Şimdi Ara

İtü mü boğaziçi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu sene sayısal yerleştirme puan türünde 74. oldum elektrik elektronik mühendisliği düşünüyorum ama itü mü (itü olursa elektronik ve haberleşme) daha iyi yoksa boğaziçi mi daha iyi olur bir türlü emin olamıyorum. Özellikle son yıllarda boğaziçi düşüşteyken itü çok iyi bir yükselişte hatta mühendislik alanında dünyada ilk 100 de olan Türkiyedeki tek üniversite. Sizce hangisi daha iyi bir tercih olur
    Cevap veren herkese çok teşekkür ederim itü ehb seçtim umarım benim için iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ascagan -- 27 Ağustos 2024; 19:9:43 >

• Bilkent
  • İtü’nün sunduğu imkanlar daha yüksek laboratuvar ve hoca çeşitliliği açısından. Gerçekten mühendis olmak istiyorsan itü’ye gelmelisin fakat yönetici olma vb hayalin varsa ve yurt dışında yüksek lisans düşünüyorsan boğaziçi daha mantıklı tercih olabilir. Başka soruların varsa yardımcı olabilirim.
  • Bilkent veya koc
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Bana özel üniversiteler çok da iyi gelmiyor o yüzden devlet düşünüyorum
  • carince C kullanıcısına yanıt
    İtü'de yurt dışında yüksek lisans boğaziçine göre ne kadar zordur bir bilginiz var mıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ascagan -- 27 Temmuz 2024; 21:15:20 >
  • yltyy kullanıcısına yanıt
    Ben Ankarayı pek düşünmüyorum, mühendislik olarak İstanbul daha iyi bir seçenek olur gibi geliyor
  • ascagan A kullanıcısına yanıt

O zaman boun veya odty arasindan sehir/ekol secimi yaparsin, ana ee icin koc ve bilkenti cok daha siddetle tavsiye ederim, hatta devlette okumak bence su aralar pek makul değil ülkenin durumunu da goze alirsak

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, ülkenin durumundan kastınız ekonomik durum mu eğer öyleyse devlet üniversiteleri özellikle bu sene özellere göre çok daha fazla imkan sağlıyorlar mesela itü hazırlık senesinde Amerika da okuma imkanı sağlıyor ilk 100 e

Devletin olayi okulun basina ne gelecegini bilememekte bitiyor zaten. Onun dışında undergrad research konusunda ozeller deli fark atiyor zaten ki yuksek dereceli bir profilin bunu ug hayatininda da devam ettirip lisansüstü kovalama ihtimalini göz ardi etmek olmaz, burada ozellere ciddi arti yaziyor. 6 okul da yurt veriyordur muhtemelen, verilen cep harçlığındaki para ise seneden seneye cok oynadigi icin 4 yil icinde her okulda aşağı yukari ayniya geliyor (bkz itunun 21de neredeyse 2 asgari verirken su an verdiği burslarin 30knin yanından gecmemesi, bu burs mevzusunda tutarli olan tek okul medipolle bilkent sanirim seviye olarak) zaten o yuzden buradaj bir fark cikarmayiz bence. Yurt dışı hazirligin orayi gorup oradaki bir okuka transfer olmak gibi (21 3.su mu ne yapmisti galiba itu cmpe>uiuc ece gecisi) bir plan yoksa inanilmaz fark yaratacak bir sey degil ingilizcede 0 degilsen, her okul toefldan 90+ alacak seviyeye getiriyordur (en azindaj koc bilkent sabanci getiriyor gozlemime gore), otesi de is ve akademik hayatta muthis fark sağlamayacak 4 yıllık surecin hemen sonrasında

Aslında zorluk farkı olduğunu söylememin sebebi okulların seni eğitme biçiminden kaynaklı. Öyle bir hedefin varsa ortalamanı yüksek tutup çok iyi yerlerde yüksek lisansa gidebilirsin. Sadece boğaziçinde hocaların büyük çoğunluğu abd diplomalı. Referans açısından biraz daha işleri kolaylaştırabilir. Ama dediğim gibi çok iyi yerlerde yüksek lisans yapmak istiyorsan ortalamanı yüksek tutman lazım(3.5 üstü). Not: arkadaşım 3.6 ile mezun oldu(itü), Münih teknikten kabul almasına rağmen tercih etmedi.
  • Boğaziçi Bilgisayar ve Boğaziçi Endüstriyi öneririm

74.lüğü yazık etme İTÜ ile

• Mühendislikte endüstri müh dışında boun, İTÜ'nün rakibi olamaz. Ayrıca ehb bence ee okumaktan daha yararlı çünkü 4 yılda elektronik hakkında alınan lisans derslerini herhangi bir ee öğrencisi ancak yüksek yaparak alabilir.

• arda68 A kullanıcısına yanıt

Hangi dersler mesela? Itu elektronik ile bilkent elektronigin mufredati neredeyse ayni (bilkentte microp dersi must, itude telekom 1), ben 2 3 tane uc ders haricinde (satellite, medikalde ikinci bir course var vs) haricinde elective kotasinda da net ustunluk goremedim gibi

• VENOMTR V kullanıcısına yanıt
    Endüstri mühendisliği hakkında çok bir fikrim yok ama bilgisayar bana göre bir mühendislik gibi gelmiyor ben birazcık daha fiziksel şeylerle muhatap olmak isterim
  • carince C kullanıcısına yanıt
    Evet itü mezunları dediklerine göre %90 oranında münich teknikten kabul alıyormuş bu da bana çok cazip görünüyor

TUM kabulu almakta pek bir olay yok bana kalırsa (masterda ne burs var 2 sene daha öğrencisin+ cok daha alt seviye okullardan da kabul alanlar oluyor). Top seviye öğrenci icin ug research+ saglam yurtdısı stajı en önemlisi. (oxford eth epfl + saglam usa uniler)

Özellikle abd ye phd göndermede bence top 2 okul var bilkent ve boun. Bunlardan sonra koc sabancı odtu geliyor bence. EE de belkı koc odtu bir tık iyi olsada sabancıda öğrenci az olması hem ug research hemde yurtdısı stajı icin cok önemli almanya IHP stajı yapmayanı dövüyorlar bölümde. Mesela bu sene 3.9+ iki tane MIT EECS PHD vardı. İtüde ise hem arastırma hemde phd ye giden ögrenci sayısı inanılmaz derecede az. Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum cidden.

Ama bu okulların top muh bölümlerini ilk 3 de bitirenlerin %80 i (koc sabancı boun odtu bilkent ) cok iyi yerlerden phd kabulu alıyorlar. İtüde ise türk havayollarına fln ide baslıyor birinciler. Yani hedef buysa ne itüyü 3.8-3.9 la bitirmeye gerek var ne de bu kadar top bölümlerde okamaya. 3 küsür ortalamalı yıldızlının girdiği yere itü birincisi giriyorsa vizyon eksikliği mi bilemiyorum acıkcası. Son yıllarda hükümet ittirmesi kontejan azaltma derken itü hem popülerleşti hem de overrated oldu bana kalırsa. Son olarak kimseye sunu bunu tercih et diyemem 1000 itü tercih ederse 1001ci diger olulu tercih eder, önemli olan istekli öğrencinin doğru okulda okuması bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireLordZuko -- 10 Ağustos 2024; 16:50:5 >

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt

Gecen sene biyomedikalci bi kiz gittiydi bu sene 2 kisi daha mi yollamislar masallah, bizim bilkent cohortunu gecmisler

Gecen sene bi malzemeci bi eeci gitmisti sanırım bu senede bi ee daha duydum da emin değilim. Gene de bilkente rakip olmak icin daha cok fırın ekmek yemesi lazım diğer okulların. İstanbulda olsaydınız rakibiniz yoktu. Ama o ankara bozkırı…

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.