Şimdi Ara

İşte Sağlam Bir Soru henüz çözümü yok diye biliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Win XP Pro kullanıyorum. Printer'a döküm gönderdiğimde bilgisayar yavaşlıyor (resmen duruyor) ve yazıcı yazma işlemini bitirene kadar bilgisayarımı kullanamıyorum. Bu yazdırma işlemi sırasında Ctrl+Alt+Del ile Windows Görev Yöneticisi açıyorum. Performans sekmesinde CPU kullanımı %99'larda oluyor. Yazdırma işlemi bitiminde CPU kullanımı normal seviyelerine iniyor %15 , %7 gibi ...

Ewet arkadaşlar bu soruyu işe yarar şekilde cevaplayana benden DONDURMA :) zamanı geçti ama yerine bir şeyler ısmarlarım artık...

• yazıcı veya kablosunda problem olabilir, bilgisayardan olabileceğini zannetiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sondeniz

yazıcı veya kablosunda problem olabilir, bilgisayardan olabileceğini zannetiyorum
    İlginize teşekkür ederim. Ama WinXpPro kullanan diğer arkadaşlarda da aynı sorun var. Hatta insanlar benim yazıcımı kullanmayın bozuk falan diyorlar. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pc_ColoG

İlginize teşekkür ederim. Ama WinXpPro kullanan diğer arkadaşlarda da aynı sorun var. Hatta insanlar benim yazıcımı kullanmayın bozuk falan diyorlar. :)

Alıntıları Göster
    böyle yazarsan evet kimse çözüm bulamaz. yazıcının markası modeli ne, ya sürüyücü son güncelleme tarihi? sonra xp pro demişsin hangi yamalar kurulu, hizmet paketi mevcut mu? mevcutsa 1 mi 2 mi? yazıcı usb mi pararlel mi? ram sığası ne. bu ayrıntılar hep önemli şeyler. bunları yazmalısın ki sorunun nerede olabileceğini tahmin edip buna göre çözüm aktarabilelim. varsa DH'de ancak sana müneccim yardımcı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: luciferi

böyle yazarsan evet kimse çözüm bulamaz. yazıcının markası modeli ne, ya sürüyücü son güncelleme tarihi? sonra xp pro demişsin hangi yamalar kurulu, hizmet paketi mevcut mu? mevcutsa 1 mi 2 mi? yazıcı usb mi pararlel mi? ram sığası ne. bu ayrıntılar hep önemli şeyler. bunları yazmalısın ki sorunun nerede olabileceğini tahmin edip buna göre çözüm aktarabilelim. varsa DH'de ancak sana müneccim yardımcı olabilir.

Alıntıları Göster
    pro kullanma sende al sana çözüm

• quote:

Orijinalden alıntı: luciferi

Alıntıları Göster
    cok az bilgi vermissin ama evine barkına iddasına girerim ya printer ya kablo ya port yada driverindandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Akrep

cok az bilgi vermissin ama evine barkına iddasına girerim ya printer ya kablo ya port yada driverindandır.

Alıntıları Göster
    hayır arkadaşın bahsettiği konu çoğu yerde yaşanıyor
    belki makina donanımından falan bilmiyorum ama öyle bir sorun var.
    yazdır dedğin anda mouse bile çanakkale marşıyla hareket eder yazı print olana kadar sürünürsün
    mesela bunu W2000 de yapmıyor
    pro da her yazıcı içinde yapmıyor
    ilginç bir durum yani

• quote:

Orijinalden alıntı: harunbaba

yazdır dedğin anda mouse bile çanakkale marşıyla hareket eder yazı print olana kadar sürünürsün
    ilginç bir durum yani

Alıntıları Göster
    farklı bir yaklaşımla;
    en yavaş işleyen parça olan hardisk üzerinde bir yandan ön bellekleme bir yandan yazdırma yapılıyor zannedersem. eğer belge çok uzunsa bu yaşanabilir ya da hardiskin eskimişse

• quote:

ilginç bir durum yani

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar demiştim. Çözümü henüz yok diye. Ben konuyla ilgili microsoft'un sitesinde bazı bilgiler bulmuştum. Adamlar (yani microsoft) bizden kaynaklanmıyor diyor. Şimdik yüzbaşım İşletim sistemi WinXPPro TR SP1, İki adet printer bağlı biri Paralel birisi Usb. Gerçi biri bağlıykende aynı sorun vardı. Printerlardan biri Oki nokta vuruşlu diğeri ise Hp Laser printer.

Harunbaba durumun farkında tebrikler İyide çözüm nerde bilen yok

Sorun yazdırma işlemlerini yöneten bir dosyada diye biliyorum sanırım SPOOLSV.EXE 'ydi. Neyse belki bir bilen çıkar. Umut olmasa insanlar nasıl yaşarlar dimi

• quote:

Arkadaşlar demiştim. Çözümü henüz yok diye. Ben konuyla ilgili microsoft'un sitesinde bazı bilgiler bulmuştum. Adamlar (yani microsoft) bizden kaynaklanmıyor diyor. Şimdik yüzbaşım İşletim sistemi WinXPPro TR SP1, İki adet printer bağlı biri Paralel birisi Usb. Gerçi biri bağlıykende aynı sorun vardı. Printerlardan biri Oki nokta vuruşlu diğeri ise Hp Laser printer.

Harunbaba durumun farkında tebrikler İyide çözüm nerde bilen yok

Sorun yazdırma işlemlerini yöneten bir dosyada diye biliyorum sanırım SPOOLSV.EXE 'ydi. Neyse belki bir bilen çıkar. Umut olmasa insanlar nasıl yaşarlar dimi

Alıntıları Göster
    konfigürasyon ne?P3 mü makina kasar belki?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

konfigürasyon ne?P3 mü makina kasar belki?

Alıntıları Göster
    Yok Arkadaşım makina P4 2.8 ghz HT. Yani performanslı makina iş yeri olduğu için oyunlar gibi çok yer kaplayan programlarda yok. Ne olcak bu printer'lerin haliii....
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Akrep

tüm seçenekleri saymışssın iddiayı kazanmama ihtimalin yok

• quote:

Orijinalden alıntı: SERIM

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Akrep

tüm seçenekleri saymışssın iddiayı kazanmama ihtimalin yok

Alıntıları Göster
    yani demek istedigim donanımsal bi sorun xp le uzaktan yakından ilgisi yok tek tek test etse çözer bence

• quote:

yani demek istedigim donanımsal bi sorun xp le uzaktan yakından ilgisi yok tek tek test etse çözer bence

Alıntıları Göster
    bu sorunun nedeni yazılımsal diyorum ben
    çünkü en dandik makina bile P75 düşünün onun kadar süründürmez adamı
    biz de mesela o makinaya bir client kurmak zorundaydık
    o client yamultuyordu haa onu kaldırınca makina canavar oluyordu
    bir şekilde bir program kuruludur yazdırma portunu va dosyasını tutan arkadaşın makinasında
    biz çözememiştik makina üstündeki var olan programlar üzerine yoğunlaş bence
    bak disk birleştirmenin bile faydası oluyordu ama pc üstündeki bir yazılım engelliyor bence donanım değil

• quote:

bu sorunun nedeni yazılımsal diyorum ben
    çünkü en dandik makina bile P75 düşünün onun kadar süründürmez adamı
    biz de mesela o makinaya bir client kurmak zorundaydık
    o client yamultuyordu haa onu kaldırınca makina canavar oluyordu
    bir şekilde bir program kuruludur yazdırma portunu va dosyasını tutan arkadaşın makinasında
    biz çözememiştik makina üstündeki var olan programlar üzerine yoğunlaş bence
    bak disk birleştirmenin bile faydası oluyordu ama pc üstündeki bir yazılım engelliyor bence donanım değil

Alıntıları Göster
    milyonlarca yazıcı tanıttım xp ye walla ne diyim ama hiç böle bi arıza ile karşılaşmadım bence ok böle bi arıza

• quote:

milyonlarca yazıcı tanıttım xp ye walla ne diyim ama hiç böle bi arıza ile karşılaşmadım bence ok böle bi arıza

Alıntıları Göster
    bende pro kullanıyorum vee hiç böyle bi sorunla karşılaşmadım bi sorun olabilir bide ne yazdırıyorsun belkii ram da çok bellek tutuyor bek yazdırdın kocaman bi harita yada yazıcıda bi sorun var kabloları değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByFuNNy

bende pro kullanıyorum vee hiç böyle bi sorunla karşılaşmadım bi sorun olabilir bide ne yazdırıyorsun belkii ram da çok bellek tutuyor bek yazdırdın kocaman bi harita yada yazıcıda bi sorun var kabloları değiştir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bunu 2 veya 3 sayfalık dökümlerde yapmıyor zaten. 6,7 sayfa veya daha fazla döküm gönderdiğimiz oluyor.
  • quote:

arkadaşlar bunu 2 veya 3 sayfalık dökümlerde yapmıyor zaten. 6,7 sayfa veya daha fazla döküm gönderdiğimiz oluyor.

Alıntıları Göster
    o iki yaziciyi alip baska makinada denermisin ayni dokumanlari yazdirmaya calisarak

birde print pooling warsa disable etmeye calis

ayrica yazdirma onceligi diye bi kavram vardi o da problem yaratabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

o iki yaziciyi alip baska makinada denermisin ayni dokumanlari yazdirmaya calisarak

birde print pooling warsa disable etmeye calis

ayrica yazdirma onceligi diye bi kavram vardi o da problem yaratabilir

Alıntıları Göster
    Hocam XPPro'da print işlemlerini spoolsv.exe dosyası yönetiyor. Bu dosya hizmetlerde "yazdırma biriktiricisi" adındaki hizmet tarafından kullanılıyor. Bu hizmeti iptal edince hiçbir döküm alınamıyor. Printer'ların başka makinada denenmesi olayıda. denedik ve XP Pro tr SP1 yüklü makinalarda aynı sorun var.

• quote:

Hocam XPPro'da print işlemlerini spoolsv.exe dosyası yönetiyor. Bu dosya hizmetlerde "yazdırma biriktiricisi" adındaki hizmet tarafından kullanılıyor. Bu hizmeti iptal edince hiçbir döküm alınamıyor. Printer'ların başka makinada denenmesi olayıda. denedik ve XP Pro tr SP1 yüklü makinalarda aynı sorun var.

Alıntıları Göster
    SP2 yüklü makinalarda denediniz mi

bildigim kadariyla SP2 ile gelen guncellemeler icinde yazdirma islemiyle ilgili sorunlari gideren bir yama bulunuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.