Şimdi Ara

İstatistik Bölümleri Hakkında Son Bilgilendirme ( ÇOK SORU GELİYOR ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
6.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

hocam bu veri bilimi mevzusunda dişe dokunur iş yapmak için phd falan lazım değil mi? Herkes veri bilimci olacağım diyor istihdam çok az.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C95D464A

hocam bu veri bilimi mevzusunda dişe dokunur iş yapmak için phd falan lazım değil mi? Herkes veri bilimci olacağım diyor istihdam çok az.

master yapmak yeterli olsa bile phd yapman seni ileri götürür.

araştırdığım kadarıyla veri biliminde phd konusunda gerçekten dişe dokunur bir şey yapmak istiyorsan konuyu ona göre seçmen gerekir. atıyorum makine öğrenmesi kullanarak tarımcılık ile konu hakkında doktora yaparsan apple gibi yerlerde çalışmanı bekleme. new holland gibi yerlerde çalışırsın; makine öğrenmesini kullanarak dolandırıcılık tespit etme gibi konu hakkında doktora yaparsan bankacılık ile ilgili alanlarda çalışırsın... gibi konular var. konuyu iyi seçmen gerekir.

Geoffrey Hinton mesela psikoloji alanında lisans derecesini yapmıştır. Mesela buradaki sitede söyle bir şey var.

Alıntı

metni:
    1980’lerde, yapay sinir ağlarının insan beyninin işleyişini modellemek için kullanılabileceğini öne sürdü.

Buradan anlaşılacağı üzere en önemli şeylerden biri konu seçimidir.

• +up

• Müfredata baktın mı hocam, çok değişkenli regresyon bile lisans müfredatında var ve günlük hayat için bu tarz dersler fazla bile. Reel sektörde veri bilimi zaten future engineering mantığıyla yapılıyor ve bu konuların ileri safhasını yapan çok az firma vardır türkiye'de. Genelde ML algoritmaları, A/B testing tarzı işlerle ilerliyor. Master ve phd multidisipliner alanlar için işine yarayabilir örneğin kuantum çalışacaksındır, çok ciddi ve kompleks bir olasılık teorisi çalışma alanına girmen gerekir bunlar lisansta öğretilmez. Günlük hayattaki karşılık olarak lisans seviyesi yeterli bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt

yanlış düşünüyorsun, data science işlerinin çoğunu lisans düzeyinde stats, endüstri, bilgisayar okumuş insanlar yapabilir ama daha araştırma odaklı, kompleks modeller geliştirilen, publication yapılan işler de var türkiye'de, çok az firma yok yani. ve bu işleri icra etmek için en azından msc ararlar, phd'yi tercih ederler.

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Hocam aynı şeyden bahsetmişsiniz zaten.

bir de data science olarak ileri seviye iş yapan nere var ki? Ben de çok değil diye biliyorum, amazonda ML scientist olan kişi de aynısını demişti zira.

bir de o kadar uğraştığına okuduğuna değiyor mu ki? 4 sene lisans (+1 sene hazırlık), 2 sene master, 4 sene phd dersek uzman dr kadar okunuyor. Malum doktorluktaki gibi phd’de sağlam maaş almıyorsun abd’de bile olsa. Onun yerine 4 sene lisans okuyup backend’de (sizin tabirinizle disturbed systems gibi havalı alanlarında) çalışıp yürümek daha mantıklı değil mi kazanç açısından? Opsiyonel olarak belki çalışırken master yapılır.

bir de mobil tarafında böyle zor niş işler var mı?

ben i ilk başlarda maaşlı çalışsam da ileride kendi işimi yapmak istiyorum ama backend’den bu zor olur mu, mobile yönelmek daha mı mantıklı?

Sizin kariyer hedefiniz nedir bu arada merak ettim

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt
    Çok az konusunda düzeltebilirim hocam kendimi evet belli alanlarda dediğiniz şekilde çalışan firmalar ve kurumlar var ancak bu alanlar zaten sizin de dediğiniz gibi ileri düzeyde bilgi gerektiren, genelde departmanları master ve phd öğrenci ve mezunlarından oluşuyor, fakat bu da işin biraz tecrübelendikten sonra girilebilecek kısmı, sadece data science alanına özgü bir şey değil. Finans alanında da çalışsan bu böyle, yavaş yavaş tecrübe kazandıkça uzmanlaşma gerekiyor ve dolayısıyla master ihtiyacı doğuyor. Fakat çoğu firma dediğim gibi lisans düzeyinde, hatta çoğu zaman lisans derslerinden bile bağımsız bireysel çaba ve beceri gerektiren işler oluyor. (Örneğin tüm frameworkler ve ideler bildiğiniz gibi okuldan öğrenilmez, kişisel çaba da lazım, okul sadece bir temel olarak data science fundamentalini öğretiyor). Kısaca averaj bir ilana başvururken lisans mezunu olmak yeter, master istenen bir ilanına zaten junior iken başvurmak çok mantıklı olmaz zira çoğu zaman çalışırken ve tecrübe kazanırken yapılan bir şey master, hatta belli durumlarda kurumsal firmalar bile özel ünide master yapılacak ve birkaç sene firmada kalma taahhütünüz olacaksa sponsor olarak yaptırıyor size. (Lisanstan sonra direkt olarak mastera başvuran belli bir kesim hariç)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• büyük firmalardaki azınlık ve kücük niş firmalarda phdli data scientistler önemli işler yapıyo, ama data scientist dediğimiz şey her firma için farklı olduğundan net bi sınır çizmek zor. data scientist olmak için phd yapmak değmez ama amerikada iyi bi okulda phd tutturursan olur çünkü iş imkanının yanında beleş h1b alıyosun, bi amerikalı için kesinlikle worth değil tabi. mobil taraftan emin değilim, belki oyun sektöründe vardır. mobilde de backend java kullanıyorsun webde de, o yüzden çok fark etmez.

ben distributed systems alanına ilgi duyuyorum backend tarafında. ne olduğunu anlamak istiyorsan bu konunun ustası ahmet alp balkan'ı izleyebilirsin youtube'dan

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt

finansta software development'ta ve daha birçok alanda phd şartı aranmaz. çünkü sektörde bu phdlerin hiçbir karşılığı yok. ds'te biraz farklı, birçok yerde phd'de edindiğin beceriler transferable oluyor sektöre. bilinmeyen bir alanda matematiksel modeller geliştirmek, araştırmalarını publish etmek, bunlar data science'a has sektör ve akademinin kesişim kümesinin yoğun olduğu şeyler. dediğim gibi data science'nin başka kendine has özelliği de iş tanımının adamına göre çok değişmesi. bunun sınırını bazı şirketler çizebiliyor. mesela amazonda applied scientist, research scientistler phdli elemanlar olurken data scientistler bildiğimiz bachelor mezunu sql+python bilen adamların girdiği yerler. facebook'ta da core data science ekibi vardır mesela, phdsi olmayan direkt giremiyor diye biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.