Şimdi Ara

İspanya'da Otomotiv Bayilerine Ceza! (Darısı Başımıza) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

Dizel benzin farkını ve otomatik manuel farkını Avrupa fiyatıyla 6000-7000 Euro'lara kadar çıkaran Türk bayilerine normal şartlarda çok ağır cezalar gelmesi lazım ama siyasi çıkarlar nedeniyle ceza yerine her sene ödül almaya devam ederler.

Niye hocam kanunda dizel benzin farki, otomatik manuel farki yuksek olamaz diye bir madde mi var?
    Hadi onu gectim liste fiyatlarini bayiler degil ureticiler ya da distribitorler belirliyor.
    Adamlara kendi belirlemedikleri bir sey icin cok agir ceza gelmeli diyorsun. Mantikli mi bu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Dizel benzin farkını ve otomatik manuel farkını Avrupa fiyatıyla 6000-7000 Euro'lara kadar çıkaran Türk bayilerine normal şartlarda çok ağır cezalar gelmesi lazım ama siyasi çıkarlar nedeniyle ceza yerine her sene ödül almaya devam ederler.

Niye hocam kanunda dizel benzin farki, otomatik manuel farki yuksek olamaz diye bir madde mi var?
    Hadi onu gectim liste fiyatlarini bayiler degil ureticiler ya da distribitorler belirliyor.
    Adamlara kendi belirlemedikleri bir sey icin cok agir ceza gelmeli diyorsun. Mantikli mi bu?

Mesela VW'nin Türkiye fiyatlarını VAG belirlemiyor. Bizza Doğuş belirliyor ve Doğuş'a bu abartı farklar için ceza kesilmesi gayet mantıklı.

Passat'a 16.000TL dizel benzin farkı koyan, otomatik manuel'e dizelde 14.000TL fark koyan bir firma suçludur yani.

Üretim maliyetleri belli bu araçların.

Sonra halkımız keriz diyoruz biz suçlu oluyoruz hayır dizel benzinli farkını 16 bin yada manuel oto farkını 14 bin tl fark yaratacak ne parça kullanılıyor ki var mı bunun mantıklı açıklaması ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Mesela VW'nin Türkiye fiyatlarını VAG belirlemiyor. Bizza Doğuş belirliyor ve Doğuş'a bu abartı farklar için ceza kesilmesi gayet mantıklı.

Passat'a 16.000TL dizel benzin farkı koyan, otomatik manuel'e dizelde 14.000TL fark koyan bir firma suçludur yani.

Dogus distributor iste evet o belirliyor liste fiyatlarii.

Neye gore sucludur? Maliyet ile fiyatlandirma arasindaki iliskiye gore bir kanun mu var? Istesem 1 liraya uretir 10.000 lira fiyat koyarim bunda suc teskil eden bir durum yok.
    Kanunu biraz arastir istersen. Bulursan boyle bir sey paylas biz de gorelim.

Hatta tam tersine maliyetten ucuza satmak uluslararasi ticaret anlasmalarinda genelde suctur. Dumping denir. Maliyetten ucuza sattiginiz tespit edilirse o zaman ek gumruk vergisi getirilebilir yerli uretimi korumak icin.

Baska firmalar ile anlasma yapip fiyat belirlemek suctur. Bu rekabete aykiridir. Rakipleriniz ile fiyat konusamazsiniz.

Yoksa tek basina yuksek fiyat koymak diye bir suc unsuru yok.

Ha bence de cok fiyat farki ama yani tek basina fiyatin yuksek olmasi kanunda suc teskil eden bir durum degil.

Bugun adam otomatik vitese 14 bin TL istedi diye ceza kesilmesini savunursaniz. Yarinda birisi siz evinize cok kira istediniz diye size ceza kesilmesini savunabilir ya da sizin maasinizin cok yuksek oldugunu cok para kazandiginizi bu yuzden ceza kesilmesi gerektigini savunabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 7 Haziran 2015; 8:07:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

quote:

quote:

quote:

Sonra halkımız keriz diyoruz biz suçlu oluyoruz hayır dizel benzinli farkını 16 bin yada manuel oto farkını 14 bin tl fark yaratacak ne parça kullanılıyor ki var mı bunun mantıklı açıklaması ?

Fiyatlandirmanin mantikli aciklamasi ekonomi kitaplarinda var. Acip okursaniz fiyati belirleyenin maliyet degil arz, talep oldugunu gorursunuz.
    Gayet de mantiklidir yillardir okullarda okutulur.

Alan enayidir kerizdir vs. orasini bilemem ama mantikli aciklamasi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

Volkswagen, otomobil dünyasının Ak Partisi'dir. Her türlü pisliği yaparlar ama hep zirvede onlar olur.Herkes de taparcasına onu destekler. Zaten Volkswagen de hükümet destekli bir marka.

Volkswagen gidecekte yerine kim gelecek abi? Toyotamı? Araba vasfı yok bir kere.

toyota gelirse rutin bakım herkese 150 tl diyor (!)
  • Biz daha kendi içimizde anlaşamıyoruzki. Hala bu otomobil fiyatlarını savunanlar var. Bence en düşük oto 100 bin liradan başlamalı. O zaman da birileri gelip savunur belki. Tövbe tövbe ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Biz daha kendi içimizde anlaşamıyoruzki. Hala bu otomobil fiyatlarını savunanlar var. Bence en düşük oto 100 bin liradan başlamalı. O zaman da birileri gelip savunur belki. Tövbe tövbe ya.

Hocam lafin bana ise ben fiyatlari savunmuyorum ama bir urune yuksek fiyat istemek kanunen suc degildir diyorum.
    Fiyatlar yuksek hatta dunyada fiyatlarin bu kadar yuksek oldugu 2-3 ulkeden biriyiz. Fiyatlarin neden yuksek oldugunu goremeyenler var. Sorunun cozumunu yanlis yerde arayanlar var ben sadece insanlar dogruyu gorsun sacma sapan beklentiler icinde olmasin diye yaziyorum.

Adam istiyorki fiyat yuksek diye devlet ceza kessin boyle bir sey mumkun mu? Gosterin hangi kanuna gore boyle bir ceza kesilebilir hep beraber okuyup gorelim. ISterse 200 bin TL desin gene de ceza falan kesmez devlet cunku boyle bir kanun yok.

Ayrica hadi diyelim devlet ceza kesti fiyatlar duser mi saniyorsunuz dusmez tabiiki. Neden? Cunku fiyati araz talep belirler. Devletin koydugu yanlis vergi sistemi yuzunden 2.0 arabalara talep dusukken 1.6 arabalara olan talep tavan yapmis durumdadir. Yani devlet kendi eliyle rakabeti azaltmistir 1.6 arabalara serbest piyasanin duzenini bozacak sekilde avantaj saglamistir. Bu da tuketiciye inanilmaz yuksek fiyat olarak yansimaktadir. Ceza da kesseniz vergi sistemi degismedigi surece yada talep azalmadigi surece 1.6 araclarin fiyati dusmeyecektir.

Yani beklenti yanlis, sorunun kaynagini goremeyenler var. ben bu insanalr biraz gozlerini acsin diye yaziyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 7 Haziran 2015; 14:31:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dogus distributor iste evet o belirliyor liste fiyatlarii.

Neye gore sucludur? Maliyet ile fiyatlandirma arasindaki iliskiye gore bir kanun mu var? Istesem 1 liraya uretir 10.000 lira fiyat koyarim bunda suc teskil eden bir durum yok.
    Kanunu biraz arastir istersen. Bulursan boyle bir sey paylas biz de gorelim.

Hatta tam tersine maliyetten ucuza satmak uluslararasi ticaret anlasmalarinda genelde suctur. Dumping denir. Maliyetten ucuza sattiginiz tespit edilirse o zaman ek gumruk vergisi getirilebilir yerli uretimi korumak icin.

Baska firmalar ile anlasma yapip fiyat belirlemek suctur. Bu rekabete aykiridir. Rakipleriniz ile fiyat konusamazsiniz.

Yoksa tek basina yuksek fiyat koymak diye bir suc unsuru yok.

Ha bence de cok fiyat farki ama yani tek basina fiyatin yuksek olmasi kanunda suc teskil eden bir durum degil.

Bugun adam otomatik vitese 14 bin TL istedi diye ceza kesilmesini savunursaniz. Yarinda birisi siz evinize cok kira istediniz diye size ceza kesilmesini savunabilir ya da sizin maasinizin cok yuksek oldugunu cok para kazandiginizi bu yuzden ceza kesilmesi gerektigini savunabilir.

Ederinden fazla kira isteyip, emlak sektöründe spekülasyon yapmak da suçtur normal şartlar altında, şuan Türkiye'de büyük bir emlak balonu var zaten 150.000TL edecek evlere 300-350.000TL fiyat çekiyorlar mesela.

Bunlar hep halka zarar.

Spekulasyon farkli bir sey tek basina yuksek fiyat istemek farkli bir sey.

Istersem 100 binlik eve 1 milyon fiyat yazarim spekulasyon denemez ama baska ev sahipleri anlasip o sekilde yuksek fiyat yazarsam o zaman suc olur iste.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.