Şimdi Ara

İstanbul'u bilen yazılımcılar bilgi verebilir misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
6
Favori
3.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    walla inşallah düşüdüğünüz gibi olur yada olmuştur. fakat söylediklerinizden ya gerçek olmadıgını yada şirketin buyuk olmadıgını çıkarıyorum.
    ilk olarak code review yapabilmek için belirli seviyede tecrubeniz olmalı. yani 10 yıldır kod yazan birinin kod üzerinde ki hatalarını yeni mezun bir kişi bulup nasıl düzeltebilir.
    ikinci olarakta projelerde testler kod yazılmadan yazılması beklenir. ama amatör firmalar türkiye'de tam tersini yaparlar. ve test yazdık demek için test yazarlar.
    herkesin senior oldugu bir proje olmamalı zaten, rapor ekranları yada anlamsız basit işleri senior yazılımcılara yaptırmanız zor ve sıkıcı olur.
    Türkiye'de olmayan ama olması gereken şekli zaten yukarıda ki yazımda da belirtmiştim. yeni mezun istekli gerçekten kendini geliştiren kişilerin önü açılıp, senior yazılımcılar ile beraber ekiplere orantılı olarak dağıtılmalıdır. ama maalesef tr de bu kural buyuk firmalar da çok geeçrli olmuyor:(

• Yeni mezun 3 arkadaşım vardı biri 3000 tl ye direk başladı diger 2 si ise 3500 ve 2500 ile başladılar.

Yani 1500,1000 bunlar kendini geliştirmiş biri için komik rakamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojik.Net

walla inşallah düşüdüğünüz gibi olur yada olmuştur. fakat söylediklerinizden ya gerçek olmadıgını yada şirketin buyuk olmadıgını çıkarıyorum.
    ilk olarak code review yapabilmek için belirli seviyede tecrubeniz olmalı. yani 10 yıldır kod yazan birinin kod üzerinde ki hatalarını yeni mezun bir kişi bulup nasıl düzeltebilir.
    ikinci olarakta projelerde testler kod yazılmadan yazılması beklenir. ama amatör firmalar türkiye'de tam tersini yaparlar. ve test yazdık demek için test yazarlar.
    herkesin senior oldugu bir proje olmamalı zaten, rapor ekranları yada anlamsız basit işleri senior yazılımcılara yaptırmanız zor ve sıkıcı olur.
    Türkiye'de olmayan ama olması gereken şekli zaten yukarıda ki yazımda da belirtmiştim. yeni mezun istekli gerçekten kendini geliştiren kişilerin önü açılıp, senior yazılımcılar ile beraber ekiplere orantılı olarak dağıtılmalıdır. ama maalesef tr de bu kural buyuk firmalar da çok geeçrli olmuyor:(

Dedigimi yanlis anladin, yeni mezun kod review yapar demedim, genel bir kod review kulturu vardir, bu sekilde yeni mezunun olasi hatalarinin onune gecilir. Pair programming yaparsin, zaten oturmus bir regression testing sistemi olur, bununla kod review birlesince herkes bilgisi duzeyinde bir sorumluluk alil kod yazar. Yeni mezun olmasi bir seye engel degil. Testlerin koddan once yazilmasindan ne kastettigini anladim. Eger TDD den bahsediyorsan, ki o da zaruri degil, ben regresyon testlerinden bahsetmistim, unit test degil. Diger turlu koddan once yazilan ve unit test olmayan bir test yontemi duymadim. Once fonksiyonel bir urun olmali ki, testleri ona gore gelistirmelisin, tekrar ediyorum tdd ve bdd haricinde konusuyorum, unit test developer in sorumlulugu zira, ben test ekibinin testlerinden bahsediyorum. Hepsini gectim,yeni mezunun onemli projede kod yazmamasi icin bence hic bir sebep yok, senior daha az hata yapar ama onun hatasi daha katastrofik olacaktir. Ekip onemli yani en nihayetinde.

• kim ne derse desin, kişinin kendisinde bitiyor iş. ben mezun olalı neredeyse 2 sene olacak(dokuz eylül mezunuyum). hala işsizim, iyi bir cv'ye sahip değilim. kendimi çok geliştiremedim, dolayısıyla da beni kabul eden iş yerleri(ki çok az sayıda) ortalama 1200 tl teklif verdiler. zamanında kabul etmedim şimdi o da yok... hatta bir ara 1000 tl maaşa bile razı olup başladım işe ama adamlar sigortamı bile yapmayınca 3 ay sonra ayrıldım. şimdi artık aramıyorum bile, sıkıldım artık. en baştan özetleyecek olursam, siz kendinizi iyi yetiştirmezseniz bence mezun olunan üniversite o kadar da önemli değil. bu arada yeni başlayan arkadaşlarımın içinden benim bildiğim en yüksek alanlar 3000 civarında başladı, onların sayısı da çok az. şu an 2-3 yıldır çalışan birçok arkadaşım 4000 civarı alıyor istanbulda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

quote:

Orijinalden alıntı: Teknolojik.Net

Dedigimi yanlis anladin, yeni mezun kod review yapar demedim, genel bir kod review kulturu vardir, bu sekilde yeni mezunun olasi hatalarinin onune gecilir. Pair programming yaparsin, zaten oturmus bir regression testing sistemi olur, bununla kod review birlesince herkes bilgisi duzeyinde bir sorumluluk alil kod yazar. Yeni mezun olmasi bir seye engel degil. Testlerin koddan once yazilmasindan ne kastettigini anladim. Eger TDD den bahsediyorsan, ki o da zaruri degil, ben regresyon testlerinden bahsetmistim, unit test degil. Diger turlu koddan once yazilan ve unit test olmayan bir test yontemi duymadim. Once fonksiyonel bir urun olmali ki, testleri ona gore gelistirmelisin, tekrar ediyorum tdd ve bdd haricinde konusuyorum, unit test developer in sorumlulugu zira, ben test ekibinin testlerinden bahsediyorum. Hepsini gectim,yeni mezunun onemli projede kod yazmamasi icin bence hic bir sebep yok, senior daha az hata yapar ama onun hatasi daha katastrofik olacaktir. Ekip onemli yani en nihayetinde.

Aynen katiliyorum.
    Yeni mezun oldugumda anlik kullanicisi 2000-3000 olan bir sitede calisiyordum. Saniyelik outage 200 dolar civarina mal oluyordu.

Oncelikle developer kodunu push ettikten sonra degisik testlerden gecip ayni anda bu kodun switchlenmesi gerekir ki hata olusursa otomatik olarak fallback e dussun veya sistem adminleri onceki versiyona bi tikla gecsin.

Eger orta olcekli sitede boyle bir sistem yoksa ve developerler onermediyse oradaki senior developerlardan yeni mezunun birsey beklemesi zaten pek mantikli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 20 Eylül 2015; 13:50:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ky_pack

kim ne derse desin, kişinin kendisinde bitiyor iş. ben mezun olalı neredeyse 2 sene olacak(dokuz eylül mezunuyum). hala işsizim, iyi bir cv'ye sahip değilim. kendimi çok geliştiremedim, dolayısıyla da beni kabul eden iş yerleri(ki çok az sayıda) ortalama 1200 tl teklif verdiler. zamanında kabul etmedim şimdi o da yok... hatta bir ara 1000 tl maaşa bile razı olup başladım işe ama adamlar sigortamı bile yapmayınca 3 ay sonra ayrıldım. şimdi artık aramıyorum bile, sıkıldım artık. en baştan özetleyecek olursam, siz kendinizi iyi yetiştirmezseniz bence mezun olunan üniversite o kadar da önemli değil. bu arada yeni başlayan arkadaşlarımın içinden benim bildiğim en yüksek alanlar 3000 civarında başladı, onların sayısı da çok az. şu an 2-3 yıldır çalışan birçok arkadaşım 4000 civarı alıyor istanbulda.

Hocam hangi bölüm mezunusunuz ?

• Teknolojik.Net kullanıcısına yanıt
    son cümlenize şiddetle katılıyorum. vizyonsuz yöneticilerin ve siyasilerin icraatlarının sonucu bu halde sistem.
  • loves_oi L kullanıcısına yanıt
    bilgisayar mühendisliği mezunuyum.
  • 1) Arkadaşlar bir öğrencinin bilgisayar muh. İsteğinin, onun kendini lisansta okurken ne kadar severek isteyerek kendini gelistirebileceğine işaret eder mi?

2) Diyelim gelisemedi, piyasada 1200'den baslayip kendini gelistirebilir mi?

3) Bilgisayar mühendisinin günü şirkette oflaya poflaya can skitintisi ile mi gecer. Surekli stres ile mi gecer? Yoksa stressiz sadece tatli tatli bilgisayarda belli bi dozajda hafif tatlı bi konsantrasyon stresi ile mi geçer (ornek tez hazirlamak)

4) Diyelim kisi sosyal bi kisi degil, insanlar ile iletisimi cok sevmiyor. İsveren onu istemez mi? Yoksa işine olan inancı ve isteğine bakıp işe alır mı? Bir arkadaş özgüvenine bakiyoruz dedi de alirken dedi de. Kisisel ozguven mi iş özgüveni mi?

5) Bilgisayar mühendisliğinde iş yaparken kendine güven olmassa olmaz mıdır? Kişi sürekli kendine güven duyması gereken ve kendi kendine halletmesi gereken problemlerle mi karsılasır? Sessiz sakin bi insan da guzel is cikarabilir mi? Benim itü mezunu sessiz sakin benim gibi olan arkadasim su an istanbulda bilgi depolama sirketi gibi bi yerde calisiyo. Sirketi gecen yil ABD ye googlin kongresine gonderdi. Sanfransiskoya 10 gunlugune. Her yil bole secerek gidiyolar. Arti tatile matile gonderiyo Antalyaya motivasyon icin. Sosyal yonden pasif bi insan bilgisayar muhendisliginde basarisiz mi olur? Ya da isini yaparken stresten patlar mi? Takim calismasi cok var mi bu iste?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cengiz.ceng C kullanıcısına yanıt
    Sözleşme yapmıyorlar mı? Bir de garanti teknolojinin işe alım süreçlerinden bahseder misiniz hocam? Yeni mezunlar için özellikle
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    Verdigi para iyidir,en iyisi degildir ama iyidir. Mesai cok yaparsin, mesai ucreti verirler. Zaten bu yuzden verdigi para iyidir.
    Tasiniyorlar sabiha gokcenin oraya.
    Yeri sapa, calisma saatleri dengesiz, parasi guzel. Tercih meselesi.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Böyle dediğinize göre aklınızda bir "en iyi" var.
    Orası neresi hocam sizce?
  • Hocam ne yaptınız?
  • inevitable05 kullanıcısına yanıt
    1- Diploma en cok askerde ve devlette kullanılır. Büyük firmalarda da. Fakat askerlik geçici bir deneyim, devlet ise istihdam imkanı sınırlı bir ortam. Büyük firmalara ise diplomalı/diplomasız yığınla kişi başvurduğu için onda da diploman cok büyük esprisi olmuyor. Yani kendini geliştirmek biraz içten gelen bir istek olmalı, sadece diploma ve iş için kendini geliştirmek bence iyi değil.

2- 2018'de asgari 1603TL oldu fakat onu da kıdemli işçiye, evli ve cocuklu ise veriyorlar, (Bursa için) Ancak bilg müh olunca tabi ki bi güzellik yapıyorlardır, diploma hatrına belki asgari x 1.25 ile 2000TL verirler (Bursa için) 2000TL ye başlayıp kendini geliştirirsin diyeceğim de... 2000TL veren bir firma senden kendini geliştirme dışında somut bazı şeyler bekler, onu da hesaba kat. Büyük olsun küçük olsun her firmadan her an kovulma ihtimalini de hatırlamakta fayda var.

3- Para kazanmak amacı ile yaptığın her iş sıkar. Ancak severek yaptığın her iş iyi gelir.

4- Programcının iyisi hangisidir biliyor musun? İyi iletişimde bulunanı. Fakat hem yazdığı kod ile hem anlattığı şeyler ile, her iki yönden.O yüzden patron çelebi bir insansa iletişim yeteneği gelişmiş programcı alır.

5- Programlamada kendine güven... Evet programcı coğu kez kendi kendine halletmesi gereken problemlerle karşılaşır. Büyük firmaların Amerika seyahatleri ise o kadar sadece bir seyahat işte, büyük ihtimalle sıradan tekdüze işler yapılan firmalarda öyle seyahat ayarlanıyordur ha bir de sırtını sağlam yere yaslamış firmalarda cunku iyi para yav.

ve rrogramlama işinde takım çalışması az/cok var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.