basan kısmı da ses yaptı. Araçla ilgili bir sorun değil, boş baza ya da baza dolu bile olsa pusette ağırlık yoksa ses yapıyor.
[/ciddi mesaj off]
Ha araç XXX marka olsa zaten rüzgar, yol, motor sesinden bu sesler duyulmazdı diye de fanboy boyutuna çekilebilir bu konu. Ama son tümceyi yazarken bile korkuyorum.
[/ciddi mesaj on]
Artı bu bağlantı, bebek koltuğunu araca bağlamak için yapabileceğiniz en sağlam bağlantı. O kancalar direkt monokoka bağlantılı.
Araç alacağım dönemde de Focus'ta isofix standart değildi, serviste 250 TL civarına takılmaktaydı (2008 gibi sanırım).
[/ciddi mesaj off]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan0075 -- 19 Nisan 2013; 11:11:08 >
-
isofix özellikli bebek çocuk oto koltuğunu arka koltuğa sabitleyen 2 kancadır.http://www.organikmakale.com/cocuk-2/isofix-nedir-bebek-oto-araba-koltugu/ -
isofix'siz araç özellikle 2000'lerin ortasından sonra pek kalmadı. artık tüm araçlarda isofx özelliği oluyor.
bebek koltuğu alırken de isofix'li alınmasını öneriyorum.
römer ve besafe en iyi ve en pahalı markalar şu anda. ama seçenek çok. güvenlik ön planda tutulmalı.
http://www.normalisgood.net/bebek-oto-koltugu-guvenligi-isofix-nedir/ -
araç için uzun süre kullanabilecek bir bebek koltuğu almak istiyorum
yaş olarak bayağı sürsün yani kanuni duruma yetsin
8 aylık bebek 10 kg şuan
hb de günün indirimi kısmında bu var
http://www.hepsiburada....1230G&bnrcamp=a.336annf
kullanılacak araç chev.spark sanırım isofix yok 2013 model ama chev.sitesinde vardır diye göremedim
ne dersiniz uzun yıllar iş görür mü bu koltuk
isofix yoksa ben bunu nasıl sabitlerim -
Öncelikle çocuğunuzu Allah bağışlasın, benimde 8 aylık bir kızım var ;)
Biz hala 0-9kg koltuğu kullanıyoruz ama kısa süre içinde 9-18e geçeceğiz.
Sizin içinde 9-18 uygun olacaktır.
Isofix bağlantı yoksa emniyet kemeriyle sabitleyebilirsiniz..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: DNZ_84
sizin çocuğunuzu da Allah bağışlasın...gerçi benim yeğenim bahsettiğim :)
koltuk hakkında görüşünüz olur mu fiyat performans açısından
150 tl ye de var 900 tl ye de
bu tam arada 450 den inmiş 250 ye
kurulum olayı basit midir isofix yoksa bile
http://www.hepsiburada.com/liste/bolenn-hug-multi-safe-oto-koltugu-9-36-kg-gri/productDetails.aspx?productId=aileblh1230g&categoryId=23021016
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer14 -- 30 Mart 2014; 18:44:07 >
-
Valla marka hakkında fikrim yok ama koltuğun 9-36kg olması güzel.
Yorumlarda genelde olumlu, fiyatı da iyi, alınabilir.
Brnim arabamda da isofix yok, emniyet kemeriyle koltuğu önlü arkalı sabitleyince pek sıkıntı olmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DNZ_84 -- 30 Mart 2014; 20:12:42 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı > -
yani emniyet kemerini bebeğin üstünden geçirmiyoruz değil mi
koltuk nasıl sabit duracak onu hayal edemiyorum şu an aslında
emniyet kemerini neresinden geçiriyoruz
bebeğin zaten emniyet kemeri üründeki takılacak sanırım -
Biz koltuğu hala ters kullanıyoruz. Normalde emniyet kemerinin omuzdan kalçaya giden kısmı, bebek koltuğunda koltuğun kolçaklarındaki yuvalarından geçiyor. Emniyet kemerinin göbekte kalan kısmı ise, koltuğun arkasındaki yuvasından geçiyor.
o zaman bağlamak zor bir şey değil anlatımınıza göre
bebek büyüyünce ortada kalan kısmı çıkaracağız değil mi -
Ortadaki kısım dediğiniz baş sabitleyiciyse evet o zamanla çıkacak.
Onun dışında koltuk alırken, alacağınız koltuk çarpışma testine girmiş mi, siyah süngerli mi/beyaz süngerli mi, emniyet kemeri kaç noktalı, yüzey malzeme tutuşabilir mi, kolay temizlenir mi vs. bakılmalıdır ;)
Biraz karışık işler ;)
sizden başka yardım eden olmadı yukarıda verdiğim link var
bir bakar mısınız bu saydığınız özellikler var mı
fiyata göre tatminkar özellikte mi şimdiden sağolun -
Fiyat çok iyi, güvenlik sertifikaları yeterli, kemer 5 noktalı, kg skalası da iyi, ben olsam alırım ;)
quote:
Orijinalden alıntı: omer14
quote:
Orijinalden alıntı: DNZ_84
sizin çocuğunuzu da Allah bağışlasın...gerçi benim yeğenim bahsettiğim :)
koltuk hakkında görüşünüz olur mu fiyat performans açısından
150 tl ye de var 900 tl ye de
bu tam arada 450 den inmiş 250 ye
kurulum olayı basit midir isofix yoksa bile
http://www.hepsiburada.com/liste/bolenn-hug-multi-safe-oto-koltugu-9-36-kg-gri/productDetails.aspx?productId=aileblh1230g&categoryId=23021016
100 - 200 fazla verin isofix'li alın derim, aldım gerçekten isofix'siz olanlara göre çok daha güvenli duruyor. Emniyet kemeriyle bağlananlar sağa sola çok hareket edebiliyor. Benim aldığım koltukta üç türlü sabitleme kullanılıyor. Emniyet kemeri, isofix, bir de top tether dedikleri kanca.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X