Şimdi Ara

İstila Oyunu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhaba attığınız mesajı yeni gördüm.

İki versiyon da halen indirilebilmektedir.

İlk versiyon 2003 Mart ayında Level dergisi ile ve 2003 Eylül ayında Oyuncu dergisi ilk sayısı ile verilen versiyon. Tabii daha sonra Oyuncu dergisi diye bir şey kalmadı:) Bu versiyonu lise yıllarımda 2-3 senede yapmıştım. Daha çok insanlar bu versiyonu sevdi nedense. Belki tamamen Türkçe olmasından. Yüzlerce mail geldi bu versiyonu arayanlardan hala geliyor 12 sene geçti. Neyse aşağıdan bu versiyonu indirebilirsiniz. Türkiye'nin ilk turn based sıra tabanlı strateji oyunlarından biridir, bu oyunu geliştirdiğimde "Civilization 3" vardı sanırım en son.

http://www.ozangumus.com/Istila.rar (23MB)

İkinci versiyon ise üniversiteye giderken yine 2-3 senelik bir çalışma sonrası hazırladım. 2008 yılında "Mount & Blade" oyununun satışından etkilenerek aynı şekilde key ile satın alma methodu ile yine onların key üretim noktasında anlaşmalı oldukları Esselerate kullanarak piyasaya sürdüm. Yaklaşık bugüne kadar 100 adet sattım. Tabii 2-3 senelik bir uğraş sonucu 100 adet satmak sadece biraz hayal kırıklığı ama olsun. Hala oyunu oynayan oyuncularım var onlarla arada muhabbet ediyoruz. İkinci versiyonun yarısını yurt dışından oyuncular aldı oyun aynı zamanda İngilizce de oynanabiliyordu. Tabii bu versiyonu yaparken ilkine nazaran daha tecrübeli bir programcı olduğumdan kullanıcı arayüzleri vs daha temiz kodlar daha temiz. Onu da şu adresten indirebilirsiniz. Türkçeye çevirmek için language.txt dosyasındaki "en" yazısını "tr" yapın.

http://www.soccerforecast.com/InvasionSetupV04.exe (13MB)

İkinci versiyon için 4.99$'a key satın alarak ve bu keyi oyun içindeki ana menüdeki ilgili yere girerek demo versiyonu tam versiyona upgrade etmeniz mümkündür. Ya da oyunu demo versiyon şeklinde 700 yılına kadar süre limitli oynayabilirsiniz. Ayrıca sadece tek ırkla oynayabilirsiniz demoda.

http://store.eSellerate.net/s.aspx?s=STR2759803258

Tabii iki oyuna toplamda 6 sene emek harcamışım. Geri dönüşü maddi anlamda olmadı belki ama daha sonra bu oyunlardan elde ettiğim tecrübe ile önce Ceidot firmasında Umaykut oyununu tasarlayıp iki arkadaşla kodladım daha sonra 2009 yılında Taleworlds firmasına katıldım. 6 senedir bu firmadayım. Buraya da bunları yazarak oyun geliştiricelere kısa bir öz geçmiş bırakmış olayım, sonuçta İstila diye aramalarda sanırım burası çıkıyor. Yapılan ürünlere illa para kazanacağım diye bakmamak lazım onlar sizi hayata ve bir sonraki aşamalara hazırlıyor. Şu an da Taleworlds firmasında Mount & Blade Bannerlord oyununu geliştiriyoruz 3 senedir. Harika bir şirket çalışmak için.

Herkese iyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangumus -- 30 Ocak 2018; 16:12:32 >

• ilk versiyonu daha çok sevmemin nedeni ikinci oyunun bana karışık gelmesi.ilk versiyon sade ve güzeldi.ilk versiyon 700 yıla kadar sürüyor.Bunu uzatmanın yolu var mıdır? :) oyun bu kadar güzelken neden demoda sınırlı kaldı veya full versiyon var ise bildirir misiniz teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cixmann12

ilk versiyonu daha çok sevmemin nedeni ikinci oyunun bana karışık gelmesi.ilk versiyon sade ve güzeldi.ilk versiyon 700 yıla kadar sürüyor.Bunu uzatmanın yolu var mıdır? :) oyun bu kadar güzelken neden demoda sınırlı kaldı veya full versiyon var ise bildirir misiniz teşekkürler

Oyunu çıkarttığım senelerde üniversite de yeni bitmişti ve Ceidot'tan teklif aldım orada çalışmaya başladım. Üniversite yıllarında çok Travian oynuyordum ve Ceidot online bir strateji oyunu yaptırmak istiyordu ben de orada Travian'dan esinlenerek oyun dinamiklerini kendi tarihimizle de yoğurarak Umaykut oyununu tasarladım ve sonra 2 programcı arkadaşla birlikte kodladık, resimler için de 2 arkadaş yardım etti o şirkette. O dönem çok yoğun bir dönemdi 8 ayda Umaykut'u bitirdik ve İstila ile ilgilenemedim, sadece forumlarda belirttim böyle bir oyun geliştirdim diye onla bile çok uğraşamadım, Ceidot zor zamanlar geçiriyordu bir an önce oyunu çıkartmak için uğraştık diğer her şey ikinci planda kaldı. İstila da "Mount & Blade" gibi belki forumlarda ünlü olur alır başını gider diye düşündüm ama olmadı yayılmadı zaten sonuçta Civilization ve Colonization karışımı bir oyundu herhangi bir yenilik katmıyordu oyun sektörüne Mount & Blade gibi, küçüklüğüm Sid Meier'in o oyunlarını oynayarak geçtiği için kendim oynamak için sanki ikisinin karışımı bir oyun yapmıştım ve oyun çok satmadı yine de hala iki üç ayda 1 adet satıyorum 2008 versiyonundan hem Türkiye'ye hem yurtdışına değişik bir duygu oyunun nerdeyse 10 sene sonra bile tek tük satması yabancılar sanırım eski forumlardan görüyorlar:)

Zaten şimdi de Taleworlds'deyim. Mount & Blade Bannerlord'u geliştiriyoruz. Dolayısıyla o oyun benim için programlama oyun geliştirme mantığını öğrenme tecrübelenme projesi oldu. Satmasa da sıkıntı yok. Uzunca bir süredir hiç bakmadım.

Genelde Türkler ilk oyunu daha çok seviyor, belki de içerisinde diyaloglar olması daha sıcak bir ortamı olmasındandır. Ancak çok acemice geliştirilmiş bir projeydi:) Bir save dosyası bile 25-50MB tutuyordu.

İlk oyunun demosunu uzatmanın bir yolu yok. İkinci için key alınarak uzatılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozangumus -- 21 Haziran 2016; 18:12:29 >

• Baya yol kat etmişsin senin adına gerçekten çok sevindim.Ama bi yandan da ilk versiyonunun uzatmanın yolunun olmayışı ayrı üzdü beni kuzenlerle toplanıp oynamak istiyoruz fakat hemen bitiyor.Oyun dosyalarında diğer askerleri ve 2000 yılının yazımını gördüğüm için ümitlenmiştim belki bi kod değiştirmelik iştir diye düşündüm...Eğer uzatmaya çalısam mümkün olmaz mı yani? Cevap yazdığın için teşekkür ederim :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.