Şimdi Ara

İşsizlik Türkiyede Ne Durumda? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: Yıldız456

Merhaba, bu forumda da işsiz olan var mı? Sizce çok işsizlik var mı Türkiye'de? Yoksa herkes keyfinde tıkırında mı? Hadi günümüzde internet de var. İş ilan siteleri var fakat onlar da bir şeye yaramıyor. İş başvurusu yapıyorsun, cevap yok. CV güncelliyorsun, yine iş başvurusu yapıyorsun, hiç bir yerden ses gelmiyor? Nedir bu saçmalık sizce? Adama binlerce iş ilanı mı geliyor yoksa cv nimi beğenmiyorlar?

Avrupadan Abd den daha iyi durumdayiz son 10 yilda yapilan kaliteli hizmetler ortada Dunya liderimiz varken her konuda lider olacaz

hakikaten güldürdün

• askeri ücreti yoksulluk sınırı kadar yaptılarda bizmi çalışmadık
  • İşsizlik Türkiye de;

keyfime göre iş yok, evde oturup tv izliyeyim de maaşımı bankaya yatırsınlar.

durumunda maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bamya Avcisi

quote:

Orijinalden alıntı: lalala25

İş çok yapan yok bana kalırsa. Yazın 3 aylık bir dönemde bile rahatça iş bulup çalışıyosun. Bir çok işsiz olmasının sebebi ise mesela adam üniversite okuyor ama bölümü iyi değil ve açıkta kalıyor asgari ücretede çalışmak istemiyor "ben 16 sene okumuşum o işe mi gireceğim" diyor. Yani bizim halkımızda da var biraz iş beğenmiyorlar.

Hocam uzerine alinma ama Turkiyenin gelismemesinin kapitalist sisteme sonuna kadar tapmasinin nedeni ia cok isci yok zihniyeti.
    Diyelim ki ben unideyim yurtta kaliyorum ailem para yardimi yapmiyor ise girdim alacagim maks maas 900 tldir.450 dolar ya saka gibi bir maas.Yurt 300 tl kitap fiyatlari zaten kaziklamayk bekliyor aylik 70 onlar desek her gun 15 tlye doysa 450 tl tutar.
    Ee simdi bu adam 200 tlye ne yapacak ancak 1 gece cikar.
    Ben hayatimda cok az sukrettim.Neden biliyor musunuz ne zaman ki insanlara muhtac kalmam,maasim kendimi doyurmaya,gezdigimde cebimde para olmaya yetdin iste o gun sukrederim ben.

Hayat pahalı be kardeş. Öğrenciye herşey daha da pahalı zordur yaşaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: power.

quote:

quote:

Merhaba, bu forumda da işsiz olan var mı? Sizce çok işsizlik var mı Türkiye'de? Yoksa herkes keyfinde tıkırında mı? Hadi günümüzde internet de var. İş ilan siteleri var fakat onlar da bir şeye yaramıyor. İş başvurusu yapıyorsun, cevap yok. CV güncelliyorsun, yine iş başvurusu yapıyorsun, hiç bir yerden ses gelmiyor? Nedir bu saçmalık sizce? Adama binlerce iş ilanı mı geliyor yoksa cv nimi beğenmiyorlar?

Avrupadan Abd den daha iyi durumdayiz son 10 yilda yapilan kaliteli hizmetler ortada Dunya liderimiz varken her konuda lider olacaz

hakikaten güldürdün

ideolojik yaklasma olaya el insaf be

• -Herkesin deneyimli eleman araması
    -Sendikalı tercih etmemesi
    -Diploma alanın iş bulcağına inanması
    -İnsanların iş beğenmemesi
    -Saçma paralarla uzun mesailer

Gibi bir çok nedenden ülkede işssizlik çok ki zaten bunun sayısı istatistiklerde vardır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: power.

quote:

quote:

hakikaten güldürdün

ideolojik yaklasma olaya el insaf be

olaya ideolojik sen yaklaşıyorsun abi.
    et süt olmuş dünya para benzin vergi desen dünyanın en pahalısı.
    vatandaşın sırtına binmişsin yerim öyle dünya liderliğini
    senin işler tıkırında galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: Kergiday

askeri ücreti yoksulluk sınırı kadar yaptılarda bizmi çalışmadık

ne is yaparsin

• Orman muhendisiyim ve gecen yildan beri hala atanmayi bekliyorum.. Bakanliktan tık yok.. 1 yilim heba oldu.. Keske onca zamanımı harcamasaydım kurs ve dıger bosa gitmis zamanim icin.. Sizi kpss kursuna gotureyim gorun ozman issiz ordusunu.. Ogretmenlerden hic bahsetmeyeyim en iyisi 4 yildir bekleyen var hatta fazlasi bile var.. Isletmeden mezun olanlar lokantada kasiyer olarak calisiyor :) fizik mezunu arkadasim ne olsa yapmaya hazir, matematik hocasi polis oldu :) biyolioji mezunu ozel labaratuvara zor atti kendini. Daha onlarcasini sayabilirim!!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Türkiye 2013 Yoksulluk Sınırı: 3300 TL
    Türkiye 2013 Asgari Ücreti: 800 TL

Böyle saçma sapan bir ülkede neyi tartışıyorsunuz beyler.

avrupa yoksulluk siniri 6000euro asgari ucret 1200euro yil 2013

İyi salladın 6 aylık sayı 6000 euro aylık 1000 euro.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kergiday

askeri ücreti yoksulluk sınırı kadar yaptılarda bizmi çalışmadık

ne is yaparsin

Yazları camcıda çalışıyorum maaşı çok düşük fakat zevkli iş gayette yapardım
  • İşveren işçi arıyor işçi de iş arıyor. Böyle garip bir durum var.
  • Yoksulluk sınırı 3300 tl mi? Kim belirlemiş bu rakamları? Meğer biz yoksulmuşuz da haberimiz yokmuş.
  • İfşa team var,adamlar işsizliğin kitabını yazmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: lalala25

İş çok yapan yok bana kalırsa. Yazın 3 aylık bir dönemde bile rahatça iş bulup çalışıyosun. Bir çok işsiz olmasının sebebi ise mesela adam üniversite okuyor ama bölümü iyi değil ve açıkta kalıyor asgari ücretede çalışmak istemiyor "ben 16 sene okumuşum o işe mi gireceğim" diyor. Yani bizim halkımızda da var biraz iş beğenmiyorlar.

senin gibiler yüzünden iş beğenmiyorlar. adam 16 yıl okumuş sence asgari ücrete razı olur mu? madem asgari ücret alacak neden üniversite okuyor ya da üniversiteler ne halta yarıyor? senin mantığına göre bir mühendis iş bulamasın gitsin 500 tl ye çalışsın. bre cahil adam, 5 yılını vermiş oraya saçlarını dökmüş ve sen çıkıp 500 tl alsın diyorsun

öğretmenlik mesela. adam türkçe öğretmenliğini okuyor ama atanamıyor açıkta kalıyor ne yapacak şimdi bu adam? gidip 500 tl ye sigortasız işe mi girecek ha?

dostum okumayı kolay sanıyor senin gibiler ve senin gibiler yüzünden bu zihniyete sahip insanlardan nefret ediyorum.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winneras -- 21 Eylül 2013; 15:27:08 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.