Şimdi Ara

İstanbul hukuk soru-cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuvvetle muhtemel. İstanbul Barosu dünyada en kalabalık avukat ordusuna sahip barosu. Bir de sen bunları dünya görüşüne göre bölüyorsun. Hele bunu tüm vatandaşların siyaset hakkında bir görüşe sahip olduğu ülkede yapıyorsun. Burada siyasi propoganda yapmak benim, bizim işimiz değil. Ancak elle tutulur yanı da yok düzenlemenin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zepkotasic

Meslekten soğutmuyorum. Daha çok sarılmalıyız diye açıkça beyan ettim. Siz yanlış yerden olaya bakıyorsunuz. Hakim elbette kanunun dışına çıkamayacak. Burada asıl sorun müvekkil bulmak. İnsanlar hangi baroya gidecektir? Hukuka güven, devlete güven ne aşamaya gelecektir? Sığ bakan siz oluyorsunuz bu durumda. Zaten aldığı parayı ön plana koyan kişiden hukukçu olamayacağı da açıktır. Ayrıca "abarttığım" şeylere gebe olup olmayacağını pratikte görürüz. Kanun yürürlükte :)
    hocam teoride söyledikleriniz doğru ancak pratikte karşılığı yok. şu anda da devletin bir çok alanıda torpil, adam kayırma mevcut. ancak torpil dönüyor diye devletle her işi olan da torpil yolunu seçer demek gibi oluyor sizin insanların baro seçimini öngörmeniz. uygulamada hep beraber deneyim edeceğiz ama sizin de benim de daha mutlu olacağınız seçenek benim tahminimdeki gibi işlerin cereyan etmesi olacaktır. :)

• hasugur kullanıcısına yanıt
    Umarım hocam. İyimserliğinizi takdir ettim. Umudumuzu yitirmek en kötüsüdür. Aleyhimize yapılan her kural bizi daha sıkı bağlamalı.

• quote:

Umarım hocam. İyimserliğinizi takdir ettim. Umudumuzu yitirmek en kötüsüdür. Aleyhimize yapılan her kural bizi daha sıkı bağlamalı.
    Ayrıca muhtemelen sınav sonuçlarının ardından okuldaş olacağız sizinle...
    Kaç k bekliyorsun ?

Bir kahvemiz var o halde diyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EFC05B41

Kaç k bekliyorsun ?
    bütün sorularımı hatırlamıyorum ancak hatırladığım tahmini netlerle geçen seneye göre 1900 geliyor. eğer aynı netleri yaptıysam bu sene de benim tahminim 2.5k civarı gelecek.
  • quote:

Bir kahvemiz var o halde diyelim :)
    hahaha olur tabi niye olmasın hocam, şu meşhur havuzlu bahçede güzel olur :)
    Benim de geçen seneye göre 1210 geliyor bu sene 1800 bekliyorum o zaman hayırlı olsun şimdiden , şaka bir yana umarım üniversite açılır da tanışma imkanımız olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EFC05B41

Benim de geçen seneye göre 1210 geliyor bu sene 1800 bekliyorum o zaman hayırlı olsun şimdiden , şaka bir yana umarım üniversite açılır da tanışma imkanımız olur
    ben açılacağını düşünüyorum, insanlar çok sıkıldı bir online eğitimi daha kaldıracak durumda değil
    Neden AÜHF değil de İÜHF düşünüyorsunuz¿
  • Ben sosyal yaşama da önem veriyorum. Bu yüzden İstanbul’un olanakları daha cazip benim için ve de İÜHF çok zor gerçekten ve açıkcası bu beni çekiyor çünkü zor olan şeyler daha çok tekrar edildiğinden eğitiminin daha kaliteli olabileceğini düşünüyorum. Benim sebeplerim bunlar. Kafana vura vura sokmak da diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EFC05B41 -- 26 Temmuz 2020; 11:28:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Bender

Neden AÜHF değil de İÜHF düşünüyorsunuz¿
    iühf konumu muazzam. türkiyedeki bütün hukuk fakültelerini sadece konumundan dolayı eler bana göre. tarihi yarımadada, dibinde ayasofya, önünde galata, yanında süleymaniye, ilerisinde mısır çarşısı, arkası çemberlitaş vs
  • Sizce bu okurken dil öğrenmeye engel değil mi¿
  • quote:

Sizce bu okurken dil öğrenmeye engel değil mi¿
    dostum dil mevzusuna çok yüzeysel yaklaşıyorsun. dil öğrenmeye hiçbir şey engel değildir. bugün üniversiteye gitmiyorken bile ingilizce kitaplar okumaya sözlük karıştırmaya youtubeda ingilizce videolar izleme pratiklerini edinerek dili öğrenebiliyorsun.
  • Haklısınız ama hayatta hiçbir şey kolay yoldan elde edilmez sonuçta. Tamam İÜHF okurken dil de aynı anda öğrenmek diğer hukuk fakültelerine kıyasla daha zor ama isteyen yapar bence ve de yapabileceğimi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasugur

dostum dil mevzusuna çok yüzeysel yaklaşıyorsun. dil öğrenmeye hiçbir şey engel değildir. bugün üniversiteye gitmiyorken bile ingilizce kitaplar okumaya sözlük karıştırmaya youtubeda ingilizce videolar izleme pratiklerini edinerek dili öğrenebiliyorsun.

Alıntıları Göster
    Fakat ünide bunu yapabileceğin zamanın azalıyor¿ İÜHF’nin sınavları daha zor olduğu için sınavlarına daha çok çalışmak gerektiğinden dil çalışmaya doğru düzgün zaman bulamıyoruz diyen oldu birçok okuyanından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 26 Temmuz 2020; 11:34:7 >

• quote:

Fakat ünide bunu yapabileceğin zamanın azalıyor¿ İÜHF’nin sınavları daha zor olduğu için sınavlarına daha çok çalışmak gerektiğinden dil çalışmaya doğru düzgün zaman bulamıyoruz diyen oldu birçok okuyanından.

Alıntıları Göster
    insanların yorumlarına bakarsak üniversite sınavına çalışırken de zaman kalmıyor. ancak ben her gün hem spor yapabildim hem dizi izleyebildim. bu senin planlama yeteneklerine bağlı
    Kesinlikle doğru. Bir şeyi analiz ederken başkalarının yorumlarını bir gözlük gibi alıp takıyorsunuz. Hiç kendinize “ben ne yaparım” diye sormuyorsunuz. Yanlış anlama sana demiyorum genel olarak bahsettim ama önyargılarını kırmalısın sen de.

• O üniversitede okuyanların yorumlarından faydalanmak bence önemli. Evet,körü körüne kendimiz için de böyle olacağını söylemek çok yanlış size katılıyorum bu konuda. Benim de şu an eğer netlerim istediğim gibi gelirse geçen seneye göre hamda 568. oluyorum. AÜHF ile İÜHF arasında kaldım hatta 63 OBP ile 3.kez mezuna bırakıp GSÜ,Bilkent veya Koç Hukuk için bir yıl daha kasmayı bile düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.