Şimdi Ara

İstanbul için Kış lastiğini ne zaman çıkarmalıyız :)) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Istanbul ikliminde genel olarak bu tür lastiğe ihtiyaç yoktur,sıcaklık teorisi dahil.

bu kış lastiği olayı motosiklet kullanırken kask takmak gibi birşey, ömürde belki 1 yada 2 kere lazım olur ! oda olmadımı, telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkar..

+1905

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Kışlıkları takmışsın madem nisan ayına kadar takta bir anlamı olsun.Zaten önümüzde ki sene mecburen nisana kadar takacağız alıştırmış olursun kendini.

Hocam bilgim olmadığından soruyorum..Mecburen derken, bu yıl ticari araçlar için başlatılan uygulamanın genişletileceğini mi belirtmek istediniz..?

Biz İstanbul' da sahile yakın bir mevkii de oturuyoruz ve gerçekten kışlık lastiğe ihtiyaç duyulan gün sayısı çok sınırlı..

Genişletilmesi konuşuluyor sürekli.Daha kesinleşmiş,yürürlülüğe girmiş birşey yok ama bu kış yaşanan olaylardan sonra büyük ihtimal önümüzde ki kasım ayından itibaren binek araçlar içinde zorunluluk gelecektir.İstanbulda iki gün kar yağdı yaşanan kaza sayısı günde 350 oldu.Bu kadar bilinçsiz sürücünün olduğu trafikte zorunluluk yapmak kaçınılmaz olur.Sadece ticari araçlar'a zorunluluk getirmek bir şeyi çözmedi insanlar yine kış lastiği olmadan kar yağdığında yola döküldü.

• Kızmak yok, gücenmek ve alınmak yok.

Bir kaç ay önce, özellikle Ekim ve Kasım ayında "kış lastiği de kış lastiği" diyen üyeler bakıyorum da şimdi çıkartmak için can atıyor. Hani uyduğunuz kurallar ne oldu? Kanunun ne demiş? 1 Nisan demiş. E bekleyin o zaman o güne kadar.
  • ankarada bile bu sene takmadımki, biliyordum kışın hafif geçecegini dogru dürüst 1 kere kar yagmadı,ama geçen sene baya çetin geçmişti kış
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Ben 15 martta çıkarırım en geç. Hatta ay sonu çıkarmayı düşünüyorum.

Şubat sonumu abi

Hayır Mart. Ne olur be olmaz Mart ayı dert ayı

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Kızmak yok, gücenmek ve alınmak yok.

Bir kaç ay önce, özellikle Ekim ve Kasım ayında "kış lastiği de kış lastiği" diyen üyeler bakıyorum da şimdi çıkartmak için can atıyor. Hani uyduğunuz kurallar ne oldu? Kanunun ne demiş? 1 Nisan demiş. E bekleyin o zaman o güne kadar.

Kızmadan cevap veriyorum

Bu sene kış lastiği ticari araçlar için zorunlu binek için değil

Nisan ayını beklemeye gerek yok
  • Ben iyice sıkıldım kış lastiğinden;

Sıcaklık 10 derecenin altına düşmüyor.
    Araç fazladan yakıt yakıyor
    Performansı düşürüyor
    Havalar iyi gittiği için lastik gereksiz yıpranıyor.
    Kuru yolda virajlarda güven vermiyor.

Haftasonu normal lastiklere geri döneceğim heralde.
  • Rahmetlik dedem " Martın 15 i kış 15 i yaz derler ama inanma yovrum " derdi.. Hele 15 martı görün...Duruma göre karar verin..İstanbulda bol yağmur var..Kar en çok bir ay olur, olmaz.. Ben kış lastiği takmadım. Karlı buzlu havada asla araba ile yola çıkmıyorum..Otobüs, dolmuş , taksi çok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Şubat 2013; 13:20:18 >
  • Ağustos 15'ten sonra çıkarırım.
  • Ne zaman kısa kollu gömlek giyerim o zaman kış lastiklerini çıkarırım.
  • Mart sonunda cikaririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Istanbul ikliminde genel olarak bu tür lastiğe ihtiyaç yoktur,sıcaklık teorisi dahil.

bu kış lastiği olayı motosiklet kullanırken kask takmak gibi birşey, ömürde belki 1 yada 2 kere lazım olur ! oda olmadımı, telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkar..

Bır kere kullanılır savı kesinlikle yanlış ki,bunu söyleyen ne sen ne ben nede cirosunu ikiye katlayacak lastik firmaları değil.

Bunu defalarca, testlerde sıfırın altındaki birkaç derecede bile ki sıfırın üzerini söylemek daha da vahim sonuçları ortaya koyuyor ki 10m ye kadar geride kalıyor,viraj hızları fazlası ile düşüyor.Aracın verdiği reaksiyonlar da hırçınlaşıyor.

O nedenle örneğin bildin yaptığı kış lastiği testlerini inceleyin ki +4 derecede yukarıda yazdığın sonuçlar alınıyor ki ,daha yüksek sıcaklıklarda ne olur siz tahmin edersiniz.

Sonuç olarak ,karın yağdığı bir kaç gün aracınızı çıkartmaz iseniz çok daha güvenli bir sekilde ist gibi iklime sahip olan coğrafyalarda seyahat edebilirsiniz.

• Hafta sonlari uludag'a cikiyorum, en fazla 3 hafta daha kar lastigi ile dolasip sonra yazliklara gecmeyi dusunuyorum.

• Gerek yok ne takmaya ne çıkarmaya doğru düzgün ne kar var nede yağmur
  • Ben lastikleri aldim onumuzdeki hafta taktircam kar falan yagarsa cikmam ne yapim

• Ankara için mart ayını bitirmeyi bekliyoruz,İstanbul'da çok farklı değil bence.

Mart ayını bitirin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Rahmetlik dedem " Martın 15 i kış 15 i yaz derler ama inanma yovrum " derdi.. Hele 15 martı görün...Duruma göre karar verin..İstanbulda bol yağmur var..Kar en çok bir ay olur, olmaz.. Ben kış lastiği takmadım. Karlı buzlu havada asla araba ile yola çıkmıyorum..Otobüs, dolmuş , taksi çok..

İnanma derken martin hepsi kis mi demek istemis, yoksa hepsi yaz mi onu anlamadim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.