Hocam pm atabilir miyim? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İtalya'da Tıp | Türkiye Tıp Fakültelerinde İntern'lük/Staj Angarya Mı? (3. sayfa)

-
-
Evet IMAT le kazandım, ve evet burs da veriyorlarmış yurtta kalıyorsanız yıllık 4500 euro kadar. Yurt ücreti 275 euro civarı aylık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OddNegotiator -- 7 Kasım 2023; 0:38:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tebrik ederim hocam. Ya instagramda falan görüyordum reklam zannediyordum gerçekten yapan birini görmek iyi oldu. Sınava nerde girdiniz ?
Teşekkür ederim hocam. İstanbul'da girdim
Modern tıbbın doğduğu ülke İtalya, doğduğu üniversite Padua. İngiltere'de VIII. Henry yarası için üfürükçülerden kocakarılardan şifa beklerken adamlar burada ameliyat yapıyordu. Karşılayamayacaksanız bile gidin, çalışarak okuyan ilk kişi olmazsınız. www.bbc.com
The birthplace of modern medicinehttps://www.bbc.com/travel/article/20190203-the-birthplace-of-modern-medicine
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam söylediğiniz tarihi gerçekler çok ilgi çekici hakikaten de ama esas 4 çekinceme cevap oluṣturmuyor ne yazık ki (1-Klinik eğitimin yetersizliği)
(2-Dil öğrenme)
(3-Sosyal Bariyerler)
(4-Aynı paraya Türkiye'de çok daha yüksek yaşam kalitesi)
Internlük gerçekten berbat bir süreç. Ufak tefek artıları var ama hayatının bir yılını lanet ederek geçiriyorsun. Internlük bence sadece Dahiliye, Kardiyoloji, Genel Cerrahi vs. gibi Türkiye şartlarında aşırı yoğun ve şartları berbat bölüm seçecek kişilere bi preview sağlaması açısından faydalı.
Stajlar internlükten daha faydalı, ama stajlarda da uçup kaçmıyorsun. Özellikle 5. Sınıf stajlarında süreler çok çok kısa olduğu için staja alışana kadar yenisi geliyor. 4. Sınıf 4 büyük stajda istekli olursan epey bilgi öğrenebilirsin, fizik muayeneni, anamnezini vs. geliştirebilirsin ama sırf bunları yapacağımı diye İtalya'ya gitmemek saçma. Bence orada da iyi kötü yapabilirsin bunları.
Yani Staj/internlükte hiç hastaneye gitmeyen biri, bu açığını daha sonra kapatabilir mi sizce? Mesela orada bitirdikten sonra Türkiye’ye geri gelmek istesem, bir yıl pratisyen olarak çalışsam bu eksiği kapatabilir miyim? Bu riski almaya değer mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X