Şimdi Ara

İtalya'da okumak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
4.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'deki özel üniversitelere göre daha uygun olsa da yine de ciddi para gerektiriyor.

Ayrıca bazı bölümlerin dünyanın geri kalanında denkliği olmuyor aldığın diploma olması gerekenden daha düşük ve bazen alakasız yerlerde çalışmana sebep oluyor ana fikirden mahrum bırakıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Internette ilk bulduğum til-i sınav örneğine baktım kör topal girilse 60i geçilir gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    Hocam UK okulları doğru dürüst hiçbir yerden almıyorlar UK hariç zaten siz de biliyorsunuz. Ayrıca dediğiniz şeyler sadece İtalya'yı değil dedikleriniz hariç her yeri kötü yapıyor.

• yltyy kullanıcısına yanıt
    Okulu geçemiyor o kör topallar.

Aynı ṣey Almanya için de geçerli ki. 3.5 NC gibi manyak düşük puanlarla (En iyi 1, en kötü 6 oluyor) TU'larda bile mühendislik okunuyor. Ama bölüm zor olduğu için milleti döküyorlar ilk senede direkt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OddNegotiator -- 16 Nisan 2024; 22:10:51 >
  • OddNegotiator O kullanıcısına yanıt

NC sınavın adı mı hocam? Edit:Öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yltyy -- 16 Nisan 2024; 22:50:45 >

NC Almanya'da numerus clausus'un kısaltması. Abitur sonrası elde edilen puan, 1 en yüksek, 6 en düşük not oluyor. YKS'de baraj varken 3.5 NC için 243 puan almak yeterliydi. Nasıl hesaplandığıyla ilgili bilgiye NC hesaplama diye aratırsanız ulaṣabilirsiniz. (Eğer Almanya'da okumak istediğiniz bölüme TR'de YKS ile yerleştirilirseniz ancak puan dönüṣümüne baṣvurabilirsiniz.) Ama nihayetinde varmak istediğim nokta giriṣ sınavları kolay bile olsa kalitesiz öğrenci eleniyor bir şekilde. Ben de ṣu an İtalya'da tıp okuyorum, TR'de 1 sene tıp yaktım da geldim. Giriṣ kolaydı baya ama sene sonunda sınıfın sadece %30'u kalıyor sınav zorluğundan dolayı. O yüzden öğrenci profilinin düṣüklüğü bu konuda yanıltmamalı bence

• CowardlyCobra kullanıcısına yanıt

yoo alıyorlar iskoçya türk öğrenci whatsapp grubunda 370 kişi var. lisans seviyesinde zor olabilir ama onu bilmiyorum mastır doktora dolu var

dediklerim hariç yerler bence iyi değil evet ya bu dediklerime ya Türkiye'de top okula girmeye çalışılmalı

Abi sen lisansı nerede okudun

370 cok degil ki, turcopolyde bile 367 kisi var, 250si filam +41 numaralidir, ki sadece iki okul bu. Daha bunun unige si, ethz/uzh i filan var. Unige hukukta dolu sj li, ethz/uzhta deli iel/ds/kel/cal mezunu undergrad var

Dediginiz gibi undergrad oraninda cok buyuk fark vardir, malum tuitonlar neredeyse 40-50 kati isvicreyle kiyaslarsak.

İyi okul farki da onemli dediginiz gibi, lse, imperial, oxbridgede filan ug olan turk sayisi dil avantajina ragmen cok daha az avrupadaki diger arguably top okullara (bocconi, polito, tue, uva, tum, lmu, epf, eth..) nazaran, tabi burada muhtemelen asil farki zorluktan cok para mevzusu sağlıyordur, ama İngiltere okullarinin daha seçici olduğu bariz bir gercek (millet tek diploma ve dil belgesi gösterip tuma ethz e ug giriyo yaw)

Oğlum bu sene üniversite sınavına giriyor ve hedefi tıp. Yurt dışında okuma isteği var. Rusya'dan burs kazandı. Ancak hayali İtalya ve Imat'e de hazırlanıyor.

a) İtalya'yı tıp eğitimi açısından nasıl değerlendirirsiniz.

b) Rusya ile İtalya arasında hangisi tercih edilir.

• erbilge E kullanıcısına yanıt

hocam daha once sizin actiginiz konuya bende yorum yazmistim.Ingilizce seviyem iyi olsa imat denerim.Imat yapamazsam da hazir rusya da burs kazansam rusyaya giderdim buyuk ihtimalle. Oglunuz bursla tip kazanmisti sanirim degil mi? yanlis hatirlamiyorsam.Ben bu yil mezun yilimdayim ve bende tip istiyorum ancak su anki durumum acikcasi devlette tipa yetmez.Ozellerdeki tiplara yeter diye dusunuyorum ama tabi sinav ani bu yetemeyedebilir.Sonucta ilk 50K olayi var.Ayni sekilde universitelerin ucretleride her yil %100 zamlaniyor.Ulkenin durumu da orta.Acikcasi benim de kafami bu yurt disi olayi baya kurcaliyor su siralar.Italya icin egitim dusuk butce gerektirse de yasam masrafi euro uzerinden oldugundan dolayi aylik gider cok olabilir..Tabi sizin maddiyatiniza bagli bu durum. Sizi etkilemezse sıkinti yok.Rusya da yasam giderleri cok daha ekonomik olur ya da turkiye de nasilsa orda da oyle olur.Gerek italya olsun gerek rusya olsun zaten universiteler dunya da iyi bir siralamaya sahip. Kazan federal ilk 400 teydi Moskova Ilk 100 diye hatirliyorum.Italya da da bircok okul iyi bir siralamaya sahip.Yani sonuc olarak bu biraz sizin ekonomik durumunuza da bagli bir durum.Rusya icin bursu bende su an bi yandan arastiyorum.Rusya da okumak mi italya da okumak dersekte her ikiside Tr ye gore cok daha iyi olur diye dusunuyorum.Sonucta her ikisinde de tr ye geri donse sts ye girip denklik almasi gerekecek diye biliyorum.

Oglunuz bence imate girsin.Masraf tr de ozel bi unide okumaya gore cok daha uygun olur.Ancak eger imat olmazsa da bence hazir rusya bursunu kazanmisken hic dusunmesin gitsin direk rusyaya. Su yks sistemi cekilecek gibi degil.Insan cok hirpalaniyor.

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

bilkent

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

isviçre seçenekse isviçre'ye gidin zaten yukarıda yazdım ben sıralamayı. illa uk'ye gidin diye bir şey de demedim.

tıp için çok bilgim yok da yurt dışında okuyunca tr'ye gelmek isterse denklikte sıkıntı çıkabilir. bazı ülkelerde tıp eğitimi tr'den hafif diye denklik vermiyor tr. italya bunlardan biri olabilir. yarı japon yarı türk bi influencer vardı maalesef ismini unuttum tr'de tıp okurken hem video çekmeyi hem de tıp okumayı aynı anda götüremeyip italya'da okumaya gitti. yani denklik meselesini iyi araştırın. tr italya'ya denk vermiyorsa almanya uk gibi doktorların göç ettiği yerler italya'da tıp okuyana denklik verecek mi bu önemli. italya'da okuduktan sonra muhtemelen daha fazla para ve daha iyi hayat şartları için ab içinde göç etmek isteyecek çünkü

rusya herhangi bir kariyer hedefi için tercih edilmez insanlar rusya'dan kaçmaya çalışıyor. koşarak uzaklaşın siz de

• yks insanı hırpalıyor mu? önünüze beş şık geliyor arasından seçmeniz bekleniyor? makale yaz, proje yap, lider ol, takım oyuncusu ol, network yap, etkinliğe katıl, sunum dinle, sunuma katıl, teori öğren, pratiğe dök hiçbir şey yok.

akademik hayatın en kolay kısmı yks. yks forumunda bunu söyledim diye kızacaksınız ama öyle.

Ben zaten uk ch kiyasina girmedim ki, ukde bariz daha az ogrenci var diyorum sadece, hatta dediginiz gösteriyor diyorum. Yoksa natural sciences ve social sciencesta uk e gidilir, engineering icin nis alt alanlar haric ch daha guclu, buna karsi cikacak da yoktur zaten

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

uk'deki değil iskoçya'daki whatsapp grubunu yazmıştım ama neyse okey

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.