Şimdi Ara

ITU ROBOTIK VE OTONOM VS SIBER GUVENLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

ITU ROBOTIK VE OTONOM VS SIBER GUVENLIK

(En Son Oy Tarihi: 12.11.2024)
Giriş

• Robotik alır. Hem akademi hem de sektör için çok uygun bölüm.

mevcut yerin boun mattan 10000 kat dha iyi.

• %99 ikna oldum gibi itu mypye. bu gun de ylty kardesim gezdirdi kampuste beni, boun kampusten cok daha kullanisli gibi duruyor

• amanallahim2 kullanıcısına yanıt

Her şeye tamam da boun kampüse laf söyletmem aga itünün nasıl daha kullanışlı

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

yauv iyi guzel harika duruyor guney de itununki cok daha rahat kullanmasi, adam akilli market bile yok bizde

• robotik oy atanlar beni aydinlatsin benim cok yuzeysel gozlemlerime gore cok da iyi bi bolum gibi durmuyo, hele sibere karsi

Elektronik mühendisliğinin alt dallarından biri işte. Sağlam bölüm. İyi bir ortalama ile yurt dışında güzel yerlere gidersin. Cs’te durum çok rekabetçi. Şey gibi düşün 1500 giriyorsun gidebileceğin en iyi ceng hacettepe ama ee okumak istersen odtü gibi bir seçenek var. Yurt dışında da öyle.

Güney yokuş sıkıntı yoksa her şeyin ufacık yerde olması çok güzel de yokuş yüzünden marketler uzakta kalıyo kkyı da kapadı zaten lavuk

Hoş geldiniz hocam tekniğe. Ben de seçim olarak itü robotiğin (kontrol) daha iyi olduğunu düşünüyorum sibere göre
    Kontrolün adının değişmiş hali. Kontrol otomasyon bölümü itüde baya değerlidir aslında. Araç sektörü ve otomasyon sektöründe çok değerliler. İtüde kıbrıs dışında elektrik elektronik mühendisliği bölümü yok. Okul elektrik elektroniği 3e bölmüş: ehb elk kon (kon senin robotik Ben öyle diyeceğim robotiğe kon diyeceğim)3 bölüm de kıbrıs elektrik elektronik de ilk 2 sene aynı dersleri alıyor temel olarak. Sonradan 3ü de alanına yöneliyor. elektrik mühendisliği güç elektroniği elektrik makinaları yüksek gerilim tarzı yüksek voltlara yöneliyor. Elektronik ve haberleşme haberleşme veyahut eloltroniğe gömülü sistemler gibi yöneliyor. Kontrol otomasyon ise sistemlerin verimiolsun otomasyon olsun kısacası adındaki şeyleri yapıyor. Kısacası elektrik elektronik mühendisi gibisin ama 1 alana yöneliyorsun. Genelde elektrik elektronik mühendisliği öğrencileri de 3. Sınıfta kendilerine bir alan seçerler ve oradan ilerlerler. Bu durumda sadece seçme olasılığın olmuyor

• Ben kondayım syber security önemli bir alan ama bölüm olarak eminsen seçmeni öneririm. Kon ile çok esnek oluyorsun. Endüstride calisabilirsin, otomotiv sektörü otonom arabalar, ihalar, savunma sanayi, Uzay araçları kontrolü, robotlar, uçan araç otonomisi, genel elektrik elektronik alanları, yazılım vs. uzar gider.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

yurt disi master veya is imkanlari icin hangisi daha iyi olur? her seyden once asil hedefim yurt disinda calisip yasamak

• İtü siber itü cenge çok benziyor müfredatı ama dendiği gibi bu alandan başka alana yönelmek zor olabilir
  • KOM NET

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

ismi disinda ne eksisi var ki

Sana bağlı o. İkisi de gayet uygun diye düşünüyorum

Yani bunu direkt itü cengin 3 ve 4.sınıfta seçmeli olarak security seçilmiş hali olarak düşünebilirsin, eğer siber yaparım sorun değil diyorsan pek bir fark yok ama olur da siber güzel değil ben AI ile ilgilenmek istiyorum dersen de ona yönelmek daha zor olacaktır (Ceng içeren seçmeli kaç tane alınabiliyor bilmiyorum ama yine de siber dersleri zorunlu sonuçta)

Aynı şeyi itü ai ile şu anki bölümüm arasında yaşamıştım seçebilecek alanım kısıtlı olmasın diye itü ai seçmemiştim ve seçiminden mutluyum çünkü AI gerçekten pek sevmediğimi anladım.

Onun dışında hiç mezunu olmaması bir soru işareti olabilir ama İTÜ AI mezunları iyi yerdelerse bunun da pek bir sorun olacağını sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Kasım 2024; 20:24:31 >
  • up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.