İstanbul Ticaret Odası ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan bir protokol ile ücretsiz meslek edindirme kursları ve bu kursların sonucunda da kursiyerlere katıldığı kursa dair yeterlilik sertifikası verilecektir. Kurslar ücretizdir ve İlkokul mezunu olan herkes katılabilir..bir mesleği olmayan yeni bir meslek edinmek isteyen kişiler için kaçırılmayacak bir fırsat bence. bir teknik öğretmen olarak bu fırsatı tanıdıklarınıza da iletin lütfen ..
kurslar meslek lisesi öğretmenleri tarafından bir öğretmenin 18 kişilik sayıyı bulması ve ilgili yerlere müracaatı ile başlamaktadır.
benimde açmayı düşündüğüm kurslar (talebe göre) 1- Endüstriyel bakım onarım 2- Elektrik tesisatçılığı 3- Elektrik-Elektronik teknolojisi 4- Temel Elektrik-Eloktronik
kurslar okul saatlerinin dışında ki saatlerde kursiyerlere göre ayarlanabilir.Hafta içi akşam veya hafta sonu şeklinde...
ilgilenen arkadaşlar mrtcin@gmail.com adresinden benimle iletişim kurabilirler..
Kartal Ş.Öğrt.H.Ağırman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Eloktronik Bölüm Öğretmeni
Başka yerlerde de bu eğitimi alabilirmiyiz. Ben avcılarda oturuyorum elektronikle ilgili ders almak isterim.
Bu eğitimleri vermek için illa bir teknik öğretmen olmak şart mı?
sultanahmet endüstri meslek lisesinde de buna benzer kurslar var. istersen avcılar endüstri meslek lisesine bir sor yardımcı olabilirler.
bu eğitimleri vermek için pedakolojik formasyon almış olamak şarttır. herkes kafasına göre eğitim veremez. versede sertifika verme yetkisi olmaz. bu tür kursların özelliğide bu, çalışanlara girdikleri alanlarda sertifika kazandırmaktır.
hmmm bir sorayım bakalım bizim buradaki lisede varsa gitmek isterim.
büyük ihtimalle avcılar meslek lisesinde ya da avcılardaki diğer meslek liselerinde vardır. bur da önemli olan Meslek liselerinin laboratuar ve öğretmenlerinden yararlanmaktır.Evet teknik öğretmen olma şartı var. bir de şu önemli öğretmen hangi kursları açmak istiyorsa o kursa ait 18 kişilik öğrenci bulması gerekli bu na okul idaresi ya da bir başkası karışmıyor.Tamamen reklam ve tanıtımla ilgili ve de öğretmen arkadaşların ilgisi ile alakalı... yani sizin istediğiniz kurs o okulda ki öğretmenler tarafından verilmek istenmiyorsa verilmez bir zorunluluk yoktur.
Aralık ayı içerisinde Ücretsiz ÖZİMEK Kursları açılacaktır.
1-) Görüntü ve Ses Sistemleri
(Yavuz ÖZTÜRK 0506 611 15 38)
* Klasik renkli TV uygulamaları * Uydu anteni * Uydu alıcı ve kurulumu * LCD ve Plazma * Dijital TV yayınları * Ses, mikrofon, sahne ışıklandırması * Amplifikatör * Bigisayar destekli uygulama * Mikrodenetleyiciler(PIC16F84 ve PIC16F877) * Temel elektronik ve uygulamaları