Şimdi Ara

İTÜ - ODTÜ Mimarlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Öyle mi. Ben de İTÜ'de okuyorum, seneye de ODTÜde yüksek yapacağım büyük ihtimalle. ODTÜnün kampüsünü de gezdim ve asla abartılacak bir tarafı olmadığını gördüm. İTÜnün Taşkışla kampüsü Mimarlık fakültesini barınıdırır ve bu fakültedeki atmosferi, vizyonu türkiyede hiçbir üniversitede bulamazsınız.

Onun için diyorum ki arkadaşlara, ikisini de gezsinler kendileri görsünler gözleriyle ve öyle karar versinler.

İTÜnün tarihini kimse küçümseyemez. Aksine İTÜ 250 yıllık, ODTÜ 50 yıllık bir üniversitedir.
    Evet ikisi de kalitelidir, ikisi de çok prestijlidir ancak mimarlık İTÜnün amiral gemilerinden birisidir.

Sizin gözünde sıradan bir üniversite olması İTÜyü sıradan yapmaz.

Objektif olmadığınız ortadadır.

Arkadaşlar gezsin görsün mezunlarıyla konuşsun ve kendileri karar versinler, eminim ki ilk tercihleri İTÜ olacaktır.

Zaten puanlara baktığımız zaman İTÜnün bu bölümde ODTÜnün bayağı ilerisinde olduğunu, öğrencilerin İTÜyü seçtiklerini görüyoruz.

@realmrxa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 12 Temmuz 2013; 19:38:09 >

• Dasmond D kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma benim için ODTÜ 1 numaradır her zaman.

Ayrıca neden objektif olamayacakmışım.

İstanbul'lu olup da bu ikisinde okumayan biri olarak ODTÜ'yü seçiyorsam bu benim değerlendirmemi daha objektif yapar.

Sen ise tartışma konusu taraflardan birisin.
  • asıl kıyas burda çıkıyor işin gerçeği

ama münakaşaya götürmeyelim ya fikir alışverişi maksat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi italgeniii -- 13 Temmuz 2013; 0:44:39 >
  • ee yok mu başka ?
  • realmrxa kullanıcısına yanıt
    "kesinlikle odtü

neden?

atmosfer tarih

hangi tarih ?

tarih ortada

hangi atmosfer taşkışla varken ?

olsun odtü 1 numara

sıralama puan ?

olsun odtü 1 numara

NAAB akreditasyon?

olsun yine de 1 numara.
    "

Objektifliğinden dolayı tebrik edilesi bir insansın.

Arkadaşlar, bu arkadaşın dediiklerine bakmayın, hatta benim deiklerime de bakmayın. Siz gidin gezin İTÜ Taşkışla mimarlığı, sonra gidin ODTÜ mimarlığı gezin.
    Kararırınızı zaten verirsiniz.
    AMA MUTLAKA GİDİN GÖRÜN ikisini de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 2:56:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dasmond

"kesinlikle odtü

neden?

atmosfer tarih

hangi tarih ?

tarih ortada

hangi atmosfer taşkışla varken ?

olsun odtü 1 numara

sıralama puan ?

olsun odtü 1 numara

NAAB akreditasyon?

olsun yine de 1 numara.
    "

Objektifliğinden dolayı tebrik edilesi bir insansın.

Arkadaşlar, bu arkadaşın dediiklerine bakmayın, hatta benim deiklerime de bakmayın. Siz gidin gezin İTÜ Taşkışla mimarlığı, sonra gidin ODTÜ mimarlığı gezin.
    Kararırınızı zaten verirsiniz.
    AMA MUTLAKA GİDİN GÖRÜN ikisini de.

Öncelikle sakin ol.Bu benim fikirlerim.

Benim için ODTÜ toplumsal olayların,özgürlüğün merkezidir.ODTÜ genç olmaktır.Üniversite öğrencisi denildiğinde 60'ların 70'lerin sesidir.

Taşkışla kampüsü demişsin.Mini kampüs demek daha doğru olur herhalde.Görmesek yedireceksin yani.Hayatımda ODTÜ,Çukurova,Anadolu Üniversitesi ve Boğaziçi kampüsünü görmüş biri olarak gülüyorum bu dediğine.

NAAB akreditasyon olayına ise katılıyorum.İnşaat Mühendisliğinde ODTÜ buna sahip İTÜ sahip değilken Mimarlıkta ise İTÜ sahip.Fakat bu dezavantajların çoğu gitmek istediğiniz yerin ulusal meslek odası yasaları ile çözülebiliyor.Ek yük getirme olasılığına karşın yine de gayet makul.Yurtdışında yabancı kökenli bir firmayla çalışan öğrenci sayısının düşüklüğünü esas alırsak bu iyice değersizleşiyor.

Puan diyorsan bu işi bilmiyorsun demektir.Makine Elektrikte ODTÜ yüksekken Mimarlıkta İTÜ yüksek vs vs.Bu onlar hakkında bir fikir vermez.Kaldı ki yıllar yılı İTÜ puan konusunda hem ODTÜ'nün altında olmuştur.Yeni yeni bazı bölümlerde geçebiliyor.

Bunun nedenlerinden biri bence ODTÜ'nün Kuzey Kıbrıs kampüsü açmasıdır.İTÜ'de yakında yapacak bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 13 Temmuz 2013; 11:52:50 >

• realmrxa kullanıcısına yanıt
    "Benim için ODTÜ toplumsal olayların,özgürlüğün merkezidir.ODTÜ genç olmaktır.Üniversite öğrencisi denildiğinde 60'ların 70'lerin sesidir. "
    evet bu cümlene katılıyorum. Ama İTÜ de güçlü tarihi geçmişi olan dünyada tanınan 3-4 köklü Türk üniversitesinden biridir. Yani İTÜ de sadece bir üniversite değildir.

"Taşkışla kampüsü demişsin.Mini kampüs demek daha doğru olur herhalde.Görmesek yedireceksin yani.Hayatımda ODTÜ,Çukurova,Anadolu Üniversitesi ve Boğaziçi kampüsünü görmüş biri olarak gülüyorum bu dediğine."
    Evet ben bu konuda ciddyim. Bir tek ama büyük tarihi bir binası olan, boğaz manzaralı bir kampüs. Yeri de tarihi de atmosferi de başka bir mimarlık fakültesinde hiçbir yerde bulunmaz. Okulun tanıtımında çalışmış biri olarak orayı gören ve mimarlık düşünen hiç kimsenin İTÜden başka bir yerde okumayı seçtiğine şahit değilim.

"NAAB akreditasyon olayına ise katılıyorum.İnşaat Mühendisliğinde ODTÜ buna sahip İTÜ sahip değilken Mimarlıkta ise İTÜ sahip.Fakat bu dezavantajların çoğu gitmek istediğiniz yerin ulusal meslek odası yasaları ile çözülebiliyor.Ek yük getirme olasılığına karşın yine de gayet makul.Yurtdışında yabancı kökenli bir firmayla çalışan öğrenci sayısının düşüklüğünü esas alırsak bu iyice değersizleşiyor."
    NAAB Akreditasyonu mühendislik üzerine değil Mimarlık üzerinedir. İTÜnün mühendislik bölümleri (inşaat mühendisliği de dahil) ABET akreditasyonuna sahiptir. ABET: Accreditation Board for Engineering and Technology
    Yani ODTÜ inşaatın NAAB akreditasyonu olması mümkün değil.
    http://www.naab.org/international/substantial_equivalency.aspx

"Puan diyorsan bu işi bilmiyorsun demektir.Makine Elektrikte ODTÜ yüksekken Mimarlıkta İTÜ yüksek vs vs.Bu onlar hakkında bir fikir vermez.Kaldı ki yıllar yılı İTÜ puan konusunda hem ODTÜ'nün altında olmuştur.Yeni yeni bazı bölümlerde geçebiliyor. "
    Geçen senenin ingilizce bölümlerinin puanlarına bakarsanız elektronik ve makina mühendisliğinde de İTÜnün daha yüksek olduğunu görebilirsiniz. Bu sene o kısımlar kapandığı için tercih kılavuzunda gözükmüyor. ancak kontenjanları %30 ingilizce olan kısımlara eklenmedi. Yani toplamda bir kontenjan azalması var ki bu seneki durumu puanlar açıklandıktan sonra göreceğiz.
    http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60986/h/2012osystablo4.pdf
    Yıllar öncesine bakarsanız da ODTÜnün İTÜyü puan olarak sonraları geçtiğini görebiliriz.
    Peki puan kaliteyi gösterir mi? hayır sadece tercihi gösterir.

"Bunun nedenlerinden biri bence ODTÜ'nün Kuzey Kıbrıs kampüsü açmasıdır.İTÜ'de yakında yapacak bunu."
    Burada ne demek istediğini anlaymadım. Kıbrıs bölümlerinin puanları zaten çok düşük. Kim ankarayı bırakıp Kıbrısı tercih etsin de İTÜ puan olarak geçsin ki ?
    İTÜ KKTC zaten açıldı, iki senedir öğrenci alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 13 Temmuz 2013; 12:39:48 >

• "Evet ben bu konuda ciddyim. Bir tek ama büyük tarihi bir binası olan, boğaz manzaralı bir kampüs. Yeri de tarihi de atmosferi de başka bir mimarlık fakültesinde hiçbir yerde bulunmaz. Okulun tanıtımında çalışmış biri olarak orayı gören ve mimarlık düşünen hiç kimsenin İTÜden başka bir yerde okumayı seçtiğine şahit değilim. "

Şimdi bence bu konuyu uzatmayalım.Çünkü kampüs konusunda çok çok geride kalıyor İTÜ.Ben Kampüs deyince fakültelerin bir olması taraftarıyım.Sosyalleşme gerçek anlamıyla üniversite tadını alma,faaliyetlerin bolluğu açısından.Senin mantığınla tek binadan oluşan yeri ve konumu iyi olan bir çok özel üniversite var.Şimdi ben oralara kampüs mi diyeyim.Mimarlık fakültesinin bulunduğu konum güzel.Ama kampüs değil.Sana bu havayı vermiyor.Sosyal aktivite,kampüs içi sosyalleşme ODTÜ ile kıyaslanamaz.

"NAAB Akreditasyonu mühendislik üzerine değil Mimarlık üzerinedir. İTÜnün mühendislik bölümleri (inşaat mühendisliği de dahil) ABET akreditasyonuna sahiptir. ABET: Accreditation Board for Engineering and Technology
    Yani ODTÜ inşaatın NAAB akreditasyonu olması mümkün değil."

Benim kastım genel olarak akreditasyondu.Yani kurum veya kuruluşlar farkedebilir bu önemli değil.Ama bugün Hacettepe Üni. mezunu orta seviye İngilizce ile mezun olan iç mimar kuzenim bile İngiltere'de çalışıyor.ODTÜ'lü biri ODTÜ'nün herhangi bir bölümünden bunu hayli hayli yapar.

"Geçen senenin ingilizce bölümlerinin puanlarına bakarsanız elektronik ve makina mühendisliğinde de İTÜnün daha yüksek olduğunu görebilirsiniz. Bu sene o kısımlar kapandığı için tercih kılavuzunda gözükmüyor. ancak kontenjanları %30 ingilizce olan kısımlara eklenmedi. Yani toplamda bir kontenjan azalması var ki bu seneki durumu puanlar açıklandıktan sonra göreceğiz. "

Peki o zaman her ikisinde de İngilizce olan Bilgisayar Mühendisliği,Uzay Mühendisliği,Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği,Metalurji ve Malzeme Mühendisliği,Çevre Mühendisliği vs. vs. için ODTÜ yüksek.Neyse ben bunlara takmam zaten.

"Burada ne demek istediğini anlaymadım. Kıbrıs bölümlerinin puanları zaten çok düşük. Kim ankarayı bırakıp Kıbrısı tercih etsin de İTÜ puan olarak geçsin ki ?
    İTÜ KKTC zaten açıldı, iki senedir öğrenci alıyor. "

Buradan kastım şu.Örneğin ben şu an Çukurova'ya gitmek yerine Kuzey Kıbrıs ODTÜ'ye tam burslu gidebiliyordum.Üstelik çok sorumlu bir öğrenci olmama rağmen aynı diplomayı yaya yaya almış olucam.Sakın zorluk demeyin çünkü curving denilen bir sistem var nihayetinde.Bu ODTÜ mezunu birine haksızlık bence.Burslular hadi bir nebze de piyasada bir kısmı öğrencilik hayatı boyunca çabalamış uğraşmış bir yanda da yatarak baba parasıyla okuyup aynı diplomayı alanlar var.Adam parayı basıyor aynı diploma.Ben mesela bir gün personel müdürü olursam işe alırken sorarım hangi kampüs olduğunu.Bu bir üniversite için prestij kaybıdır bence.Eğitimin piyasalaşması bilimsellikten uzaklaşıp market işletilir gibi işletilmesidir.İTÜ ise bunu yeni yeni uyguluyor.Yakında Çukurova Üniversitesi de uygulayacak şu an altyapı hazırlıyor ve ben buna çok çok kızıyorum.Neyse bu biraz farklı bir konu.Açıldıkça açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmrxa -- 13 Temmuz 2013; 13:55:50 >

• yapıcı fikirleriniz için teşekkürler. ikisi arasında tercih yapmak gerçekten zor .

bugün ODTÜ nün tanıtım günlerine katıldım , bölüm başkanının sunumu vardı . ilk izlenimlerim gayet olumlu oldu .

pazartesi de İTÜ ye gitmeyi düşünüyorum , sonrasında bir karara bağlanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi italgeniii -- 13 Temmuz 2013; 17:48:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MŞ33

Tabiki ODTÜ mimarlık .http://www.metu.edu.tr/tr/ Adresi incele tanıtım filmi vs izle sosyal olanaklar da ve özel sektöre mimar ve mühendis yetiştiren 1 numaralı üniversite ayrıca THE ingiliz araştırma şirkene görede dünyanın en iyi 60 üniversitesi arasında .Aselsan , roketsan , tai , havelsan gibi türk savunma sanayisinin bütün ar-ge çalışmaları neredeyse odtünün kampüsünün içinde . Ve odtü mimarlık bülümü tasarladığı şeylerle avrupadan sürekli olarak tasarım ödülü alıyor . Kampüs yaşantısı da ayrı bir güzel yanı itü de bunu bulamazsın . İtü nün puanının daha yüksek olması üniversitenin bölüm için açtığı kontenjanla ilgilidir buna aldanma Odtü 200 e yakın öğrenci kabul ederken , itü 45 - 50 civarında kabul eder. ODTÜ'yü Yaz pişman olmazsın .

yazdıklarınıza kaynak göstermelisiniz.

1-İTÜ ilk 100 yazıp google'da aratırsanız birçok sonuç bulursunuz.
    Bunun gibi
    http://www.haberturk.com/yasam/haber/692675-ilk-100de-3-turk-universitesi

2-o ilk 60, kaliteyi gösteren bir sıralama değildir. akademisyenlere sorulan bir anketin sonucudur "en başarılı öğrencinizin nerede yüksek lisans yapmasını istersiniz ?".

http://egitim.milliyet.com.tr/odtu-dunyanin-ilk-60-universitesi-arasinda/universite/haberdetay/05.03.2013/1676593/default.htm
    tabi bu haberde de en iyi üniversite sıralamasıymış gibi bahsedip, anket olduğunu en sona yazmışlar.

gerçek the sıralaması buradadır ki burada odtü 200-300 arasındadır. yine İTÜ, Bilkent, Koç gibi.
    http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2012-13/world-ranking/range/276-300

3- bu sıralamalar her sene değişiyor ve kriterli farklı. kimsinde İTÜ öne çıkıyor kimsinde ODTÜ.

4- Kontenjanlar hakkında dediğiniz külliyen yanlıştır.
    kontenjanları buradan öğrenebilirsiniz
    http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60986/h/2012osystablo4.pdf
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/2013%20%C3%96SYS%20KONT%20KILAVUZU%20BASKI%20(Tablo%204)_KB.pdf
    arkadaşın da dediği gibi İTÜ 105 + 50 öğrenci alırken ODTÜ mimarlık 75 öğrenci almaktadır.

5- "Aselsan , roketsan , tai , havelsan gibi türk savunma sanayisinin bütün ar-ge çalışmaları neredeyse odtünün kampüsünün içinde"
    Bunun için kaynak göstermelisiniz. Bu firmaların ar-ge binaları ODTÜ içerisinde midir ?
    yok birlikte çok proje yapıyorlar demek istediyseniz evet doğrudur, İTÜ de savunma sanayi ile İstanbulda olmasına rağmen içli dışlı bir üniversitedir.
    İTÜnün kampüsünün içi boş değildir, örneğin "Ulusal yüksek başarımlı Hesaplama Merkezi" ve Türkiyenin en çok patent üreten teknokenti (ARI Teknokent) İTÜdedir.
    http://teknokoligiz.blogcu.com/itu-nun-hedefi-cok-buyuk/10919689

Son olarak ben kesinlikle İTÜ gibi saçma bir yorum yapmıyorum. Biliyorum ki ODTÜ de çok kaliteli prestijli bir üniversitedir. Bazı bölümlerde İTÜ bazı bölümlerde ODTÜ öne çıkıyor. Mimarlık da İTÜnün önce çıktığı bölümlerden birsidir; ama arkadaşlar hangisinde mutlu olacaksa onu seçsinler diyorum. Mimarlık, inşaat mühendisliği, uçak mühendisliği okumak isteyen birisi için ilk tavsiyem nasıl İTÜ ise Elektronik mühendisliği okumak isteyen birisi için de ilk tavsiyem ODTÜ olacaktır. Birini bırakıp diğerinde okuyan bir insan da hiçbir şey kaybetmez, Türkiyenin teknik anlamda ve yutdışı görünürlüğünde en iyi iki ya da 3 üniversitesinden birisinde okumuş olacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 14 Temmuz 2013; 11:45:45 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.