Şimdi Ara

italyaya araç ile gitmek (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
16
Favori
45.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otellerde pet şişelerimizi dolduruyoruz )))

• zingfth kullanıcısına yanıt

İtalyada bazı şehirlerde yol kenarlarına ücretsiz su pınarları koyuyorlar. Ya da çeşmeler oluyor. Oralardan kaliteli su doldurabilirsiniz. Tabi rastlarsanız ya da farkına varırsanız. İtalya yaşamak için mükemmel bir ülke, insanların ihtiyaçlarına göre şehirleri inşa etmişler.

• Rota az çok oluşturuldu ve reservasyonalrı booking üzerinden yapmaya başladık.

ilk konaklama Salzburg'u geçtikten hemen sonra Siegsdorf /Almanya 1 gece. Burda kaldıktan sonra sabah şatolara geçip sonra 4 gece kalacagımız yer freiburg'a doğru gideceğiz.

Burada ıhrıngen weinhotelde 4 gece kalıyoruz. Bu 4 günde colmar,strazburg, bazı almanyanın köylerini ziyaret edeceğiz inşallah.

4gün sonra sabah yer portofino'ya gidiyoruz 3 gece,burdayız. Portofinodan sonra 1 gece venedik rezervasyonumuzu yapmış bulumaktayız. Venedikten sonraki dönüş rezervasyonlarımız yapmadık ama baktıkça, aradıkça oteller falan tükenmiş nerdeyse,hep rezerve. Neyse;

Benim bir sorum olacak, booking'den rezervason yapınca tüm evi kiralarken örneğin 2 kişi seçince 4.000TL,3 kişi seçince 5000TL fiyat veriyor. Ben 2 kişi seçip eve gidersem nerden bilecek benim 3 kişi oldugu mu? Ev zaten 2 odalı. 5 kişi bile kalabilir yani. Demek istediğimi anlamaşısınızdır. Bunda bir sorun çıkar mı ?

Dönüş otelleri için rezervasyonlar açılmamış olabilir. Yakın tarihte yeniden deneyin.

Kişi sayısı ile ilgili olarak tecrübem yok. Bunu daha önce düşünen/deneyen çok olmuştur. Ev büyük de olsa 2 kişi için rezervasyon yapıldığında evi 2 kişilik hazırlıyor olabilirler, üçüncü kişi düdük gibi ortada kalabilir. :). Ya da kamera ile denetliyor olabilirler. Ya da hiç biri, sorun olmaz. Rezervasyon yapmayı düşündüğünüz ev için yazılmış yorumları okuyun, yorumlarda bu konuyu yazanlar olabilir. Tanıtım sayfasının sonlarında bu konuda dip notları (fine print) olabilir, oraları okuyun.

• cleanton kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

• " Venedikten sonraki dönüş rezervasyonlarımız yapmadık ama baktıkça, aradıkça oteller falan tükenmiş nerdeyse,hep rezerve"

Venedikten dönerken 1 gece Belgrad'da kalıp Türkiye'ye gelebilirsiniz. Belgrad'da otoban kenarında Hotel Hedonic var. Ben hep orda kalıyorum, otoparkda geceleri sabaha kadar güvenlik personeli oluyor. Yakınında IKEA ve yeni bir AVM var, merkeze gitmeden akşam vakit geçirmek için iyi oluyor.

https://www.booking.com/hotel/rs/hedonic.en-gb.html

• Merhaba, Italya'dan Yunanistan'a feribot ile geçmeyi planlıyorum lakin araç fabrika çıkışlı lpg li. Feribot sirketine de mail attım. Benzer deneyim yaşayan oldu mu? Italya kurallarına göre montaj yapılmış olmalıdır gibi bir ibare de belirtmişlerdir. Yoruma çok açık bir konu geldi bana. Deneyimleyen oldu mu? Teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kalispera K kullanıcısına yanıt

Hangi feribot şirketine mail attınız? LPG'li araç kuralları bir feribot şirketinden diğerine değişiyor. Bilet satan ofisler kuralları iyi bilmeyebilir.

Hocam, Bulgaristan transit vize istiyormuş schengen e giriş yapmak için, Yunan’da da randevu yok. Bizim giriş yapacağımız tarihe yakın randevu yok. En erken 1 Ağustos demişler. Neyse, arkadaş italya schengen için 11 temmuza randevu almış. Daha önce Yunanistandan da vize almıştı.28 temmuzda yola çıkmayı planlıyoruz. Benim sorum şu, italyadan schengen alırsa, Yunanistan’dan girmek zorundayız.. Yunanistan bunu sorun yapar mı? Neden benden vize alıp gitmiyorsun, italyadan vize alıp ilk girişi Yunan’a yapamazsın vs gibi düşünüp gümrükten çevirir mi?

konaklamalar

1 gece Avusturya

4 gece Almanya

6gece İtalya (2gecesi Venedik)

3 gece Hırvatistan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yunanistan bunu sorun yapar mı? Neden benden vize alıp gitmiyorsun, italyadan vize alıp ilk girişi Yunan’a yapamazsın vs gibi düşünüp gümrükten çevirir mi? "

Sorun yapma hakkı var. Sorun yapar mı yapmaz mı pasaport polisinin önüne gitmeden söylemek imkansız. Risk var. Ama kural olarak en uzun süre kalacağın ülkeden vize alınması gerekiyor. Siz de İtalya'ya gittiğinize göre ve en uzun orada kalacağınız için açıklayıp giriş yaparsınız. Sizin durumunuzda sorun olmaz diye düşünüyorum.

• Evet yeni kural olarak eğer Bulgaristan'dan Schengen vizesi ile transit geçiş yapılacaksa, o Schengen vizesi ile daha önce bir Schengen ülkesine girilmiş olması isteniyormuş. Aksi takdirde Bulgaristan'dan transit vize gerekiyor.

biz 2019 da italyadan aldığımız vizeyle yunanistana kara yoluyla ilk giriş yaptık hiç sorun olmadı.ama isterse yaparmı yapar. mantıken italyaya karayoluyla gitmek isteyen yunanistana girmeden gidemez.sizde de sorun çıkacağını sanmam.

Teşekkür ederim.

• blacklegend kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim.

Gidicez artık başka yolu yok. Bir şey olmaz inşallah..

Özel bir sebebiniz yoksa Venedik için 2 gece çok fazla.

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

İlk gün venedik e çok geç varacağımız için ilk geceyi saymıyorum. Aslında 1 gece 2 gün gibi bir şey oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.