Şimdi Ara

İTÜ Bilgisayar vs Özyeğin Bilgisayar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İki okulun eğitimini bilmiyorum. Şadi Evren Şeker de Yeditepe mezunuydu, bayağı iyi bir hoca. :)

Fakat iki okulun da eğitimini kıyaslayamam. Sorarsan ki sektörde hangisi daha öne çıkıyor, ben Bahçeşehir mezunlarıyla karşılaşıyorum daha çok. En azından piyasada tanınırlık olarak bir tık önde olduğunu söyleyebilirim.
  • barman B kullanıcısına yanıt
    Peki sizce itü'ye yıllık 12k yurt parası vereceğimi özyeğinden ise üzerine para alacağımı önemsemem mi lazım? Açık konuşmak gerekirse özyeğinin çekici gelmesinin büyük sebeplerinden biri bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CropCast -- 17 Temmuz 2019; 20:20:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    4 yıldır İtü deyim nasıl yıllık 12-13k yurt parası veriyorsun. Sana bu info yu kim verdi ?

• furkaanpilavci F kullanıcısına yanıt
    İnternetten yurt fiyatlarına baktım da öyle gözüküyordu ortalama 900 1000 Tl.

• furkaanpilavci F kullanıcısına yanıt
    Daha ucuz yurtlar da var tabi ama ben mezunlar yurdundan bahsediyorum.

• Neden 13k yurt parası ödüyorsun ki? Vadi Yurt'ları var, çok daha ucuz, birçok öğrenci de orada kalıyor. Ya şimdi Özyeğin bir sürü burs falan veriyor da, seni çekmek için veriyor haliyle, inan mezun olduktan sonra o bursun falan bir olayı kalmıyor. Yani bilinirlik, tanınırlık çok önemli. Hatta abartılı gelebilir sana ama Özyeğin yazacağıma Galatasaray yazarım, adamlar Fransızca da biliyor. Eğitimi nasıldır, müthiş midir bilemiyorum ama okulun konumu, tanınırlık, Galatasaray mezunuyum demesi bile çok fark yaratıyor. Bunlar benim bizzat gözlemlerim. Hani üniversiteye gitmeden yıllık ödeyeceğin yurt parasını vs. çok hesaplama derim, o muhasebeye girersen Boğaziçi yerine de Özyeğin'i tercih edersin. Ayrıca senin baktığın fiyatlar Gölet yurtları falandır, Vadi yurtları çok daha uygun.

Bu arada İTÜ EHB mezunu olarak, yazmanı tavsiye ederim. Bilgisayar'a geçmek istersen çok zor olduğunu düşünüyorum, ben geçmezdim tabii. :)

Özel okulla karşılaştırıyoruz malum. Mezunlar yurdu o yüzden daha uygun gibi gelmişti bana ama haklısınız üniversiteye gitmeden bunları düşünmemem lazım sanırım. Çok teşekkürler.

• İTÜ Bilgisayar 115 Kontenjan 3600 sıralama
    Özyeğin Bilgisayar tam burs 6 Kontenjan 4100
    Özyeğin Bilgisayar % 50 burs 41 Kontenjan 61K
    Özyeğin Bilgisayar %25 burs 17 Kontenjan 89K

İtü tam 19.1 kat fazla kontenjanla özyeğinden yüksek almış.

Ücretli yok olsa ne olacağını sen düşün. 6 kontenjan koysun itü 3-5 seneye kalmaz ilk 100 -200den alır.

Özel okullar düşük kontenjanla sizin gibilerin gözlerini boyuyor.

Koç bile 8-9 kontenjanla 200 den alıyor sorsalar en iyi koç derler. Kimse kontenjana bakmıyor. Ücretliye bakmıyor.

Bilkent koç sabancı hariç vakıf yazılmaz. Vakıflarında hiç biri bilkent olamaz adamlar 50 Kontenjan koyuyor hiç değilse.

Kendin gibi 114 adamın arasında mı okumak istersin yoksa 5 mi? Hangisinde daha iyi rekabet olur?

Dershaneye giderken niye d sınıfına değil de a sınıfına gidiyorsun? d ye gitsen onlar senin gelişimine engel olur değil mi? Sınavlar aynı zorlukta olmaz anlatılan aynı olmaz.

Etiket eğitim falan itüyu falan bahsetmeye gerek yok.

Neyse yazmak istiyorsan yaz sen yazmazsan başkası yine yazacak itü.

Paraya ihtiyacın varsa yaz o başka ama durumun kötü değilse özyeğin o sıralamaya yazık eder.

• Kesinlikle itü bilgisayar altına itü ehb

• Ganara G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim inanılmaz yardımcı oldu bu.

Hocam benim 4101 itü ehb yazicam galiba sonra bilgisayara geçmeyi düşünüyorum umarim karsilasiriz fakultede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survivalist -- 17 Temmuz 2019; 21:20:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Survivalist kullanıcısına yanıt
    Bana ithafen yazdıysan ben 2017 mezunuyum. :))

Elektrik-Elektronik fakültesi iç karartabilir, mezun olurken biraz sövebilirsiniz ama mezun olunca ciddiye alınıyorsunuz. Mezun her arkadaşım gayet iyi yerdeler, benim en ufak bir pişmanlığım yok. Merak ettikleriniz için bir konu açmıştım bayağı bir şey açıklamıştım, ekşi'de falan da yorumlarım vardı onları okuyabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Neden 13k yurt parası ödüyorsun ki? Vadi Yurt'ları var, çok daha ucuz, birçok öğrenci de orada kalıyor. Ya şimdi Özyeğin bir sürü burs falan veriyor da, seni çekmek için veriyor haliyle, inan mezun olduktan sonra o bursun falan bir olayı kalmıyor. Yani bilinirlik, tanınırlık çok önemli. Hatta abartılı gelebilir sana ama Özyeğin yazacağıma Galatasaray yazarım, adamlar Fransızca da biliyor. Eğitimi nasıldır, müthiş midir bilemiyorum ama okulun konumu, tanınırlık, Galatasaray mezunuyum demesi bile çok fark yaratıyor. Bunlar benim bizzat gözlemlerim. Hani üniversiteye gitmeden yıllık ödeyeceğin yurt parasını vs. çok hesaplama derim, o muhasebeye girersen Boğaziçi yerine de Özyeğin'i tercih edersin. Ayrıca senin baktığın fiyatlar Gölet yurtları falandır, Vadi yurtları çok daha uygun.

Bu arada İTÜ EHB mezunu olarak, yazmanı tavsiye ederim. Bilgisayar'a geçmek istersen çok zor olduğunu düşünüyorum, ben geçmezdim tabii. :)
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 24 Ekim 2020; 18:30:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deneyici23

.

Alıntıları Göster
    Selamlar,

Teşekkür ediyorum, bu bölüme girmeyeli epey oldu aslında bir şey yazmayacaktım da gözüme çarpmışken bir iki bir şey yazayım dedim. :)

Üniversite sınavı, tercihler vs. çok sancılı dönemler. Bugün bakış açımla lisedeki bakış açımı kıyasladığımda her şey komik ve anlamsız geliyor. Eğer kişi akademik çalışacaksa bambaşka parametreler devreye giriyor, fakat özel sektörde çalışmayı planlayan biri için her şey mevcut işinde çalışana kadar sürüyor. Bana kalırsa üniversite kendinizi sosyal olarak geliştirmeniz gereken, güzel arkadaşlıklar kuracağınız lisans sonrasına birikim yapacağınız bir imkan sunuyor size. Tabii bölümünüzün iş hayatındaki karşılığı çok çok önemli. Hani bir çevre mühendisi alanında iş bulmakta zorlanırken, bir uzay mühendisi çok güzel işler bulup iyi paralara çalışabiliyor. Bunların ayrımını iyi yapmak lazım yoksa lisans boyunca gelecek kaygısı oluşabiliyor.

Bu yüzden tercih yapacak arkadaşların endişelerini çok iyi anlayabiliyorum, her tercih yapacağınız parametre sizi bambaşka bir hayata yönlendirecek. Ben bu nedenle bir tık üniversite tercihinin ön planda olması gerektiğini düşünüyorum bölüme kıyasla. :)

Hazırlık sınıfında hangi yurtta kaldınız ulaşım sıkıntısı var mı

• GÜncelleme : İkisi de gelmedi arkadaşlar :(
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.