|
Bildirim
|
Bu işsizlik verileri mesela beni işsiz olarak görmüyor. Niye? Çünkü hiç gitmesem bile bir üniversitede kaydım var.
İkincisi işkur sitesine kayıtlı değilim. Kayıtlıyım ama aktif iş arayan gözükmüyorum bu da sayılmıyor. Sonra 6 ayda 1 gün çalışsan bile işsiz sayılmıyorsun. Sonuç olarak ben basbayağı işsizim ama kurum saymıyor. Bu halde bile istatistikler berbat çıkıyor. |
birde bu rakamlar verilerle oynanmış rakamlar.gelecek yıllarda bu işsizlik rakamları iyice artacak çünkü yapay zeka ve robotik sistemler çoğu kişinin işini elinden alacak.
|
Krizin en dibinde olduğumuz zamanda bundan çok daha iyi durumdaydık 2001 yılında na ülkenin özeti.
|
İşsizlik oranları böyle istikrarlı bir şekilde artarak giderse ülke iç karışıklığa gider.Akp zaten bunun zeminini hazırlıyor ve osmanlı ocakları adı altında yasal terör örgütleri kurarak,tarikatleri örgütleyerek din üzerinden bir kesmi örgütlüyorlar.Sokakların karışması çok olası ihtimal.İşsiz adam bu kadar hak yemenin torpilin olduğu bozuk bir düzende saatli bomba gibidir.
|
Asıl işsizlik oranını ifade eden geniş işsizlik oranı % 19.3 oldu. Resmi rakam! Bu rakamlara güvenim yok bile desek her beş kişiden biri işsiz. Kötünün iyisi bile bu.
Kusura bakmasınlar bu ülke isteyerek bilerek bu duruma düştü. Artık üzülmüyorum. İşsizlik çok zor bir şey ama yapacak bir şey yok. Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz. |
Şu an Kamu( öğretmen, doktor... vs) ve ayakta kalabilen özel sektör çalışanları dışında işi olan yok zaten!
Esnaflık, Çiftçilik... vs sizlere ömür! |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 15 Mart 2019; 12:12:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 15 Mart 2019; 12:18:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 15 Mart 2019; 12:32:54 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|