arkadaşlar kullandığınız issnin dns ayarlarını yaparsanız size ne gibi bir artısı olur yapmazsanız ne gibi bir eksisi olur bilen vaaamı??
Otomatik al dediğin için zaten o kendi atıyor.. Eğer yanlış dns numarası girersen servera bağlı olsan bile veri alış-verişi yapamazsın..
Ben TTNetten bağlıyım. TTNet'in iki tane DNS'i var. Otomatik olarak aldığında ikisini birden alıyor doğal olarak... Ama bir tanesi bazen çalışmıyor. İşin kötü tarafı da bu çalışmayan birincil dns. İkinci dns olmasına rağmen devreye girmiyor ve ben çoğu zaman resolve yapamıyorum. Bunun için çalışan dns'i kendim girdim, bir de başka bir iss'in dns'ini girdim. hiç sorunsuz çalışıyor, gayet memnunum... TTNet kullanıyorsanız tavsiye ederim....
veri alisverisi yaparsin tabi ki herturlu sadece nameserver yanlissa soz gelimi yahoo.com yazinca yahoo acilmaz, ama yahoo'nun ip'sini yazarsan browser'a acilir
kusura bakmayin yanlissa'dan kastim dns sunuculariniz bi sekilde calismiyosa ya da olmayan bi adrese yonlendirilmisse idi.
yoksa ben de e-kolay kullanirken ttnet'in dns'lerini yaziyorum (windowsta bisey yazmaniza gerek yok ama linuxta DNS belirtmelisiniz)