Şimdi Ara

İtü uçak mühendisliği düşünen veya havacılığa ilgi duyan arkadaşlar, sorularınızı alabilirim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
5
Favori
6.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki bir soru daha soruyim izninizle mesela itü uçaktan mezun oldunuz bir makine mühendisinin istihdam edileceği yere girme imkanınız olduğunu düşünüyor musunuz havacılık uzay veya uçak mühendisliği mezunu biri misal olarak araba motoru imalatında görev alabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    Uçak mühendisi otomativde çalışabildiği gibi uçak işlerinde de makine mühendisinin rolü nedir ? Bir uçak mühendisi kadar işe alınma imkani var mıdır ?

Yukarıdaki arkadaşla bir nevi benzer soruyu sormuşuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KokceliMehmet -- 11 Ağustos 2018; 18:30:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mrpenguin M kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debrogliee -- 9 Eylül 2020; 18:44:33 >
  • Hocam itü ve odtü dışındaki uçak mühendislikleri de is bulamaz mi acaba yoksa birey kendini geliştirirse güzel yerlerde olabilir mi kafamda antep ing uçak ve uzay mühendisliği var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben uzay müh. istiyorum da uçaktan ne farkı var? Ve de hedefim odtü havacılık ve uzaydı fakat %80 uçak %20 uzaymış dersleri ya da buna yakın oranda, fakat ben direk uzay istiyordum o yüzden itü uzayı mı tercih etmeliyim? Bunun hakkında bilginiz var mı?
  • obp yüzünden giremeyeceğim malesef bu bölüme. şimdi ya sıralamamın baya altında bir mühendislik yazacağım ya da tıp yazıp hayatımı reçete yazarak geçireceğim. çıldırmamak elde değil.
  • mezmez kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debrogliee -- 9 Eylül 2020; 18:45:1 >
  • Forumdan takip ettiğim kadarıyla bu obp meselesi çok can sıkıcı bir noktaya gelmiş.Benim zamanımda böyle bir şey yoktu.Anladığım kadarıyla geyet iyi bir sıralaman var. Ancak hayatta her zaman her istediğimiz olmayabiliyor.Hayırlı böyleymiş demek en mantıklısı. Bence Tıp fakültesi için bu kadar kötümser düşünmemelisin. Doktorluk çok kutsal bir meslek.Hem de Türkiye'de iş bulma sıkıntısı çekmeyen ender meslek gruplarından.Tabi sırf parası için de böyle bir iş yapılmaz orası ayrı.Burada nacizane tavsiyem tercih listeni oluştururken kendi istek ve yeteneklerini göz önünde bulundurman.Çünkü doktorluk sevilmeden yapılamayacak bir meslek.Bu arada senin sıralamanda olmak için can atan binlerce kişinin oluğunu da unutma.Yapacağın tercihlerde Allah yardımcın olsun.İleride seni çok iyi yerlerde görebilmek dileğiyle.
  • KokceliMehmet kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsan uçak mühendisliği makine mühendisliğinin yüksek lisan programıdır diyebilirim(yani uçak,makine mühendisliğinin alt dalı).Dolayısıyla uçak işlerinde çalışan oldukça fazla makine mühendisliği var.Eşit şartlardaki okullardan mezun olmak kaydıyla işe alınma kriterleri arasında çok az fark olacaktır.
  • Nabuket kullanıcısına yanıt
    Tabi ki bitirdiğin okul kadar kişinin kendini geliştirebilmesi de önemli.Bizim fakülteden mezun olup da hiçbir işten anlamayan adamlar da var. Ancak şunu söyleyebilirim ki İyi üniversitelerin büyük firmaların işe alımlarında lobi faaliyetleri yadsınamaz bir gerçek. Ama sen işinde iyiysen bu sadece uçak mühendisliği için değil bütün mesleklerde seni bir adım öne çıkaran şey olacaktır.Ancak şunu özellikle belirteyim yazacağın okuldaki hocaların uçak mühendisliği çıkışlı olanlarının miktarını öğrenmeni tavsiye ederim.Çünkü uçak makineden ayrı bir uzmanlık alanıdır.
    Aslına bakarsan itki sistemleri apayrı bir disiplinidir. Makinede de uçakda da ayrı ayrı uzmanlaşmalar gerekir.Yani temel olarak yeni mezun bir uçak mühendisi prensip olarak itki sistemlerinden anlasa da bu alanda çalışabilmesi için özel olarak uzmanlaşması gerekir. araba motoru ve uçak motoru birbirine benzese de temelinde farklı amaçlar barındıran sistemlerdir. Ancak bir uçak mühendisi de bir arabanın motorunun imalatında çalışabilir zaten otomotiv sektöründe çalıştığı aerodinamik dışındaki ikinci alan da budur.
  • Sorularınızı geç de olsa cevaplamaya çalışıyorum kusura bakmayın :)
  • Hocam bu bölümdeki kız öğrenciler için ne düşünüyorsunuz bir dezavantajı var mi sizce? Bu bölümü yazmak istediğimde genel olarak kız öğrenciler için

bence pek uygun değil sözünü duyuyorum.Siz bu konu hakkında ne söylersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tugbanasaa

Hocam bu bölümdeki kız öğrenciler için ne düşünüyorsunuz bir dezavantajı var mi sizce? Bu bölümü yazmak istediğimde genel olarak kız öğrenciler için

bence pek uygun değil sözünü duyuyorum.Siz bu konu hakkında ne söylersiniz?
    uçak mühendisliğinde kız öğrenci sayısının az olduğunu söylemeliyim.Mesela bizim sınıfta 7 kız 52 erkek var ve ilk 5 derece öğrencisinin 4'ü kız.Yani oldukça başarılılar.Bence eğer isterse kadınların çalışma hayatında aktif olamayacağı sektör yok.Ancak yaradılış fıtratından dolayı kadın ve erkeğin farklı özelliklere sahip olduğunu da unutmamak gerekir.Özellikle ülkemizde kadınlara biçilen bazı kalıplardan dolayı uçak mühendisliğinin bütün çalışma safhalarında ereklerin yoğunlukta olduğunu belirtmeliyim.Ancak az önce de söylediğim gibi istedikten sonra Türk kadınının altından kalkamayacağı iş yoktur.

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Debrogliee

.
    Dediğiniz gibi odtü ve itü bazı bölümlerde birbirlerine oldukça yakın ve oldukça kaliteli eğitim vermekte bu alanda onlardan biri. İtü uçak, odtü havacılığa göre daha köklü, daha oturmuş bir bölüm evet ama ben söylediklerinizin bir kısmına katılmıyorum. Öncelikle Odtü'nun uzay ve havacılık konusunda tek artısı elbette sadece ingilizce eğitim vermesi değil, takdir edersiniz ki ülkenin savunma havacılığı adına iş yapmakta olan şirketlerin büyük bir kısmı Ankara'da savunma sanayii kümelenmesinde bulunmakta. Türkiye'nin fiziki ve ar-ge hacmi olarak en büyük teknokentinin de odtu teknokent olduğunu düşünürsek veya TAI gibi bir kurumda odtü mezunu profilinin %50'leri aşmış olduğunu düşünürsek ben bu alanda odtu mezunlarının daha kolay iş bulabileceğini ve daha kolay yükselebileceğini düşünüyorum. Bunlara ek olarak odtü mezunlarının okulun akademik saygınlığı sayesinde yurtdışı lisansüstü programlara kabul almalarının biraz daha kolay olduğunu biliyorum. Bu iki okulun da bu alanda kaliteli eğitim verdiği gerçeği mevcut.

Muhendislik ve Teknoloji alanında QS :

ODTU - 216
    ITU - 231

Makina ve Havacılık alanında QS :

ITU - 101-150
    ODTU - 101-150

• up
  • Staj için kolayca bir firma bulabiliyor musunuz?THY,Pegasus,Atlas gibi özel firmalarda staj yapmak veya mezun olduğunuzda işe girmek gerçekten zor mu?Çünkü düşününce bu alanda İTÜ uçak adeta rakipsiz.Yani bu büyük firmalar mühendis aradığında ilk baktıkları yerin İTÜ olması gerekiyor ama internette de THY'ye anca torpille girersiniz vs yazıyor.
    Ben özellikle uçaklar üzerinde çalışmak istediğim için bu alanı yazdım yani otomativ sektöründe falan bir makine mühendisinin yaptığını yapmak istemiyorum.Türkiye'de her ne kadar gelişmekte olsa da hala çalışma alanı kısıtlı bir bölüm gibi geliyor bana,yanılıyor muyum?
    Bir de Avrupa ve Amerika'da çok fazla havacılık şirketi var.Buralarda çalışan tanıdıklarınız var mı,giderken çok zorluk yaşadılar mı?
    İTÜ mezunundan ODTÜ'nün daha iyi olduğunu ODTÜ mezunundan İTÜ'nün daha iyi olduğunu şu ana kadar duymadım.(Bilgisine ve deneyimine güvendiğim insanlardan)
  • Hocam EHB ve Uçak'a girebiliyorum ama Uçak yazmak konusunda kararsızım.Uçak mühendisliğinin İTÜ EHB'nin %30 ingilizce programından daha yüksek tabanı var.Bu beni yazmak konusunda biraz kuşkulandırıyor.İnsanlar bu bölümü neden EHB'ye göre daha önde tercih etmiş? Sizce sebebi nedir?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.