Şimdi Ara

İthal elektronik ürünlere ek vergi uygulaması bir kaç ay içerisinde başlayacak (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
12
Favori
21.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerli koruma bi yana bu adamlar akıllarınca ithalatı ve dış borcu azaltmayı amaçlıyor ama bu halkı süründürerek olmamalıydı

• merak etmeyin bir kaç ay sonra unutur 1 yıla varmadan alışırız... bizim sinirimiz saman alevi gibi maalesef. şimdi çıkıp eylem yapsak cep telefonu için eylem mi yapılır dicek adam çok... insanımız eylemlerin cep telefonu yada birkaç ağaç için değil sömürü için yapıldığını anlamadıktan sonra yapacak birşey yok... onlar için eylemler tepkiler isyanlar boşunadır hatta hayatta boşunadır bu tür insanlar için onlar yaşamazlar sadece nefes alırlar sıkmayın canınızı bu kadar... maalesef biz azınlığız..

• Mağdur Adam M kullanıcısına yanıt
    Snapdragon 400 bulunan cihazı kazık fiyata satması adalet mi

Vestel smart tv kullanıyorum artık birdaha vestel den hiçbirşey almam!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışacaksınız vergi artışlarına, Ek vergilere ve daha nicelerine... Devletin gelir elde edecek yeri mi kaldı elinde? Sattılar bütün para kaynaklarını özelleştirme adı altında... Zaten uçan sinekten bile vergi alıyorlardı şimdi aldıkları vergiler ceplerini doldurmayıp , açık daha da arttıkça mecbur arttırıyorlar da arttırıyorlar vergileri. Bu da yetmeyip şimdi de EK vergi çıkarttılar. Sıra EK vergiye gelecek zamlarda, demedi demeyin :)

Merak ediyorum 3bin liracık olan İP6 , ek vergiler sonrası gelecek ip7 belki de 6s acaba ne kadar olacak :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 2 Temmuz 2015; 22:51:39 >
  • İstediği kadar ek vergi olsun yinede Vestel'in dandik mallarını almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan sonra bu ülkede niye herkesin aklı kötüye çalışıyor denir. Gerekli teknolojiyi Türkiye'ye getirmezsen, her geri kalınan konu için vergi alırsan tabi ki kötüye çalışır. IMEI klonlamaya teşfik ediyor resmen. Sen bize ekmek ve su ver biz karın tokluğuna yaşarız devlet kardeş

• vestel almayın aldırmayın. firmalar daha çok para kazanarak gelişmez ancak rekabet ortamında gelişirler. diğer markaları anlamsız pahalı yapmak sadece içeride üretilen dandik ürünleri millete kakalamaya yarar.

tıpkı futboldaki yabancı futbolcu yasağı gibi o nasıl yerli futbolcunun fiyatını arttırmaktan başka bir işe yaramadıysa bu da yerli üreticinin daha dandik ürün satıp daha çok para kazanmasından başka hiç bir sonuç doğurmayacaktır.

• arkadaş siz de üretin alalalım pc parçalarını

• Sadece telefon tablet gibi ürünlere ek vergi gelecek değil mi? Bilgisayar parçaları vb. ürünlere gelmeyecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: EvenstarGS

Arkadaşlar nedir bu iphone,Samsung sevdası samsungun ilk başta kaç telefonu donma takılma sorunlarıyla karşılaştı s6 bugünlere kolay mı geldi.Hani Türkiyenin yerli malı nerede yok bu vergilerle dışa bağımlılık azalıcak.Güney Kore bugünlere kolay gelmedi ilk ürünler elbet kötü olucak birileri 5 10 yıl kahrını çekicek ki gelecek nesiller uygun kalitede yerli ürünler kullansın ülke refahı artsın çok küçük düşünüyorsunuz.Uymayın şu lanet düzene kimse iphone almasa ölmez.Bu bilinci herkes taşısa çok daha iyi yerlere geleceğiz.

Söyledikleriniz çok basit. Biliyorsunuz neden vergi konulduğunu değil mi? Ül kenin iyiliği için mi? Lütfen tekrar düşünün. Anlıyorum iyi bir insan olduğunuz için cebimizdeki paraya göz dikenlerin bu yaptıklarına yimserlikle nakıyorsunuz fakat yanılıyorsunuz. Sizden tek bir ricam var hergün en az 3-4 farklı ve en çok okunan haber sitesinden haberleri takip edin. Yerli malına vergi indirimi yapılması gerekirken sadece ithale extra vergi koyuyorlar neden? Tamam toplum olarak pek bilinçli tüketici olduğumuz söylenemez fakat kurunun yanında yaşı yapmak için neden bu kadar meraklılar. Gariban olsun çocuk olsun fakir olsun şu kısacık ömürlerdeki en küçük eğlence küçük şeylerde saklı. Bir çok abimiz var 2 işte birden çalışan GÜNDÜZ 8-17 KARGO ŞİRKETİNDE 17- GECE 2 LOKANTADA çalışıyorlar. Cebinde şöyle normal kaliteli bir eğlence aracı olması ona çok mu? Yazık değil mi bu millete herşeyin en pahalısını kullanıyoruz. Göz göre göre enayi yerine kullanıyoruz. Dünyada ki en pahalı interneti, en pahalı akaryakıtı en pahalı Yerli malını evet yerli malını kullanıyoruz. Çiftçi yerde sürünürken aradaki komisyoncu milyarlar kazanırken. düşük gelirli insanımızdan boyundan büyük vergi toplanıp, fabrikatörlerden binbir sebep altında vergi alınmaz iken söyler misiniz bu nasıl iştir? Amerika evet kötülediğimiz Amerika devleti başkanı bile oturduğu Beyaz Saray için belirli harcamalarını kendi cebinden karşılamak zorunda (Araştırabilirsiniz. İnsanlara iş var deniyor ömür boyu asgari ücrete mahkum ediliyor. bu kölelik değlde denir. İşverene daha da zengin etmek işçiyi mağdur etmek için kıdem tazminatı kaldırılıyor. Daha ne söyleyeyim daha ne yazayım. Herkes gözlerini ve kulaklarını kapatmış olayları istediği gibi anlıyor. Neden zorla kazandığımız parayı vergi adı altında sürekli vermek zorundayız. Gelecek nesiller için diyoruz. Gelecek nesillere ne bıraktığımızı bir düşünelim lütfen. Kimseyi eleştirmiyorum sadece çok az okuyoruz çok az araştırıyoruz. Tek dileğim tüm insanımızın daha çok okuması ve araştırmacı olması.....

• bu vergilerle anca mtk zengin olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu vergilerin sadece mevcut hükümete yada vestel gibi türk şirketlerine katkı için arttırıldığını söylemek biraz haksızlık olur. Teknolojiyi seven birisi olduğumdan bu vergiler bana da çok kötü yansıyor fakat kişisel düşünmediğim zaman, özellikle yaşadığım şehirdeki diğer öğrencileri gördüğüm zaman bu vergiler az bile diyorum. Sırf nakite ihtiyacı olduğu için operatörlerden 3000 liralık telefon alıp satan, imkanı olmamasına rağmen hava için bu telefonları alanlar çok fazla. Bu bence biraz da ülkemizin insani yapısından da kaynaklanıyor yani Fransa ingiltere gibi ülkelerle karşılaştırma yapmadan önce insanların gelişmişliklerini de hesaba katmak lazım. Ha diyeceksiniz yerli ve kaliteli bir üretim yapılsın onu alalım o zaman. Bence de bu vergileri koyup insanları sinirlendirmeden önce bu konuda bir atılım yapıp fayda vermezse vergi gibi diğer unsurlara yönelmek daha faydalı olurdu. Sözün özü bence bu politika çok doğru değil fakat %100 haksız da değil

• Bu vergide emeği geçen herkesin Allah belasını versin.

• Bu vergileri savunan koyunlar var maalesef, bunlar yüzünden benim geleceğim de kararıyor, ülkeyi hergün daha da dibe sürüklüyorlar

• sakın bu ülkede birisi %100 su ile çalışan araba icat etesin :)
    yemin ediyorum su içemeyiz vergiden. okadar yani
    nedir arkadaş vergi vergi... soluduğumuz havadan bile vergi alınacak nerdeyse... eskiden ticari araba alıp adam içini bir iki ses sistemi koyduğunda o bile devletin gözüne batmıştı yanlış hatırlamıyosam.
    yazık bize...

• Vergi ne kadar yüksek olursa olsun iphone yeni model çıkarınca almak için sıraya gireriz. bu tüketici kitlesi için para vergi gibi konular gündemlerinde yoktur. bunlar için önemli olan herkes den önce son çıkan modeli alıp, arkadaş ortamında masanın üstüne bu aldığı telefonu koymaktır.

• Basini vestelin cektigi casper ve gen.mobile in pesine takildigi..

Kendi cukkalari azalmasin fiyatda indirime gitmeyelim..

Ama kimse almiyor bari rakiplerin iyati artsin diye yapilan bu vergi arttirminin yapimda ve yayinda emegi gecen kim varsa..

Hepsinin bilumum aile esrafinin kulaklarini cinlatiyorum...

Vestel

General mobile

Casper

Exper

• Halkını düşünen bi devlet bunu yapmaz! Madem yerli üreticilere teşvik yapacaksın. Onlardan vergi alma. Neden ital ürünlere zam koyuyorsun. Biraz da bişi düşünün bizi!

• Zaten yerli markaları tercih etmiyordum ama onlara karşı nefrette beslemiyordum. Fakat bu tutumlarından sonra hiç bir ürünlerini göz önünde bulundurmayacağıma garanti verebilirim. Elimden gelen her şekilde yurtdışından ürün getirtip onlara paramı kaptırmayacağım.

• yerli koruma bahanesiyle halkı düdüklüyorlar

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.