Şimdi Ara

iştee 500W rms ampli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
23.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AYDIN_CENGİZ

ARKADAŞ YAPTIĞI ANFİYİ PAYLAŞMAK İSTEMEDİ GALBA FORMADA ŞEMASINI GÖREMEDİM.

arkadaşım 2 mesaj yukarıdaki yazıyı okursan devre şemasını, baskı devresini ve yerleşim planını bulursun önce okuyalım sonra yazalım.

gelelim ölçüme dediğimgibi tam güçte çalıştıramadım trafom müsait değildi. en başta sölediğim gibi bu devreyi ilk yapan kişi olan x-fi arkadaşımın yaptığı ölçümlari yazdım hoparlörden geçen akımXhoparlördeki volt=rms
    x-fi arkadaşım hangi değerleri ölçtü bilmiorum ama bence 500W werecek güçte bir ampli yakında trafoyu değiştirip ikinci kanalıda yapacam mosfetleri hazır.

şu 1000W lık ampli debresi bendede var yer sorunu olduğu için bunu tercih ettim
    kolay gelee...

• bak buda 1000W'lık amplinin resmi şemadakini adamlar yapmışş

iştee 500W rms ampli

iştee 500W rms ampli

iştee 500W rms ampli

iştee 500W rms ampli

• quote:

Orjinalden alıntı: teknikk

İşöyle bir şey söyliyebilirim elinde sinyal jeneratörü ve osiloskop var ise veya temin edebilirsen 1Khz'deki amplinin performansını ölçebilirsin ve tabiki 8ohmluk wattlı bir direncin olması lazım. nasıl ölçüceğine gelince sinyal jeneratöründen 1khz'lik sinüs sinyali gönder amplin sonuna kadar açık olsun skop ile sinyali takip et jeneratörden sinüs sinyali bozulmaya başlayana kadar aç ve tam bozulma başladığında çıkan voltu ölç bu ölçtüğün voltu kaç ohmda çalıştırıyosan ona böl sonrada çıkan sayıyı ölçtüğün volt ile çarp çıkan sonuç amplinin Watt değeri olacaktır. Eğer ölçtüğün değer 45V civarında ise 4 ohm'da 500w alcaksındır demektir şimdiden iyi çalışmalar ve başarılar.

>>dediğim gibi trafo müsait değildi ve 36 volt ile hoparlördeki ac voltu ölçtüm ve 24volt ölçtüm hoparlörden(hoparlörlerim 4,2 ohm wofer) geçen akımı ise ölçemedim çünkü ac amper ölçmüyor bendeki ölçü aleti.

>>bide sinüs sinyalini bozuluncaya kadar aç demişsin yani genliğini yükseltecez değilmi?

>>8 ohm wattlık direnç yerine 8 ohm değerinde rezistans teli bağlasam ve böyle ölçsem olmazmı alttarafı biraz ısınırız bu sıcak havada

>>son olarak 1khz'lik bi sinyali bilgisayarda üretmemiz mümkünmü acaba mi program filan varmıdır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kck87 -- 16 Ağustos 2006; 12:44:02 >

• BEN BİLGİ PAYLAŞMA KONUSUNDA ÇOK HASAS OLDUĞUM İÇİN YAZDIM. VERDİĞİN LİNK E GİREMEDİM
    YANLIŞ ANAŞILDIĞIM İÇİN SENDEN ÖZÜR DİLERİM
    SAYGILAR
  • İLK önce seni tebrik ederim valla hayalimdeki anfiyi yapmışın.sana bir iki sorum olacak yaww bu devredeki soğutucu ne kadar ikincisi devredeki trafo troit olsa daha olmazmıydı ? üçüncüsü ise bu anfiye nasıl ve ne marka bir bass hoparlörü bağladın ? bunları bana bildirirsen sevinirim
  • Linkteki yere rapidshare yazılacak.
    1000W olarak geçen devreyi yaklaşık 10 kere görmüşümdür farklı sitelerde... Yapılmış halini görmemiştim, gayet kallavi duruyor. Trafo da öyle, kamyon lastiği gibi . Esas soruna gelince, 500W RMS değerinde herhalde subwoofer çalıştırmayı düşünüyorsunuzdur. Gerçek 500W rms bir ev için oldukça fazla gelecektir, komşulara da fazla gelecektir :) Ayrıca bu değeri karşılayan bir subwoofer cüzdana da fazla gelecektir. 1200W "RMS" güç isteyen Digital Designs 9515e (ki kendisi otomobil ses sistemi yarışması olan IASCA'da birçok dereceler almış bir markadır. En son Türkiyede yapılan IASCA'da Ultimate 3 kategorisinde dünya rekoru kıran 177dB'lik araçta da bu marka kullanılmakta..) 38cm'liğin fiyatı 1500$ falandı galiba. Yani demek istediğim, aslında bu kadar bir ampli gereksiz sayılabilir. Sinema falan işletmiyorsanız, ya da havalanı kapatıp rock'n ayran gibi birşey düzenlemeyecekseniz.. kii rock'n "ayran" da 15000W üzeri bir ses sistemi var. Açık alan olduğu için sesin yarısı boşa gidiyor...

• helal olsun dostum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kck87

bak buda 1000W'lık amplinin resmi şemadakini adamlar yapmışş

iştee 500W rms ampli

iştee 500W rms ampli

iştee 500W rms ampli

iştee 500W rms ampli

deli bişi olmuş

• quote:

Orjinalden alıntı: tda 1562q

İLK önce seni tebrik ederim valla hayalimdeki anfiyi yapmışın.sana bir iki sorum olacak yaww bu devredeki soğutucu ne kadar ikincisi devredeki trafo troit olsa daha olmazmıydı ? üçüncüsü ise bu anfiye nasıl ve ne marka bir bass hoparlörü bağladın ? bunları bana bildirirsen sevinirim

teşekkür ederim arkadaşım.soğutucu resimdeki gördüğün gibi son mosfetlere yetmedi orayada küçük bitane alıp takıvardim. bu soğutucu bile ısınıo birazdaha büyük takınderimben. trafo troit olsa daha iyi olurdu ama bu trafo elimde daha öncaden vardı masraf olmasın fazla die almadım. bu amfiye 700Wpmpo kamasonic 30cm hoparlör bağloorum iki adet. ikiside zorlanıo seri bağladım ve 8 ohm olarak kullanıorum.
    kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Linkteki yere rapidshare yazılacak.
    1000W olarak geçen devreyi yaklaşık 10 kere görmüşümdür farklı sitelerde... Yapılmış halini görmemiştim, gayet kallavi duruyor. Trafo da öyle, kamyon lastiği gibi . Esas soruna gelince, 500W RMS değerinde herhalde subwoofer çalıştırmayı düşünüyorsunuzdur. Gerçek 500W rms bir ev için oldukça fazla gelecektir, komşulara da fazla gelecektir :) Ayrıca bu değeri karşılayan bir subwoofer cüzdana da fazla gelecektir. 1200W "RMS" güç isteyen Digital Designs 9515e (ki kendisi otomobil ses sistemi yarışması olan IASCA'da birçok dereceler almış bir markadır. En son Türkiyede yapılan IASCA'da Ultimate 3 kategorisinde dünya rekoru kıran 177dB'lik araçta da bu marka kullanılmakta..) 38cm'liğin fiyatı 1500$ falandı galiba. Yani demek istediğim, aslında bu kadar bir ampli gereksiz sayılabilir. Sinema falan işletmiyorsanız, ya da havalanı kapatıp rock'n ayran gibi birşey düzenlemeyecekseniz.. kii rock'n "ayran" da 15000W üzeri bir ses sistemi var. Açık alan olduğu için sesin yarısı boşa gidiyor...

ewet dostum bu amfi ile 2 tane 700Wpmpo wofer besliorum. elbette zorlanıo ama şu ana kadar bu hoparlörlerimin yanması lazımdı daha yakamadım neden dersen trafom müsait değil yani tam olarak70V simetrik vermiyorum 36v ile kullanıyorum.
    ewet 500W ew için fazla olabilir ama benim için yetmio bile. bundan öncede 4*22W yine kendim yağtığım amfii kullanıyordum kesmediği için bunu yaptım buda kesmez oldu açıkçası.ha birde bunu yapmamın sebebi üst komşularımdır az papaz olmadık

• Bu arada foruma trafo yapımı ile ilgili bi topic açıp o topicde trafo yapımı anlatılırsa ii olur
    devre super olmus
  • valla hocam eline sağlık çok güzel olmuş yavvvkralsın hocam be dr bakayım takanın330 luğunu bitirince bide buna başlayacağım
  • arkadaşım yaa bu senin yaptığın devrede bi de küçük bi kart daha yapmışsın o neyin devresi yardımcı olursan sevinirim.
  • yanlız ufak bir bilgi,
    o yukardaki 1000 watlık amfideki trafo öle heryerden bulabileceğiniz ucuz bişey diil... ki mutlaka hazırını bulamıyıp sardırmak zorunda kalıcaksnız ve abartmıyorum sardırmak için bile orta halli bir oto amfisi kadar para isteyecekler... ha sonuç nasıl olur,
    arkadaş demiş çok temiz ses var diye doğru diyor çünki el yapımı ve güzel komponentler kullanıldığı sürece en kaliteli misal marantz kalitesinde ses alırısnız... çünki bu devrelerin o milyarlık amfilerden aşağı kalır yanı yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: amfi_46

arkadaşım yaa bu senin yaptığın devrede bi de küçük bi kart daha yapmışsın o neyin devresi yardımcı olursan sevinirim.

ewet arkadaşım o dediğin kart doğrultucu devre yani besleme devresi. ben beslemede 6800mF/63VX2 kondansatör kullandım. baskı devresinde 3er tane olacak biçimde çıkarttım ve 35 amperlik köprü diyot kullandım. isterseniz bu karte 4 amperlik köprü diyot takabilirsiniz yada 6 amperlik diyot taka bilirsiniz ayrı ayrı çizdim baskı devresini yani hangi köprü diyotu kullanacaksan. hepsi için çizdim baskı devresini.
  • son bişey daha sorucam arkadaşım senin bu troid trafoda birden fasla giriş ve çıkış var bunların gerilim değerlerini verirsen sevinirim yukarda 36 volt demişsin tam anlamadım ama tekrar aydınlatırsan sevinririm
  • Ne kadara mal oldu tam olarak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: amfi_46

son bişey daha sorucam arkadaşım senin bu troid trafoda birden fasla giriş ve çıkış var bunların gerilim değerlerini verirsen sevinirim yukarda 36 volt demişsin tam anlamadım ama tekrar aydınlatırsan sevinririm

öncelikle kullandığım trafo troid değil mantel tipi trafo kullandım ve özel sardırdım çıkışları 3V-5V-9V-12V ve simetrik 25 olarak sardırdım. kondansatör bağlayıncada 1,41 katı oluyor yani 25*1,41=35,25 volt dc
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fueled

Ne kadara mal oldu tam olarak?

bana 100 ytl mal oldu tek kanal ama ikinci kanalın mosfetleri içinde
    sadece iki kanal için mosfetler 50 ytl tuttu ve istanbuldan getirttim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kck87

öncelikle kullandığım trafo troid değil mantel tipi trafo kullandım ve özel sardırdım çıkışları 3V-5V-9V-12V ve simetrik 25 olarak sardırdım. kondansatör bağlayıncada 1,41 katı oluyor yani 25*1,41=35,25 volt dc

arkadaşım senin bu 1.41 olayı doğrumudur ben bunu 0.707 gibi biliodum yani bu amfi için 2*45 lik bi trafo sardırsak yeter herelde 45*1.41=63.45 yeter dime arkadaşım ???
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.