Şimdi Ara

itü (sınava girdim sorum var :D) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: emredici

össye çalışırken hedefim itü inşaattı
    yeterli puanı yaptım. ama üstüne itü makinayı da yazacağım.
    merak ettiğim bir husus var stigmata_ hazırlığı atlama sınavının zorluğu ne derecede?

Bu arkadaşla aynı durumdayım ben de. Puanım yaklaşık aynı, itü inşaat ve itü makine yazacağım. Hazırlığı atlamak zor mu? Stigmata bir el at :P
  • her şey stigmaya bağlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: stigmata_

quote:

Orjinalden alıntı: emecercelik

bir de derdim puanın ziyan olması falan da değil

teknik blgisi sağlam olan bir yönetici olmak istiyorum ileride

öncelikle de kendi mesleğimi en iyi şekilde yapmak istiyorum

onun için de boğaziçi ve itü konusunda kararsızım

Kendin sölemişsin aslında nereye gitmen gerektiğini

istanblda okuma amacın anladığım kadarıyla ortam değil okumak için olacak..peki şunu düşündün mü hiç..?istanbulda okursan yol ciddi yol sorunun olucak...bilkente gidersen kalacaın yurtlar okula biri 5-10dk olacak..yazları ücetsiz dil dersi veriyorlar(ingilizce almanca çince rusça vs.),ankaranın belli ve geniş bölgesine her 20dkda bir servis var yani tek kişi olsan bile o servis seni alıcak istediin yere götürücek..aldığın burs da cebinde kalıcak..bilkenti detayıyla araştır derim sana

şunu da belirtiyorum ki ben de istanbulda okuyacağım galiba yıldız teknik makine olucak gibi..ama ankarada okumak isterdim

• yol sorununu biliyorum ama okumak istediğim yer zaten merkeze yakın
    bir de yurtlar da çok uzak değil sanırım yine ulaşım imkanı rahat
    ama istanbulu istememin asıl nedeni büyük firmalarının genel merkezlerinin istanbulda olması(tek sebep bu değil :D)
    istanbul biraz daha renkli bir şehir ve fırsatların daha fazla olduğu bir şehir iş anlamında
    ve istanbula bir kez gittim ama hayran oldum (daha trafiği görmek fazla nasip olmadı bir kaç kez tıkandı küfrettim ama çok değil )
  • quote:

Orjinalden alıntı: arif_icke

quote:

Orjinalden alıntı: stigmata_

quote:

bir de derdim puanın ziyan olması falan da değil

teknik blgisi sağlam olan bir yönetici olmak istiyorum ileride

öncelikle de kendi mesleğimi en iyi şekilde yapmak istiyorum

onun için de boğaziçi ve itü konusunda kararsızım

Kendin sölemişsin aslında nereye gitmen gerektiğini

Ama yönetici de demiş hocam. Boğaziçi denince yöneticilik, İTÜ denince teknik gelir akla. İTÜ'den mezun biri yönetici olabilir mi? (Bilmediğimden soruyorum cidden .)

Bak en basitinden sana şöle anlatıyım. Ben aynı zamanda itü vakfında çalışıyorum. itü vakfı dergisini piyasadaki itü mezunlarına adreslerine giderek tanıtıyorum. çok yerde çok mezun gördüm. daha 2 hafta önce leventte TEKFEN TOWER kulesine gittim. elimdeki isim hidayet saraç. adama ulaşmam lazım. Adamın pozisyonu o koskoca TEKFEN TOWER inşaaat firmasının sanırım genel müdürü gibi bişeydi. Zaten bundan önceki 10 gidşimdede adamın sürekli yurt dışı seyahatleri nedeniyle ulaşamamıştım. en sonunda ulaştım. odasında dergiyi tanıtım heycandan donucaktım nerdeyse. bigüzel fırça yedim başka bi sebepten dolayı ama olsun Al sana en kral yönetici. hiç yoksa bence en az 20 bin dolar maaşı vardır.

Aklıma kalanları yazıyım :)

THY genel müdürüde şuan itü uçak mühendisliği mezunu.

Metrocity genel müdürü itü mezunu. (kendisine hala ulaşamadım)

ENKA gibi türkiyenin büyük inşaaat firmasında çalışan onlarca satış müdür pozisyonundaki itülü. (bizzat tanıştım)

bunlar piyasadaki pastanın binde biri sadece..

• quote:

merak ettiğim bir husus var stigmata_ hazırlığı atlama sınavının zorluğu ne derecede?

hazırlık konusunda kastırılmış bir ingilizce göreceğinizi şimdiden hatırlatıyım. ben çok zorlandım geçene kadar yeterlilik sınavını. he ben gittiğimde 1 gram bile ingilizce bilmiyodum o ayrı konu ama piyasada 3-5 milyara alıcağınız bir ingilizce eğitimi veriyor itü bence. tek eksiği pratiği olmayışı. zaten iyi bir puanın varsa elin mahkum kastırılmış bir ingilizcesi üniye gidiceksin. itüde ingilizceyi 2 senede geçemezseniz bölümünüzün türkçesine yollanıyorsunuz. bunu tercihe ttiğiniz an kabul etmiş sayılıyorsunuz yasal olarak. bu sene genetikten ve jeolojiden istanbul üniversitesine postalanan 2 arkadaşım vardı

• mühendislik okumak istiyorum, bir de istanbul istiyorum derseniz en mantıklı seçim itü olacaktır. Muhtemelen elektronik, bilgisayar'la alakalı bir şey seçeceksin. O zaman bedavaya kalacağın yer İtü Gölet Yurtları

şehir önemli değil derseniz
    elektronik, bilgisayar, makina bölümleri için odtü'yü
    mimarlık, inşaat içinse itü'yü tercih edin derim.
    ilerde akademik bir hayat için bu üniversiteler sizin için daha iyi olacaktır

ben piyasada çalışırım derseniz anadolu'da her hangi bir üniv de gayet iş yapar. okulun çok bir farkı olmaz. Çünkü çoğu şey size bağlı oluyor iş yaşamında -bu tavsiye de derece yapmamış arkadaşlar için-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 15 Temmuz 2008; 2:49:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

quote:

Bu arkadaşla aynı durumdayım ben de. Puanım yaklaşık aynı, itü inşaat ve itü makine yazacağım. Hazırlığı atlamak zor mu? Stigmata bir el at :P

Citi sana anlattım hazırlık zor değil ama bilmeyene çalışmayana inan çok zor. ben 0 bilgiyle geldim üstüne çalışmadım bu yüzden çook zorlandım ama sizin yine az çok bilginiz vardır benim gibi mal mal bakmazsınız hocanın ağzına. ama inanın mükemmel bir hazırlık dönemi yaşarsınız. zevklidir eğlencelidir arkadaşlarınız bir ömürlüktür hazırlıktaki.. zorluğuda var elbet sonuçta teknik üniversitede olduğunu unutma.

Puanınıza göre bölüm seçmeyin. tamam puanıda dikkate almayın demiyorum ama yapabileceğiniz mesleklere yönelin. sevmediğiniz bi bölüme puanı tuuyo die zıplamayın. (bence)

• itü'nün hazırlık sınavı kolaydır. Ama neyi yapmanız gerektiğini biliyorsanız
    Kompozisyon 20 puan
    test de 80 puan

geçmeniz için 60 almanız lazım.
    Bunun için de itü hazırlık sınavına yönelik kurs açıyor. Bir haftalığına. Tabi fiyatı da sağlamdır :D
    bir kaç kalıbı öğrenirseniz kompozisyondan 20 almanız çok kolaylaşır.
    geriye 40 puan gerekir
    sınavdan önce dediğim gibi ingilizce gramer yapılarını tekrar ederseniz geçersiniz diye düşünüyorum

ben ilkokul sonrası anadolu lisesi ingilizce+fen lisesinde işlenmemiş ingilizce dersleriyle itü'de hazırlığı atlamıştım. Sırf ortaokul bilgisiyle. kolaydı yani

sistemi değiştirmedilerse itü'de işler böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 15 Temmuz 2008; 2:50:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Temren

mühendislik okumak istiyorum, bir de istanbul istiyorum derseniz en mantıklı seçim itü olacaktır. Muhtemelen elektronik, bilgisayar'la alakalı bir şey seçeceksin. O zaman bedavaya kalacağın yer İtü Gölet Yurtlar

şehir önemli değil derseniz
    elektronik, bilgisayar, makina bölümleri için odtü'yü
    mimarlık, inşaat içinse itü'yü tercih edin derim.
    ilerde akademik bir hayat için bu üniversiteler sizin için daha iyi olacaktır

ben piyasada çalışırım derseniz anadolu'da her hangi bir üniv de gayet iş yapar. okulun çok bir farkı olmaz. Çünkü çoğu şey size bağlı oluyor iş yaşamında -bu tavsiye de derece yapmamış arkadaşlar için-

Katılıyorum. Ama gerçeği sölemek gerekirse (kimseyi yanıltmak için demiyorum) Ankara biraz sıkıcı bi şehir. çok duydum ankaralı arkadaşlarımdan.

• bir de itü ile ilgili daha net bilgi almak için şurayı kurcalayabilirsiniz

http://www.teknikforum.com/
  • itünün dereceyle girene verdiği dizüstü iblgisayar hakkında bilgisi olan var mı
  • quote:

itünün dereceyle girene verdiği dizüstü iblgisayar hakkında bilgisi olan var mı

kötü bişey verceklerini sanmıyorum. laptopunda kötüsü nekadar kötü olabilir oda ayrı bi konu
  • Maslak kampüsüne gidip gezmeni öneririm. Zaten kaliteli okul, ama sen yine de bi gez bakalım. Bi de boğaziçini gez, sonra karar ver.
  • itünün ortamı hakkında bilgi verebilirmisiniz.. genelde itülüler sıcakkanlı insanlar denir
    çok olay oluyo mu? öğrenciler arasında
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.