< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
İstinye Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği İnceleme ve Soru-Cevap (2. sayfa)
-
-
İstinye üniversitesi aday öğrenci sayfasıKontenjanlar ve Ücretler - İstinye Üniversitesi Aday Öğrenci Sayfasıhttps://aday.istinye.edu.tr/kontenjanlar-ucretler
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Şu an baktım da bölüm ingilizce sanırım,benim ingilizcem çok iyi değil hazırlık okumam da mı gerekir?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
evet hocam, sadece yazılım mühendisliği Türkçe.
Yazılım da fena sayılmaz aslında benim için. Onu tavsiye eder misiniz?
bilgisayara göre farkı çok daha az donanım dersine sahip olması. genel olarak fakülteyi tavsiye ediyorum zaten.
Hocam aradan 3 yıl geçmiş çoktan mezun olmuşsunuzdur da şu anki konumunuz nedir? Üniversite ismi sizi iş bulmada ileriye mi attı geriye mi? Ben aday öğrenciyim tercih edip etmemek arasında kaldım.
-
Arkadas benim 1 ust donemim ben cevap vereyim, ben 2. siniftan beri calisiyorum. Suanda da yurt disindaki bir sirkette calisiyorum, son yilim istinye ceng'te. Universite direkt bunu saglamiyor tabii ki hatta sikayet ettigim noktalar da var ama bunun hakkinda konusacak insanlar bulabiliyorsun. Acikcasi Istanbul'da okumak staj ve is olarak, etkinlikler, hackathonlar gibi cok fazla imkan sagliyor. Istanbul'da bulunan devlet cenglerin puanlari arsa cikmis durumda, rank 0 istanbul vakif universitesinde cengler(koc, sabanci, ozyegin) de ayni. Bunlardan sonra bence istinye yazilabilir, beklenti onemli.
-
Teşekkürler hocam yardımlarınız için iyisiyle kötüsüyle bir tercih listesi hazırladım.Ama sizin yazınızda dikkatimi çeken İstinye'den çok üniversite okurken yurt dışı bir şirketiyle çalışmanız oldu.Üniversitede sizin seviyenize ulaşmam için ne önerirsiniz veya siz neleri doğru yaptınız da farkınız oldu,yolun başındayken bilirkişi tavsiyesi almak isterim doğrusu
-
Hayirli olsun umarim senin icin en iyi olacak olan tercih olur. Bence biz CENGcileri (CENG yazdigini dusunuyorum) one tasiyan temel seyler var ben kendi ozelimde soylemem gerekirse;
1) Cok iyi seviyede Ingilizce, herhangi bir dokumani veya kitabi cok rahat bir sekilde okuyabilecek, insanlar onunde Ingilizce sunum yapip mulakata girebilecek seviyede konusabilmek.
2) Ben universitenin yaninda ornegin bir Calculus dersi aliyorsam ayni zamanda MIT'nin, Berkeley'in kaynaklarindan da calisiyordum, onlarin sinavlarini cozuyordum. Universitedeki sinavlar acikcasi pek umrumda degildi.
3) Yazilim yarismalarina katilip oralarda derece almak, eger ise girilemiyorsa yapilabilecek en iyi sey.
4) Bildiklerini insanlarla paylasmak en onemli konulardan biri, bunun icin makale yazmak veya kuluplere katilip o kuluptekilere destek olmak bence iyi bir profil olusturuyor.
5) 2. yilimin sonundan itibaren calismaya basladim. Amerika'da ise girmeden once zaten 1 yillik uzun donem staj tecrubelerim, projelerim, yarisma derecelerim vardi.
6) Bu isi sevmek cunku bu alanda rekabet cok fazla ve ogrenmemiz gereken seyler asla bitmiyor, "omur boyu ogrenici" oldugumu gostermek ve cok hizli bir sekilde ogrenip ondan bir yazilim cikarabildigimi gostermem yurt disinda is bulmami sagladi.
Bizim CENG'i yazdin mi bilmiyorum da gelirsen DennisRitchie ben geldim dersen kahve ismalarim Basarilar.
-
Hocam merhabalar tercih bitimine 30 dk kaldı sizce istinye de yazılım mühendisliği ingilizce okunur mu bulunduğu yer pahalılığından ve pc bakımından yetersiz deniyor
-
Maalesef simdi gorebildim, yazdin mi bilmiyorum ama cevaplayayim tabii ki.
- Yemekhanemiz var bir de yakinda Vadi alisveris merkezi var, gecen donem 50 liraydi 4 cesit yemek gayet de doyurucu ve temiz oluyor. Biz genelde yemekhanede yemek yiyoruz.
- Bilgisayar bakimindan aslinda yeterli labler, Unix labi(iMac'ler var) bir de Windows labi var. Bazi dersleri alan fazla sayida olabiliyor o yuzden lableri gruplara boluyorlar ama bunu yapmayan universite var mi bilmiyorum. Acikcasi fiziki imkan olarak sorun yasamazsin ama iste hocadan hocaya degisiyor o lablerin asiri verimli olup olmamasi o konuda kesin bir sey diyemem.
-
ben beykent üniversitesinde yönetim bilişim sistemleri okuyorum ve okulun 2.5 kat zamlanması sonucu yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ve listemde istinye üniversitesi de var. Tavsiye eder misiniz?
-
Pisman olacaginizi dusunmuyorum hocam MiS'in basinda AI profesoru var alaninda taninan bir kadin. Onun haricinde asiri detayli bilmiyorum ama akademik kadrosunu kiyaslarsan bence sen de goreceksindir.
-
Abi Bilgisayar mühendisliği şu an nasıl?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X