Şimdi Ara

İstanbul hukuk vs Kars tıp (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu yıl mi kazanmistiniz?memnuniyetsizliginizin nedeni nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dhcii D kullanıcısına yanıt
    İühf 4 k ile kapadı. Gelmezmiş zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 11 Mart 2021; 1:45:48 >
  • Logic101 kullanıcısına yanıt
    İkinci öğretimi de var

• İö geliyordu

• Yani öyle ama zaten meyilliydi edebiyata da.hukuk da istedi biraz hocaları yatay geçiş falan yaparsın deyince seçmiş oldu.simdi de pişmanlık duyuyor keşke iuhf secseydim savcı olurdum diye

• Kimseyi bir şeye inandırmak zorunda değilim.o 3.yilina kalmıştı.ben unide 3.sinifa geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhcii -- 24 Ağustos 2019; 22:44:2 >
  • Şimdi inandirabildik mi beyefendi 😉

Bu yıl kazandım. Hukuk sektörü bence patlamış bir sektör. Barolar birliği başkanının yaptığı son açıklamalar da bunu destekliyor. Niye girdin o zaman hukuka derseniz de gelmesini beklediğim ve istediğim yer büyük bir sıçrama yapınca buraya girdik.

• LawLove kullanıcısına yanıt
    Neyse hocam.sagolun görüşleriniz için.vardir bunda da bir hayır.hayirlisi olsun sizin için.

Rica ederim hocam. İnşallah hayırlısı budur, size de başarılar dilerim.

• İstanbul hukukta okusan bile işsiz kalabilirsin hukukta ama tıp her türlü işin garanti bu sene hukuk kazanan biri olarak söylüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gsaslancim

İstanbul hukukta okusan bile işsiz kalabilirsin hukukta ama tıp her türlü işin garanti bu sene hukuk kazanan biri olarak söylüyorum
    İst hukuk mezunlarının çoğu asgariye çalışıyor ya da işsiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten de öyle özellikle son yıllardali hukuk mezunlarında torpili olan hakim savcı oluyor ailesinde veya yakın çevresinde avukat olan kişi varsa bir şekilde yolunu buluyor ancak geri kalanlar için durum vahim

• LawLove kullanıcısına yanıt
    Köşe bucağa hukuk fakültesi açılıp siralamalar 190 bine kadar inince öyle oldu.Ancak devlet,bunun hata olduğunun farkına çoktan vardı,harekete bile geçti.Avukatlar yavaş yavaş perişan olmaya başlamışlardı,müdahale edilmezse kötü olacaktı.Ancak son yargı reformuyla sıralama 100 bine indirildi,5 sene eğitim getirildi.Kontenjanlar belirgin derecede düştü.Hülasa hocam,evet hukuk sıkıntıya girmeye başlamıştı ancak mudahale edildi.Bu mudahalede artarak devam edecek.Sayisal bölümler ise tam tersi sürekli kontenjan artırılıyor.Yâni yerinde olmak isterdim hocam.Hukuk çok iyi bir bölüm

• Barajın 100000 e çekilmesi, hukukun 5 yıl olması olumlu sonuçlar getirecektir ama kontenjanların belirgin derecede düşmesi veya düşeceği durumuna katılmıyorum

Peki YÖK ne yapmış? Geçen yıl KKTC Üniversiteleri de dahil edildiğinde, sistemdeki Hukuk kontenjanı 16,420 idi ve doluluk ilk defa olarak %100’ün altında gerçekleşmişti (%95). Bu yıl ise YÖK toplam Hukuk kontenjanını sadece 323 aşağıya indirmiş. 

KKTC okulları 261 kontenjan yitirmişler (%17.7). 

Devlet üniversitelerindeki toplam Hukuk kontenjanı ise 35 artmış. 12 devlet üniversitesi kontenjanında azalma görülürken, 14 üniversitenin kontenjanı değişmemiş, 8 üniversitenin kontenjanı artmış ve iki yeni hukuk fakültesi açılmış. 

Vakıflardaki toplam Hukuk kontenjanı 97 azaltılmış.  8 okulun kontenjanında azalma görülürken, 17 okulun kontenjanı (neredeyse) değişmemiş, 8 okulun kontenjanı artmış ve iki yeni hukuk fakültesi açılmış. ( ALINTIDIR )http://erhanerkut.com/egitim/2019-universite-kontenjanlari-yok-ogreniyor-mu/

Yapılan kontenjan düşüşü Kıbrıs ve özellerde yapılmış ki bu maalesef etkili olmayacaktır. Devletin de bu kontenjan sıkıntısına çözüm bulacağını hiç sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LawLove -- 24 Ağustos 2019; 23:35:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LawLove

Barajın 100000 e çekilmesi, hukukun 5 yıl olması olumlu sonuçlar getirecektir ama kontenjanların belirgin derecede düşmesi veya düşeceği durumuna katılmıyorum

Peki YÖK ne yapmış? Geçen yıl KKTC Üniversiteleri de dahil edildiğinde, sistemdeki Hukuk kontenjanı 16,420 idi ve doluluk ilk defa olarak %100’ün altında gerçekleşmişti (%95). Bu yıl ise YÖK toplam Hukuk kontenjanını sadece 323 aşağıya indirmiş. 

KKTC okulları 261 kontenjan yitirmişler (%17.7). 

Devlet üniversitelerindeki toplam Hukuk kontenjanı ise 35 artmış. 12 devlet üniversitesi kontenjanında azalma görülürken, 14 üniversitenin kontenjanı değişmemiş, 8 üniversitenin kontenjanı artmış ve iki yeni hukuk fakültesi açılmış. 

Vakıflardaki toplam Hukuk kontenjanı 97 azaltılmış.  8 okulun kontenjanında azalma görülürken, 17 okulun kontenjanı (neredeyse) değişmemiş, 8 okulun kontenjanı artmış ve iki yeni hukuk fakültesi açılmış. ( ALINTIDIR )http://erhanerkut.com/egitim/2019-universite-kontenjanlari-yok-ogreniyor-mu/

Yapılan kontenjan düşüşü Kıbrıs ve özellerde yapılmış ki bu maalesef etkili olmayacaktır. Devletin de bu kontenjan sıkıntısına çözüm bulacağını hiç sanmıyorum.
    Dgs ile gelenlerde var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Forum cahil kaynamis ...

• O zaten ayrı bir saçmalık. 1000 e yakın kontenjanı var bir de (devlet+özel toplam). 2 yıllık okuyup dandik bir sınavla 4 yıllık hukuka geçiş yapmak ( sadece hukuk için değil tüm bölümler için) bence adil değil. Sadece Türkçe ve Matematik derslerinden sorumlu olup böyle bir geçiş yapmak YKS'de onca dersle uğraşıp bileğinin hakkıyla girenlere de haksızlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LawLove -- 24 Ağustos 2019; 23:54:25 >
  • Septsept kullanıcısına yanıt
    Akıllıca,bir şeyler konuşabilseydin seviyelice tartışır fikir elde ederdik de.Maalesef.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.