Şimdi Ara

>>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<< (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
22
Favori
129.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aracı eşime almamıza rağmen 2000 km olana kadar arabayı ben kullandım ve oldukça eğlenceli 1 ay geçirdim, artılarından bu konu başlığında sıkça bahsettim, 1 ay sonunda bulabildiğim veya gözüme çarpan eksiler aslında sınırlı olmakla beraber önemli eksiler,

aracın kör noktaları var ve bu acemi sürücüler için dönüşlerde çok tehlikeli olabilir, aynada kör nokta kontrolünü sağlayacak bir eğim olmaması da tuz biber,

diğer önemli sorun yine acemi sürücüleri çok zorlayacak bir durum, araç vites küçülttüğünüzde komprasor ile aracı yavaşlatma isteğinize pek cevap vermiyor yüksek hızlarda bu pek sorun olmuyor çünkü ayak zaten frene baskı yaptığından aracı durdurma sıkıntınız yok, ama şehir içinde sokağa dönecekseniz, vitesi 3 ten 2 ye alıp hafif frenle dönmeye kalktığınızda sanki otomatik jikle çekilmiş gibi arabada ileri gitme isteği var freni kullanmamanız kesinlikle önünüzde araç varsa üzerine çıkmanızla sonuçlanabilir, acemi olmayan sürücü aracın karekterini anladıktan sonra sorun yaşamıyor ama benim eşim çok zorlanacak bundan adım gibi eminim.

son olarak ses yalıtımı konusunda sıkıntı, ufak taş mıcır veya su birikintisi işkenceye dönüşüyor, kesinlikle aracın altına ses yalıtımı yaptırmak gerekli, düzgün bir firmayla bu sorunu 600 lira civarına gidermek mümkün görünüyor,

bu gözlemlerim dışında 770 km uzun yolda 90-100 km aralığında bir yolculuk sonunda yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimi olarak 4.1 litre gösterdi, 2000 km de bir araç için çok mükemmel bir değer, 10 bin sonrası aynı yolu çok rahat 3.7 ler civarında yapabileceğini gösterdi,

200 km lik otobanda 130-150 arası ortalama ise 7.3 litre, kısaca bu arabayla ekonomik sürüş için kesinlikle sabit 90 km tercih edilmeli

birde reklamda olduğu gibi arabayı inceleyen ve resmini çeken insanlara gerçekten karşılaşılıyor :) arabanın kia olduğuna çoğu insan inanmıyor, gerçi bende hala inanmıyorum

son olarak kişisel değerlendirmem ekonomi açısından 5/5, ergonomi sürüş dinamikleri 5/3,5 ,aksesuar güvenlik standart donanım 5/5
    malzeme kalitesi 5/4, fiyat 5/3,5

bu arabayı kia 40 bin altında satarsa satış rekoru kırar, ilerleyen zamanlarda servis bakım maliyeti ve parça temini konusunda sıkıntı yaşatmazsa bu araba kesinlikle sınıfının en iyi aracı B segmentinde bu kadar dolu ve bu kadar yakışıklı başka bir araç şudur diyen arkadaşın tüm dediklerini çürütebilecek verilere sahip, tek eksiği koreli oluşu.

• Tum yorumlariniza katiliyorum..... gercekten cok guzel bir degerlendirme yapmissiniz.....
  • sayko sendeki dizel mi ?
    ben benzinli alacam satan adam 20 km gider litrede diyor dizeller 31 km diyorlar
  • tasarım güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa_

sayko sendeki dizel mi ?
    ben benzinli alacam satan adam 20 km gider litrede diyor dizeller 31 km diyorlar

satan adam, satıcı mantığıyla konuşuyor.

bende dizel modeli var fabrika verileri karma 4.3 litre. hangi kullanıcı karma bu veriyi tutturabilmiş sormak lazım, ben karma kullanımda 5.5 litreleri iyi buluyorum buda yaklaşık %20 fark anlamına gelir, almayı düşündüğün aracın fabrika verilerine %20 ekle ortalama yakacağın minimum yakıt değerini bulursun.
    uzun yolda sabit 90 km de fabrika verilerine en çok yaklaştığın durumdur, şehir içinde dur kalk trafiğine girdiğinde yakıt tüketimi ne kadar fark ediyor insan çıldırıyor. ben ankarada bravocan dan yaklaşık 1.2 litre daha az yakıyorum, trafik aynı arabaları ne kadar etkiliyor.

kısaca bana soracak olursan şehir içinde 8.5 litre şehir dışında 5 litre karma değerlerde 7 litreye yakın yakarsın buda 1 litre ile 15 km civarında yapar.

• saykonun yorumlarına katılıyorum
    Bizim dizel araçları gayet güzel özetlemiş
    Böyle donanımlıve güvenlik paketli araç kore olmasa zaten 60 bin tl
    O yüzden 3 silindirli polo yu
    Herzaman 10 kere katlar şekil olarak
    Bizim rio nun önüne vw amblemi koysan arabayı doğuş grubu 55-60 bin tl aralığında satar
    Birde sıra bekletir
  • Bu araçla trafiğe giren herkes 0.25 kuruş yakar ne yaparsan yap bu mazot fiyatıyla euro disel: 3.78
    ister vites komutuna bak ister bakma
    Mazot pahalı arabalar ne yapsın
    6-7 lt yakı
  • Ben son depoyu full den aldim... 3.32 tl den.... artik nerde kampanya, nerde ucuz mazot ordayiz.... mecburen.... :(:(
  • merhaba arkadaşlar;Ü

kia ya çok yabancıyım.. bu ara araç alacağım ve be segmentinde polo ve aveo arasında kalmıştım poloda karar kıldım ki ama şimdi bu rio ile karşılaştım..eğer iyi bir yorum verirseniz özelikle kullanıcı arkadaşlardan mutlka değerlendireceğim..tşk ederimm..

göğüs izalosyonu? göğüg sert pşsatik mi yoksa yeni nesil araçlardaki gibi hafif süngerimsimi?
    rüzgar ve yol sesi ?
    iç malzemenin duruşu..?
    ara koltuklarda diz boyu.?
  • Ben senin yerinde olsam gider hemen test ederim rio yu.....

Polo guzel bir araba, ama esp yok ve guvenlik yonu rioya gore zayif.... fiyat olarakta full bir rioyu bos bir polo ile ayni paraya hatta daha ucuza aliyorsunuz...

Araci gidip incelediginizde gercekten kaliteli ve avrupai bir arac oldugunu goreceksiniz.... yol sesi, motor sesi bunlarin hepsi cok az....
  • evet tşk ederim..vakit olunca gideceğim bu aralar..avrupa tanıtım videolarını izledim oradada pozitif düşünceler var.. polo nun tek ağır basan yanı marka kavramı ve 2.elinin çok kuvvetli oluşu.. test ettikten sonra karar vereceğim..tşk ederimm cevabınıza..
  • en üst modelde bile cc yok yurt dışında ekran olan yere delik koymuşlar bravo yani

donanımı ile övünen modelde cc olmaması çok acı
  • Arkadaşlar araba gerçekten hoş görünüyor, ben de araba almak istiyorum, bugün elimden geldiğince araştırdım, ama gerçekçi olmak lazım, sadece görünümüne bakarak bu araca bu fiyatı veremem.

Bir arkadaş Avrupa'da 850.000 gibi bir satış adedinden bahsetmiş. Aracımız eskiyince gidip Avrupa'da satmayacağız değil mi, Türkiye'de satacağız. Alırken vw, opel, ford'a göre pahalı olduğunu görüyoruz zaten, e satarken de ucuza satacağız. Ben ne anladım bu işten :)

Basit bir istatistiği forumumuzda da yapabiliriz tabii, 14 Şubat 2011'de açılmış bu başlık, yazan kişiler hep aynı 3 5 kişi. Diğer markaların aynı segmentteki araçlarını detaylı araştıramadım ama bakmaya lüzum var mı :)

Buyrun 2011 marka bazında satış oranları ( kaynak:http://www.otomotivkarnesi.com/istatistik/segment_marka.html )

Otomobil  OcakAralık- 2011▼ Pazar Payı  Büyüme %  OcakAralık- 2010 
    1 Renault 94,360 15.90% 24.43% 75,834
    2 Ford 58,807 9.91% 6.51% 55,212
    3 Fiat 57,761 9.73% 27.73% 45,220
    4 VW 55,550 9.36% 39.50% 39,822
    5 Opel 52,624 8.87% 32.33% 39,768
    6 Hyundai 46,447 7.83% -2.36% 47,572
    7 Toyota 36,645 6.17% -4.87% 38,519
    8 Chevrolet 23,610 3.98% 30.72% 18,061
    9 Nissan 18,573 3.13% 64.33% 11,302
    10 Dacia 17,937 3.02% 35.58% 13,230
    11 Peugeot 15,480 2.61% -17.88% 18,851
    12 BMW 15,011 2.53% 24.74% 12,034
    13 Citroen 14,469 2.44% 26.23% 11,462
    14 Honda 13,309 2.24% -18.14% 16,259
    15 Mercedes 12,630 2.13% 2.68% 12,300
    16 Audi 12,064 2.03% 24.94% 9,656
    17 Kia 9,714 1.64% 8.73% 8,934
    18 Skoda 7,589 1.28% 19.85% 6,332
    19 Seat 6,059 1.02% 18.50% 5,113
    20 Volvo 4,662 0.79% 42.31% 3,276

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvarlik -- 19 Şubat 2012; 22:37:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lexus

en üst modelde bile cc yok yurt dışında ekran olan yere delik koymuşlar bravo yani

donanımı ile övünen modelde cc olmaması çok acı

bu araca herşeyi koyarsan sorması ayıp ceed veya cerato yu kimse satacaksın ? bunlar satış stratejileri, neredeyse golf üzerinde donanım sahibi olan rio nun rakibi kesinlikle cc bulunan bir polo değil.
    b segmentinde karşılaştıracağınız her araç karşısında savunduğunuz artıları çürütecek artı özellikleri bulunan bir araçtan bahsederken bu aracın tek eksiğinin kore yapımı olduğunu söyleyebiliriz.

bluetoot bağlantısı ile direksiyondan telefonunuzu kontrol ettiğiniz, otomatik kliması bulunan, esp, yokuş kalkış desteği, gündüz led farları, katlanır aynaları, soğutuculu torpido gözü, 6 ileri vites, viraj içi aydınlatma özelliğine sahip farlar led arka stop gurubu, sunroof, yeterli diz mesafesi, küçük sayılmayacak bir bagaj, far yağmur sensörü, tatminkar müzik sistemi, ve dizel bir araca kaç liraya sahip olacağınızı düşünün ve ondan sonra eksilerinden bahsetmeye başlayalım.

ben aracın eksi yönleri konusunda bu başlıkta bilgilendirme yapmaya çalışıyorum, kusursuz bir araç değil ama b segmentinde c segmenti bir araba diyebiliriz, ayrıca bu arabanın polo ile kıyaslanmaması gerektiğini eklememde fayda var, iyi ikinci eli olan bir araç iyi olmak için yetmiyor.

• ayrıca aynı donanım seviyesine getirdiğimiz polonun kaç lira olduğunu görünce bu araç için pahallı diyenler utanmalı.

[simage]
     >>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<
    [/simage]
  • bu c.tesi gecesi grande punto aracımla kaza yaptım,
    arac yandan darbe yemesine rağmen iyi dayandı diyebilirim,
    sağlamlık ve yan hava yastıklarının önemini anladım.

Bu araç güvenlik donanımı, ve ncap test sonuçları olarak fiyatına göre çok iyi,
    hatta polo dan çok daha iyi. Bana göre tek zayıf noktası motoru

rio 1.4, 90 bg, 220 tork, 14.2 s hızlanma

punto 1.3, 95 bg, 200 tork, 11.7 s hızlanma
    punto 1.3, 75 bg, 190 tork, 13.6 s hızlanma
  • dizel kullanan arkadaşlar aracın 0-100 14,2 gibi bi rakam peki 6. vites 1500-2000 devir arasında yokuş çıkabilirmu aracınız ?

tork düşük devirlerde etkilimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

bu c.tesi gecesi grande punto aracımla kaza yaptım,
    arac yandan darbe yemesine rağmen iyi dayandı diyebilirim,
    sağlamlık ve yan hava yastıklarının önemini anladım.

Bu araç güvenlik donanımı, ve ncap test sonuçları olarak fiyatına göre çok iyi,
    hatta polo dan çok daha iyi. Bana göre tek zayıf noktası motoru

rio 1.4, 90 bg, 220 tork, 14.2 s hızlanmapunto 1.3, 95 bg, 200 tork, 11.7 s hızlanma
    punto 1.3, 75 bg, 190 tork, 13.6 s hızlanma

Katalog değeri öyle ama test verileri çok farklı, yani daha düşük, ben size bununla ilgili bulursam link atacağım.
    Videolu test 0-100 hızlanması fren mesafesi falan mevcut.
  • Bahsetmis oldugunuz test bu sanirim...

http://www.youtube.com/watch?v=998K5Fh1bxA&feature=youtube_gdata_player

Katalog verisinin yanlis oldugunun kanitidir....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayko_nouma

ayrıca aynı donanım seviyesine getirdiğimiz polonun kaç lira olduğunu görünce bu araç için pahallı diyenler utanmalı.

[simage]
     >>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<
    [/simage]

Hele birde Polo nun hicbir donanim pakaetinde ESP olmamasina karsilik bu arabaya pahali diyenler daha da utanmali...... bu konuda size katiliyorum....

Arastirmadan incelemeden yazmak kolay.... ve millet olarak bu vw hayranligi nereye kadar gidecek cok merak ediyorum....

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.