Şimdi Ara

# İTÜ 2014 Girişliler # [124 KİŞİ OLDU] [REHBER HAZIR] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.448
Cevap
55
Favori
46.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ
  • İTÜ Makina... Tecrübeli olanlara bir soru. Uçak ile Çift Anadal yapmak istiyorum. Kafaya taktım. ne zaman başvurulur ve ne kadar zordur (Çok zor olduğunu biliyorum ama yinede sorayım dedim)
  • Ben de gemi ve deniz teknolojisi mühendisliğine geçiş yaptım bu sene. Ekleyebilirsin dostum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Sky -- 23 Temmuz 2014; 20:37:00 >
  • itü elektrik çok mutlu değilim ama yine de sevinçliyim.
  • endüstri müh ing
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapikoyli

İTÜ Makina... Tecrübeli olanlara bir soru. Uçak ile Çift Anadal yapmak istiyorum. Kafaya taktım. ne zaman başvurulur ve ne kadar zordur (Çok zor olduğunu biliyorum ama yinede sorayım dedim)

3. ve 5. dönem başında başvuruluyor. sis.itu.edu.tr de daha detaylı bilgi var. Ama en az 3,50 ortalama lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ 1.tercihten geldi sizce yurtlarda yerleşme olarak bi artısı olur mu
  • quote:

İTÜ Makina... Tecrübeli olanlara bir soru. Uçak ile Çift Anadal yapmak istiyorum. Kafaya taktım. ne zaman başvurulur ve ne kadar zordur (Çok zor olduğunu biliyorum ama yinede sorayım dedim)

Çap yapması da devam ettirmesi de zor. Hele makinada okuyacaksın bir de iki fakülte git gel yapacaksın. Arkadaş 5.yy demiş de 5.yy fakülte içi oluyor sadece. 3.yy çapı yapabilirsin. Yani lisansa başladıktan sonra yaz okulundan sonra yapılıyor. Yani 1. sınıfın sonunda yapılıyor. Uçak yatay 3.7 gibi uçuk ortalamalarla alıyor, çap baktım genelde 3.5 civarıyla kapamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbgencer

İTÜ 1.tercihten geldi sizce yurtlarda yerleşme olarak bi artısı olur mu

Bolume kacinci girdiğini baz aliyorlar. Ustlerde tanidik varsa ama torpil olayi dönüyor bildigim kadariyla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç mi tmci yok. İtü Ekonomi benim.
  • quote:

1. sınıf ile 2. sınıf arasındaki yaz döneminin sonunda oluyor İTÜ içi ÇAP, Yandal ve Yatay Geçiş başvuruları.

www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201410/201410_ituiciyatay_taban_tavan_puanlari.htm sayfasında yer alan bilgilere göre geçen yıl Uçak Mühendisliği için sadece 2 kişi ÇAP'a kabul edilmiş. Biri %100 İngilizce, diğeri %30 İngilizce. Ortalamaları da 3,64 ve 3,67. Bunlar da kesinlikle kolay ortalamalar değil. Havuz dersi mavuz dersi (Matematik, Genel Kimya, Fizik, Akademik İngilizce, laboratuvar dersleri, Lineer Cebir vb.) demeden, her derse gereken özeni göstermen, iyi çalışman gerekiyor.

Kaldı ki bu ortalamaların her yıl böyle olacağı da kesin değil, tercihlere bağlı. Geçen yıl böyle kapatmış, bu yıl biraz daha yüksek kapatabilir belki ve bundan dolayı alınmayabilirsin de. Zor iş kısacası. Seçilmesi de zor, sürdürmesi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 23 Temmuz 2014; 21:21:53 >

• İngilizce-Türkçe ayrımı var mı bölüme giriş sırasına bakarken yurt için?

491 MF4'e kaça geliyor bir de?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbgencer

İTÜ 1.tercihten geldi sizce yurtlarda yerleşme olarak bi artısı olur mu

Onun da bir artı olduğu söylenebilir; ama görüldüğü kadarıyla bölüme önden kaçıncı girdiğin önemli. Ben zamanında bölüme 14. girmiştim, ilk tercihim olan Vadi Yurtları asil listeden çıktı. Benim gibi ilk sıralardan bölümlerine yerleşen arkadaşlarıma hep istediği yurtlar asil listeden çıkmıştı. Sonraki yıllarda da olmuş bu.

Tabii bu söylediğim şey, torpil faktörü hariç. Torpil bulana, yedek listenin son sırasında olsa bile yurt %99 hazır olur. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: natrium

İngilizce-Türkçe ayrımı var mı bölüme giriş sırasına bakarken yurt için?

491 MF4'e kaça geliyor bir de?

Var.
  • hoş geldiniz hepiniz, imalat yahut uzaya giren arkadaşlarla büyük ihtimalle karşılaşırız. küçük bir ihtimal de olsa makinacı, inşaatçılarla da buluşma imkanı olabilir.
  • Kaçıncı girdim acaba?
  • http://www.sis.itu.edu.tr/tr/duyuru/duyuru_detay.php?id=560

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Geçen seneki bölüm birincisi 3,73 ikinci 3,63 üçüncü 3,56 ortalama yapmış makinada yani baştan sıkı tutmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİ

METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE)

Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.