Şimdi Ara

İTÜ Siber Güvenlik Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• hanıncipsi kullanıcısına yanıt

Adı mühendislik olan her şeyin programının yarıdan çoğu aynı, siber güvenlik uzmanına fizik ve devre tasarımı dersleri verecekler... Sonuçta üniversiteye gitmemiş, gerçekten hacking ve siber güvenlik işlerinden anlayan birilerini almak zorunda kalacak devlet bile.

Yıllarca bilgisayar mühendisi, programcı değildir, programlama bilmese de olur dediler, tamam dedik. Şimdi de "Siber güvenlik mühendisi, siber güvenlikçi değildir..." diyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 20 Temmuz 2024; 2:43:49 >
  • adamlar bilgisayarın kontenjanını 30 arttırmak yerine aynı bölümün 30 kontenjanlı halini farklı adla açmışlar bu okul çok garip ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yltyy kullanıcısına yanıt
    Yapay 4 den kapatırken ceng 2.8 den kapatmıştı ceng şu an 1k dan alıyor. 1700 yapıp ceng ve yapay zeka girmek istemeyen birisi neden siber yazmasın ki bölüm ceng ile birebir aynı. Bence 2-2.5 arası kapatır

• Bölüm kontenjanlarına İTÜ mü karar veriyor ki?
    Bilgisayarın kontenjan artması, yeni bir bölümün açılmasına eşit değil. Gelecekte bu bölümde değişikliğe gidilebilir, daha farklıx çeşitli dersler gelebilir...

Ben açılmasında bir problem görmüyorum. Tercih edebileceğiniz yeni bir bölüm daha geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ütü’nün saçma sapan isimlerde saçma sapan bölümler açmasının okula zarar verdiğini düşünüyorum. Ztn derece yapanlara tercih edilsin diye bi tapuyu vermedikleri var da bu son mühendislik isimleri baya güldürdü xD

Ne düşünüyosun @The Killing Road

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    Bu sene boun’da tapuyu veriyor

• bi odtüm kaldı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Biz teknikliyiz arkadaş vızzz 🐝🐝

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İTÜ böyle saçmalıklar ile prestijini kaybedecek. Yok KKTClileri orda okutmasmik, cengle aynı başka bölüm açmakmis falan filan. Tam bir apartman üni yonetimi

• bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt

Abi bölümlerin curriculumlari facultyleri belirlenmis olsa bol kufurlu mesajlarim bu konulara gökten fatih terim gibi inicek ama bunlar bile yok ortada kaldım. Sinirim cok bozuldu bi eglencem vardi onu da elimden aldilar 

Edit: aaa tercih doneminin ortasinda curriculum paylasmaya karar vermisler ne guzel, bu bolumu acarlarkenki kafalarindan ben de istiyorum yesillendirsinler. Abi zaten boyle bölüm olmaz olursa da böyle mi olur.. Csin bazi derslerini seçmeli bazi seçmelilerini de zorunlu yaparak ne buyuk bir şey basarmissiniz. Bari agir matematik ver de bak ben harbici kriptografi ogretiyorum diye ayris (niye ayris? Oğlum bu bolum niye var siz kafayi mi yediniz yokatlasta bit israfı resmen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 20 Temmuz 2024; 10:56:31 >
  • Siber guvenlik alaninda calisan ve uzun bir suredir bu alanda aktif olan biri olarak bu tarz bir bolumu onermiyorum acikcasi.

Eger akademik olarak bu alanda calisilacaksa (ornegin kriptografi alaninda - bu oldukca akademik bir alan) CS okunmali. Siber guvenligin diger alanlari icin de diger IT/CS bolumleri yine cok daha mantikli. Siber guvenlik gibi spesifik bir alan lisans bolumu olmamali kesinlikle. Gunun sonunda hacking dedigimiz sey bilgisayar sistemlerini derinlemesine anlamak uzerine bir sey ve temelleri atlayip direkt guvenlige dalmak pek de mantikli degil. Bu alanda aktif olan insanlarin kuresel olarak genelde guvenlik lisans bolumleri icin dusundugu bir sey bu.

Elbette iyi bir hacker olmak akademik bir yoldan gecmiyor. Bu alanda cok iyi seyler basarmis bircok insan universite mezunu dahi degil. Muhim olan merakli olmak, devamli ogrenmek ve bir seylerle ugrasmak, onlari kurcalamak. Dolayisiyla bu tarz bir dusunce yapisina sahip olanlar bolumden bagimsiz olarak bir seyleri basaracaktir. Fakat bir bolum secilecekse guvenlik icin, lisans olarak okunacak bir bolum olmamali bence.

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

dogru ona dikkat etmemisim

• doomguy kullanıcısına yanıt

hocam bu bölüm zaten anlaşılırsa ve uzaktan bakılırsa siber güvenlik açığı varsa onu çözmek için değil, yeni program yapıp üstüne bile düşünmemişler ceng bölümünü duplicate etmişler, adını da siber güvenlik koyduklarından 3 tane de ders eklemişler. bence buradan çıkan kişi kendini security vs ile şartlandırmazsa itü ceng'de elde edilecek tüm faydalardan yararlanır securityci olmasına gerek yok yani. o açıdan giren öğrenci için iyi bir şey, ama itü için kötü bir şey böyle yapmış olmaları. şu bölüm tamamen kontenjanı 35 arttırırsak çok geri düşeriz... ne yapalım ne yapalım 30 kontenjanlı bir bölüm daha açalım ilk 1500'de 3 tane bölümümüz olsun bölümü.

• Hocam herkese ne koymuş bu bölüm açma işi. Yahu adamlar bir sürü yanlış şey yaptı da en çok bu mu battı? İtü zaten garip garip mühendislikleri ile ünlü. Eğer bir sorun fark ederlerse itükıbrısa yaptıkları gibi 3 sene içinde bir şeylerde değişime giderler. Bi sakin olun. Daha ilk senesi bölümün

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

başlığı okuduğum an aklıma yakışıklı güvenlik geldi vallahi ahahasfj

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.