Normalde amazon dışında internetten alışveriş yapmazdım, bu çok iyi bir ders oldu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İtopya.com 14 günlük iade hakkımı kullandırtmamaya çalışıyor (2. sayfa)
-
-
Konuyu trollemek için yazmıyorum.
Dagi'den 3 çift boxer aldım. 1 tanesini denedim ve küçük geldi. Diğer 2 tanesini de iade ettim.
Firma iade konusunda ise şunu söyledi;
Aldığınız ürünlerden 1 tanesini deneyip olmadığını fark ettiniz. Diğer 2 tanesini de açmadığınız için iade yapabilirsiniz dedi.
Sonuçta, alıp ama kutusunu dahi hiç açmadığım bir ürünü iade edebilme hakkım var. Hijyen kategorisine girmesi için, o ürünü kullanıp daha sonra iade etmem gerekiyor.
Tabi ürünün jelatininin dahi açılmamış olduğunu ıspatlamak lazım. Türkiye'de kurnaz firma çok, en ufak bir şeyden ürünü iade almamak için 40 takla atıyorlar. O yüzden ,bir ürün alırken amazon gibi müşteri memnuniyeti yüksek siteleri tercih ediyorum.
-
Paketi hiç açmadıysan sorun yok o zaman sen haklısın ancak açılmayan bir paketi de iade almayacaklarını sanmıyorum.
Bu söylediğinize kesinlikle katılıyorum.
-
Ürün açılmamıştı, kendileri açıp fotoğraflamışlar ama elimde açılmamış fotoğrafları var ve dosyama ekledim. Demek istediğim itopyanın iade almamak için kurnazlık yapıp, bürokratik işlerle sizin gözünüzü korkutmaya çalışması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran kartları Anakartları da alıp keyfi iade eden var.Onların yuzunden baskası kullanılmıs 2. el urunu sıfır olarak almıs oluyor.
14 gun keyfi iade iyice isin cılkı cıkarılıyor.Firmaya da yazık,sıfır diye alan tuketiciye de yazık...
Bu keyfiligin bir yaptırımı olmalı...
-
Arkadaşım ayakkabı satıcılığı yapıyorlar kurumsal satış yerlerinden. Mesela kadının ayağı 37 numara. 36 37 38 bütün numaları sipariş ediyormuş sonra iade ediyormuş. 14 gün yasal hakkın var diye insanları ticaretten soğutuyorsunuz. Bir şeyi sipariş verdiysen niye iptal ediyorsun eline geçmeden. Anlaşılır bir durum değil gerçekten.
-
Yasaya güvenerek. Mesafeli satış sözleşmesinde satıcının yükümlülükleri açıkça belirtilmiş, satıcı eğer sözleşmeyi yerine getiremeyecekse internet üzerinden satış yapmayacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçende saçma bir olay decathlonda başıma geldi. Çanta sipariş ettim internetten mağaza teslim, zaten 3 gün geç geldi neyse gittim aldım eve geldim bi açtım çantanın içinde kedi-köpek kılı var, sapı kesilmiş falan. Hemen whatsapp hatlarına yazdım, fotoğraflarını attım. Kargoyla gönderin yada mağazaya teslim edin, teslim tutanağını bize whatsappdan gönderin işlemleri hızlandıralım dediler. Neyse mağazaya gittim durumu anlattım, görevli kadın yapamayız kargoyla yollamanız lazım dedi, mesajları okuttum, müdürünü aradı yok falan dedi. Hanımefendi hiçbir kuvvet beni kargoya gönderemez bu saatten sonra ya aynısıyla değiştiricekseni, yada bunu alıp merkeze kargolayacaksınız bu kadar dedim. Hasarlı ürünleri göndermemiz 3-4 ayı bulur ama paranız ürün merkeze ulaştıktan sonra yatar ben siz düşünüyorum ayağı yapmaya başladı. Gözlerinin içine bakıp inşallah ulaşması 6 ay sürer dedim. Şaşırdı. THH ya davamı açar 6 aylık en yüksek yasal faiziyle alırım üzerine birde avukat ve mahkeme ücreti ödersiniz dedim. Müdürü aradı, ürünüm 5 dakikada aynı ürünün açılmamış olanı ile değişti.
6 ay önce Boyner ile başka sorun yaşadım, kanunun ilgili maddesini söyledim okuyun beni öyle arayın bir dahakine dedim, tak sorurum çözüldü.
Diş göstermezsen ısırmaya çalışıyorlar. Haklarını biliyorsan devam.
-
Yine decathlon haklarınızı bildiğinizi anlayıp seve seve gereğini yapmış. İtopya demekki avukata verdikleri paraya acımıyor.
Bravo olması gereken bu, keyfi iade ne demek?500 tane inceleme var.Al 14 gun kullan sonra keyfi iade et.
bozuk cıkar iade edersin.
-
Keyfi iade durumu yok ve kulaklık kullanılmadı. Fikrim değişti iade edip başka kulaklık alacaktım. Madem bu yasadan şikayetçisin sen kullanmazsın hakkını olur biter.
Adam kutusunu bile açmadım fotoğrafları var dosyaya ekledim demiş. Forumdakiler hala caz yapıyor hisse mi aldınız firmadan hayırdır?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Okuma yazmaları olduğundan şüpheliyim, kaç kere daha anlatmam lazım anlamarları için bilmiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X