Merhaba arkadaşlar, Ankarakart öğrenci toplu ulaşım kartım var. kartım bugün yanlışlıkla kırıldı. Sadede geleyim; Ankarakartın kart id bilgilerini g.play'deki nfc tag reader uygulamasıyla okutabiliyorum. Uygulamada ayrıca write kısmı da var. Aynı bilgileri başka yere yazdırabiliyorum da galiba.(emin değilim) Sorum şu: bir nfc uygulaması sayesinde otobüs kartımın sanal kopyasını oluşturup metroda, otobüste kullanabilir miyim? bu arada yeni kartımı alınca denemeler yapacağım, eğer öyle bir uygulama bulursam burada paylaşırım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 3 Aralık 2021; 4:4:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İstanbulkart gibi Otobüs kartları yerine Telefonla Nfc okutup kullanabilir miyiz?
-
-
Çipin içindeki şifreye(private key) erişim olmadığı için böyle bir şey mümkün değil. Belediyeler bu yönde bir çalışma yaparsa kendi uygulamasından sağlayabilir sadece.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam belediyelere kalsa bu hiç uygulanmaz.
muhtemelen indirimli kartların birden fazla kişi tarafından kullanımını engellemelerinin zorlaşacağından dolayıdır.
Hocam, süreci zor ve pratik olmasa da, telefonu mifare kart gibi kullabilenler var, yabancı sitelerde yıllar önce okumuştum.
umarım dediğiniz doğru çıkmaz. Bugün kartı çıkartmak için Kızılay kart merkezinde 22tl ödedim, var olan abonman hakkım hemen aktarılmadığı için 20tl de karta para verdim. yani 42tl'yi karta verdim.
zaten aynı gece part-time işten 70tl kazandım. paranın çoğunu karta vermiş oldum.
Karta bir daha kırılma ihtimali yaşamamak için, bu işlemi kesinlikle telefondan yapmam lazım hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul metrolarda QR kod ile kartsız geçiş kullanılabiliyor, diğer illeri bilmiyorum.
-
Hocam merhabalar bulabildiniz mi Bi çare
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayır bulamadım. Ama mümkün olduğunu yazan makaleler okudum.
Teknik bilgim mühendislik seviyesinde olmadığı için yazılı bir rehber olmadan elimden bir şey gelmez.
Ama şöyle de bir problem var, bu rfid kartlar profillerinin kopyalanmasına karşı şifreli oluyor. Yani standart bir rfid kart ile kredi kartı aynı özelliklere sahip olmuyor.
bazı programlarla çözülebiliyormuş ama beni aşan bir durum bu.
Bütün kartlarımın içinde kayıtlı olduğu bir uygulama olmasının rahatlığını düşünemiyorum bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 31 Temmuz 2022; 21:40:6 >
Benzer içerikler
- windows nt bu sürücüyü biçimlendiremiyor
- kablosuz kulaklık kutusu kayboldu nasıl şarj edilir
- ortak klasör oluşturma
- page fault in nonpaged area
- klavye yanlış yazıyor
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- internet hızlandırıcı
- root nasıl kaldırılır
- mavi ekran hatası
- bağlantı sıfırlandı hatası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X