Şimdi Ara

İTÜ Geomatik Müh.(Harita) vs İTÜ İmalat Müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kampüs durumu,mezun olduktan sonra olanakları na göre sizce hangisini tercih etmeliyim.Her iki işi de yapabilirim.Bir de bu bölümlerin olumlu ve olumsuz taraflarını belirtirseniz sevinirim.

• imalat mühendisliği gümüşsuyundaki dev makina fakültesinde binasındadır. taksimle dolmabahçenin arasındaki yokuştadır yani . Yeri çok güzeldir ama kampüs havası yoktur. İmalat mühendisliği her ne kadar makina mühendislüği gibi lanse edilse de aslında çok da yakın değildir.dinamik gibi birçok makina mühendisliği dersini almazlar ama onun yerine imalatla ilgili çok ders alırlar, imalat da makina eğitiminin bir koludur sonuçta. Güzel bölümdür . Öte yandan geomatik mühendisliği maslaktaki ayazağa kampüsündedir. Bu kampüs İTÜnün ana kampüsüdür ve çok büyüktür. Dibinde istinyepark vardır ve kampüs içinden metroya biner 5-10 dakikada taksimden çıkarsın. Eğer devlette çalışmak istiyorsan geomatik mühendisi olarak çok rahat atanabilirsin. Özelde ikisinin de çok işi var. Sonuçta uluslararası geçerlilikte İTÜ-ABET diploman olur kaliteli bir eğitim alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyahkanat -- 28 Temmuz 2012; 13:11:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geomatik mühendisliğinin özel sektörde fazla iş imkanı yok diye duymuştum.Ayrıca devlete de fazla güvenmek istemiyorum 4-5 yıl sonra harita mühendisine doyup da alımlar azalırsa.Devlete girmek de istiyorum fakat özel sektördeki iş imkanına bağlı olarak risk almak da istemiyorum. Biraz karışık cümleler oldu sanırım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutsalmeclis

Geomatik mühendisliğinin özel sektörde fazla iş imkanı yok diye duymuştum.Ayrıca devlete de fazla güvenmek istemiyorum 4-5 yıl sonra harita mühendisine doyup da alımlar azalırsa.Devlete girmek de istiyorum fakat özel sektördeki iş imkanına bağlı olarak risk almak da istemiyorum. Biraz karışık cümleler oldu sanırım :D

Merak etme işsiz kalmazsın özellikle de itü den mezun olursan bende harita müh. okuyorum şuan Türkiye için harita müh. sayısı yetersiz devlete rahatlıkla girebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutsalmeclis

Geomatik mühendisliğinin özel sektörde fazla iş imkanı yok diye duymuştum.Ayrıca devlete de fazla güvenmek istemiyorum 4-5 yıl sonra harita mühendisine doyup da alımlar azalırsa.Devlete girmek de istiyorum fakat özel sektördeki iş imkanına bağlı olarak risk almak da istemiyorum. Biraz karışık cümleler oldu sanırım :D

Geomatik mühendisliği bildiğimiz harita mühendisliği bir de adam İTÜ'den mezun zaten o meslek dalında şu anda iş sıkıntısı yok.İmalat mühendisliğine gelecek olursak bizim burdan bir arkadaş gitti sonra vazgeçti iki yıl sonra tekrar girdi diyetisyenliğe gitti.Sanırım iş yokmuş o meslek dalında o yüzden geri dönmüştü.
  • Yahu geomatik ezer geçer bunun tartışması bile gereksiz.Benim puanım düşük gelseydi hemen burayı tercih edecektim.
  • Tercih listesini oluşturdum teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • harita mühendisliği bölümü ile geomatik müh bölümü imza yetkisi olarak aynı mıdır ? yani mezun olunduktan sonra harita kadastro müh odasına üyelik alınıyor sanırım ? bilen ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.