İş imkanı olsun, eğitimi olsun, hangisi daha mantıklı sizce? |
İtü kontrol otomasyon mu, Hacettepe elektrik- eloktronik mi? HELPP
-
-
Kom yaz
-
up -
ikisi de iyi, daha temel bi mühendisliği ankarada hacettepede mi okumak istediğine veya daha spesifik bi mühendisliği istanbulda itüde okumak istediğine göre tercih yap.
-
kom
-
İkisinin de iş imkanı bol, eğitimi kalitelidir. Ama ileride yönelebileceğim daha çok seçenek bulunsun diyorsanız Hacettepeyi yazmanızı öneririm. Ha bir de Ankara yaşaması daha ucuz bir şehir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Randominsan -- 20 Ağustos 2021; 14:58:14 > -
Genel olarak mekatroniğe ilgim var hangisi daha yakın sizce? Saolun bu arada dostlar -
Mekatronige ilginiz varsa hiç düşünmeyin kom yazın geçin.
-
Araştırmaya çalıştım ama pek bi bilgi edinemedim o yüzden sordum hocam sizin bilginiz var mı? Açıklarsanız sevinirim saolun şimdiden
-
bildiğim kadarıyla kom ile mekatronik çok uzak değilmiş. hatta mekatronik ile yandal yapılabiliyormuş.
-
Kontrol ve otomasyon yaz, güzel bölüm. Hacettepe elektrik elektronik hakkında çok bilgim yok fakat günün sonunda orada da özelleşmen gerekecek. Ne yapmak istiyorsun, hangi sektörde çalışmak istiyorsun? Bunları söyle cevap vereyim. Ha mekatronik diye cevap verme, bunların bir sürü alt bölümü var.
Kontrol otomasyonda:
- Gömülü sistem tasarımcısı
- Gömülü sistem yazılımcısı
- Güç elektroniği mühendisi
- Fabrikalarda üretim mühendisi
Olabilirsin. Liste daha da uzar gider, aklıma gelmeyen bir sürü şey var. Kontrol ve otomasyon mühendisi olursan adı da gereği bol bol kontrolle uğraşacaksın. Sistemlerin kararlılığı gibi şeyler. Bir sistem kararlı olmazsa alır başını gider. Bir kabın içine top koysan sürekli gidip gelir en sonunda tam ortasında durur değil mi? Peki o kabı ters çevirip topu üstüne koyup biraz ittirsen ne olur? Top alır başını gider. Kararlı değil yani. Senin kontrol otomasyon okuyarak kazanacağın en büyük kazanım o kabı bir şekilde ters çevirmemek olacak.
Ayrıca, Hacettepe'de İtü'deki kadar imkânın olacağını sanmam. İtü ciddi anlamda mühendislik geleneği olan bir okul. Laboratuvar anlamında da mühendislik bazında daha iyisi yok Türkiye'de. Avrupa da bile lab imkânı açısından enlerden biri İtü. Kafayı sıyırırsın ama boş mezun etmezler. Kontrol ve otomasyonla ilgili değil fakat mesela Gümüşsuyundaki yüksek gerilim lab'ı dünya çabında bir laboratuvardır.
-
itü ehm okuyup kontrol otomasyon yüksek lisansı yapabilir miyim?
-
Neden yapamayasın
-
BEYLER YİNE YAZIYOM :OKTAY ARSLAN
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ikisi de iyi, daha temel bi mühendisliği ankarada hacettepede mi okumak istediğine veya daha spesifik bi mühendisliği istanbulda itüde okumak istediğine göre tercih yap. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X