Merhaba Arkadaşlar, 15 yıldan sonra mutfak eşyalarımızı yenilemeye karar verdik.buzdolabı general elektrik kullanıyorduk,yenisi için samsung a karar verdik.ankastre fırın içinse hiç bir araştırma yapmadan electrolux e yönelmişken bu forumu incelemelerim sonucunda tercihim siemensden yana kaydı.hb200540 ya da hb43s540e modelinden birini almaya karar verdik.ankastre ocak olarakda gene siemensin er 25560 modeli hoşumuza gitti.davlumbaz olarak ise siemenslerin çekş gücü düşük olduğundan başka marka araştırmaya başladım. Forumu incelediğimde ankastre fırınlarda siemens markası ön plana çıkıyor.Ve de alman malı almamız öneriliyor.Ancak şöyle bir piyasaya çıkıp mağazaları araştırdığımda alman üretimi bir tek siemens ankastre fırın bile göremedim hepsi italyan malı.Gene bazı forumlarda alman ve italyan mallarından uzak durmamız öğütleniyordu.Bu beni kuşkuya düşürdü ,zira türk üretimi siemens önerilmiyor da italyan malı daha mı kaliteli sizce .??Bu konuda bilgili arkadaşlar beni aydınlatırlarsa fırın ve ocak seçimime çok yararlı olacaklar.
1,5 seneden beri mutfakta Siemens ankastre fırın ve davlumbaz kullanıyoruz. Alman değil ama İtalyan 'mı Türk yapımı mı emin değilim. Bir problem yaşamadık, memnunuz.
Bildiğim kadarıyla Siemens fırınlar Alman veya İspanya malı oluyordu.Demekki İtalya'da da üretime başlanmış.İthal fırınların çok büyük bir bölümü zaten İtalyan malıdır.Yani başka markalarda da bulmanız zor.Ya yerli ya italyan çıkar karşınıza.Fırınlarda ve çamaşır makinelerinin bir kısmında İtalyan malları iyidir.Hatta yerli montaj Siemens fırınlar da oldukça iyidir.Bunları da düşünebilirsiniz.Model seçimleriniz oldukça güzel.Ama ben Siemens ankastre fırınları Alman malı biliyorum. Buzdolabında Samsung yanında Electrolux'ün 505 VE 517LT olan modelleri de oldukça iyidir.Avustralya malıdır.Enerji tüketimleri oldukça düşük.
yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar candoğan bey bahsettiğiniz electrolux buzdolabı modelinden eni çok fazla olduğu için (80.2 cm )vazgeçmek zorunda kaldım.gene forumu izleyerek sharp televizyon almaya karar vermiştim ama dün bir mağazada gördüğüm sharp buzdolabı hiçde hoş olmayan bir gri tonda boyanmıştı eşim beğenmedi . bu arada gene bu forumda araştırırken silverline diye yerli bir firmadan bahsedildiğini gördüm.fırın-ocak ve davlumbazları resimlerde kusursuz görünüyor,gerçekleri de öyleyse allınabilir diye düşünüyorum.yarın izmir bayilerine uğrayıp ürünlerini inceleyeceğim.
Silverline'ın iyi modeli de kötü modeli de var.Muhtemelen siz daha üstün olanları beğendiniz.Mesela cam tabanlı ocağı oldukça kaliteli ama inox ocakları o kadar da kötü.Fırınları ithal çoğu iyi.Yani alınabilir.Ama Siemens daha kalitelidir.Buzdolabında da ek olarak GE'in 1990YTL olan buzdolabına bakmanızı öneririm. http://www.enplus.com.tr/emarket/ProductDetails.aspx?ProductId=206837&CatID=7003
Bir de Sharp'ta hem çizgili beyaz hem de güz gümüş kaplamalı model var.Bence ikisine de bakın.Beyaz çizgiliyi ben de beğenmiyorum ama gümüş olanı oldukça şık bence.