Şimdi Ara

İTÜ Endüstri Mühendisliği Hakkında Bilgilendirme - Konunun 8. Yılı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
19
Favori
38.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba itü endüstri ders programı biraz boş gibi geliyor, bilkent ve boun programına göre de yetersiz gibi geldi bana. ayrıca bi tanıdığım it üendüstrinin abet sorunu çektiğini söylüyor. abet prgoramından geçemiyormuş. bu konular hakkında neler düşünüyorsunuz?

ayrıca maaş konusu hakkında internette bilgi bulamıyorum maaşlar nasıl?

itü kontrolden geçmeyi düşünüyoru. yks ilk tercihim endüstriydi gelmedi ama. gpa:3.81

• ızdırapcekenn I kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Açıkçası şuanki mevcut programı bilmemekle beraber sadece ders isimleri ile buna karar vermek bence biraz zor, ama bu düşünceye yol açan noktaları detaylandırabilirseniz daha detaylı bir yorum yapabilirim.

ABET ile ilgili bir sorun olduğunu ben hiç duymamıştım(en azından benim dönemimde). ABET sitesinden baktığımda İTÜ'deki diğer tüm bölümler gibi 2009'da ABET alındığı ve 2028-2029 yılında yeni değerlendirme yapılacağı belirtilmiş durumda. İçeriden bir bilgim olmadığı için detaylı bir yorum yapamıyorum ama bu noktada bir sorun olacağını sanmıyorum İTÜ'nün önem verdiği bir şey ABET. Mutlaka onu almaya devam edeceklerdir.

Yeni mezun maaşlarıyla ilgili sonlarda bir yorum yapmıştım, onu yaptığım zaman farkına göre enflasyon ekleyerek değerlendirebilirsiniz. Artık yeni mezun arkadaşım olmadığı için ve işte ekibimde yeni mezun olmadığı için güncel bilgi veremiyorum.

Kontrol ve endüstri çalışma alanları çok başka olduğu için kararınız ne olursa olsun 10-20-30 yıl gibi uzun vadeli değerlendirmeyi mutlaka yapmanız çok önemli.

Kanka dersler baya benziyor ufak farklılıklar dışında yetersiz gelen kısımın tam olarak neresi olduğunu söylersen elimden geldiğince açıklarım.

• abi hangi ortalamayla mezun olduğumuz çok önemli mi ya

Yüksek lisans düşünüyorsanız evet. Onun dışında işe girmek için savunma sanayi şirketleri haricinde hiç önemli değil.

• bu dönem sonu 60 kredi olucam 3 dönemde 20şer kredi alıp mezun olmayı denemek mantıklı mı sence şu an ortalamam 3.78

Yüksek lisans düşünüyorsan ortalamana dikkat et, mezun olduktan sonra çalışma planın varsa dönemlik 15 kredi alıp haftada 2-3 gününü boşa çıkarıp 1-2 yıl uzun dönemli staj yapmanı tavsiye ederim. İlk işe girmek için gerçekten çok faydasını görürsün.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.