Şimdi Ara

İTÜ ve YTÜ Makina ile ilgili sorularınız varsa alabilirm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4+1 hazirlik okudu 20 sinde sinavini gecerse bu sene de bitirecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare of you

quote:

Orijinalden alıntı: crsxy613

Abim ytu makine mezunu yani insallah olacak ingilizceleri verebilirse. Yani ona ve onun butun mezun arkadaslarina dayanarak soyluyorum kendisi de cok pisman oldu

Ne yazacaz hocam biz o kötü bu kötü

itü gmim
  • Artik o kadar fazla muhendis var ki hele makine muhendisi...

Makineden cok makine muhendisi var artik saka gibi.ITU Makine dusunuyorum ancak gelecek konusunda biraz kafam karisik.Mezunlarin issizlik orani hakkinda bilginiz var mi ?

Bu bolumu bitirmis bir insan nerelerde calisir ve maasi en fazla kac olur ?

Makine muhendisi mezun oldugunda ne tur islerde ne tur sirketlerde bulunabilir ?

• Noxramma kullanıcısına yanıt
    Bölüm %30 ingilizce ve diger bilgisayar mühendislikleri icinde dezavantaj olarak goruluyor. Kampus vs. Onlar zaten iyi tek düşüneceginiz sey ingilizce olayi olsun lablar falan gayet iyi egitimi de iyidir. Yildiz zaten iyi bir universite ama etiket hangi bolum olursa olsun yeterli olmayabiliyor kendini gelistirmekte bitiyor is özellikle bilgisayar muhendisliginde devamli ogrenmeye acik olmak gerekiyor uçsuz bucaksiz bir sektor cunku

• Kardeşim piyasada cok muhendis var artik bu dogru 4 yil sonra kim bilir neler olacak makina icin benim okudugum insaat icin gecerli bunlar arkadaslarin dedigi gibi issizlerde var yildiz mezunu olup yurtdisi yurtici olsun gayet iyi calisanlar da var. Makinaya ilgin varsa yaz basarili olursun kampus tasinma durumlari var o kötü etkileyebilir planlarini bozabilir. Bende insaatla makina yazmistim herkes bana(okulun icindeki hocalar dahi) yildiz makinayi öne yazsaydin cok iyidir dediler. Ilgi duyuyorsan basarili olursun calisana her sey kolay.Bölum zordur bu arada sadece makina degil diger muhendisliklerde de ciddi egitimler veriliyor disaridan konusmasi kolay geliyor tercih dönemlerinde okulun icinde olunca daha iyi anlarsınız. Aynilarini biz de yasadik gecen sene sizi cok iyi anliyorum. Egitim anlaminda supheniz olmasin 1.sinif universite diye tabir edilen universitelerden eksigi yoktur.

Kafam karışik makina konusunda diyorsaniz mekatronik de oneririm turkiyede yildizda en iyi bu bolum ve kulupler vs cok aktif gelecegin meslegi olarak da goruluyor degerlendirebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem05

Kardeşim piyasada cok muhendis var artik bu dogru 4 yil sonra kim bilir neler olacak makina icin benim okudugum insaat icin gecerli bunlar arkadaslarin dedigi gibi issizlerde var yildiz mezunu olup yurtdisi yurtici olsun gayet iyi calisanlar da var. Makinaya ilgin varsa yaz basarili olursun kampus tasinma durumlari var o kötü etkileyebilir planlarini bozabilir. Bende insaatla makina yazmistim herkes bana(okulun icindeki hocalar dahi) yildiz makinayi öne yazsaydin cok iyidir dediler. Ilgi duyuyorsan basarili olursun calisana her sey kolay.Bölum zordur bu arada sadece makina degil diger muhendisliklerde de ciddi egitimler veriliyor disaridan konusmasi kolay geliyor tercih dönemlerinde okulun icinde olunca daha iyi anlarsınız. Aynilarini biz de yasadik gecen sene sizi cok iyi anliyorum. Egitim anlaminda supheniz olmasin 1.sinif universite diye tabir edilen universitelerden eksigi yoktur.

Kafam karışik makina konusunda diyorsaniz mekatronik de oneririm turkiyede yildizda en iyi bu bolum ve kulupler vs cok aktif gelecegin meslegi olarak da goruluyor degerlendirebilirsiniz...

Hocam YTÜ de inşaat, makine, mekatronik, elektrik mühendisliği bölümleri tutuyor. Sizce hangisini önce yazmaliyim ben sıralamaya göre yapmak istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Schrödinger Kedisi

Itu makine erasmus anlat gelsin hocam

Erasmus olanakları makina için çok geniş. İngilizce eğitim yapan okullara kabul almak kontenjan nedeniyle biraz zor olsa da Almanyadaki okullara çok rahat bir şekilde a2 seviyesiyle başvuru yapabiliyorsunuz.

Şimdi kontrol ettim 2015-2016 için makina fakültesinden 34 kişi erasmus hakkı kazanmış ve bunların 16 sı almanyadaki okullara yerleşmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irou

KRDŞ Bİ DİPLOMA VE GPA AT DA GÖZÜMÜZ ŞENLENSİN O ZAMAN

Daha mezun olmadım gpa şu an için 3.35
  • Ytü okurken fizikle veya başka bölümle çap yapmak için ne kadar bir ortalama, çaba lazım? Çok çalışılırsa olabilecek bir şey mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: detsalb

Artik o kadar fazla muhendis var ki hele makine muhendisi...

Makineden cok makine muhendisi var artik saka gibi.ITU Makine dusunuyorum ancak gelecek konusunda biraz kafam karisik.Mezunlarin issizlik orani hakkinda bilginiz var mi ?

Bu bolumu bitirmis bir insan nerelerde calisir ve maasi en fazla kac olur ?

Makine muhendisi mezun oldugunda ne tur islerde ne tur sirketlerde bulunabilir ?

İlk cümlelerinize kesinlikle katılıyorum. Maalesef birçok kontenjan açıldı ve bunların istihdamını sağlayacak çalışma alanı yeterince yok.

Makina mühendisliği içerik bakımından biraz geniş kapsamlı bir bölüm. Sadece makina mühendisliğine ait dersleri değil; elektrik, kontrol ve otomasyon, bilgisayar, imalat mühendisliği gibi alanlardan da dersler alıyorsunuz. Tabi ki bu alanlarda bir uzmanlığınız olmuyor ama ilginiz varsa iş hayatınızda bu alanlara da kaymalar gerçekleşebiliyor. Bunun örneğine yazılım alanında şahit oldum.

Genel anlamda makina mühendisleri otomotiv, imalat ve enerji(iklimlendirme, tesisat vs.) çalışmakta. Bunların haricinde diğer makina mühendisliği alanlarına veya bir üst paragrafta yazdığım alanlarda da çalışabilirsiniz. Hatta mühendislik alanları dışındaki alanlarda yöneticilik faaliyet gösterebilmeniz de mümkün(banka yöneticiliğ vs.) Ama bunun için belirli bir birikiminizin olması gerekli.

İşsizlik oranı hakkında bir bilgim yok maalesef. Ama daha öncede belirttim okulla ilginiz sadece sınavlara gelmek olursa, okulun size bu anlamda bir şey katabileceğini düşünmüyorum.

Maaş konusu ülkelerin çalışma alanlarına verdiği öneme göre değişmekte. Türkiye'de maalesef ar-ge merkezli mühendislik yerine diğer ülkelerin geliştirmiş olduğu projelerin üretimini gerçekleştirme işi yapılıyor. Dolayısıyla aslan payını bu tür ülkeler kazanıyor. Ayrıca çalışma alanlarının ağırlıklı olarak özel sektörde olmasıdan dolayı ilk yıllarda sıkıntılı olabilir. Fakat kendinizi kanıtlarsanız birkaç yıl içinde giriş maaşınızı 2-3 e katlabailirsiniz. Eğer bu sizin için birinci önceliğinizse tıp okumayı da iyice düşünmeniz gerekir.

• Sence ytu mu yoksa 1 sene bekleyip itu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: E-mac

Ytü okurken fizikle veya başka bölümle çap yapmak için ne kadar bir ortalama, çaba lazım? Çok çalışılırsa olabilecek bir şey mi ?

Çap ortalamaları bölümlere göre değişiklik göstermekte. Genelde makina, bilgisayar, elo hab, elektrik, endüstri, gibi bölümlerin ortalamarı 3.4-3.5 civarı. Fakat fizik, gıda, kimya, metalürji vs gibi bölümlerde tam bilmemekle birlikte 2.8-3 civarı ortalamayla çap yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Yıldızda makinadan sadece belirli bölümlere çap yapma imkanı verilirken, itüde istediğiniz bölümle çap yapabilirsiniz. Yıldız makinaya giderseniz fizikle çap yapabilmeniz mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frkts

Sence ytu mu yoksa 1 sene bekleyip itu mu?

Dediğim gibi çok bariz farklar yok ikisi arasında. Olanaklar hemen hemen aynı ikisi için de. Bir yıl daha hazırlanacaksanız bence bu sadece tıp için olmalı(tabi bu bölüm için gerçekten istekliyseniz.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decoluce

quote:

Erasmus olanakları makina için çok geniş. İngilizce eğitim yapan okullara kabul almak kontenjan nedeniyle biraz zor olsa da Almanyadaki okullara çok rahat bir şekilde a2 seviyesiyle başvuru yapabiliyorsunuz.

Şimdi kontrol ettim 2015-2016 için makina fakültesinden 34 kişi erasmus hakkı kazanmış ve bunların 16 sı almanyadaki okullara yerleşmiş.

Ozaman ben almanca calismaya baslayayim simdiden. 😂

İngilizcem var zaten hazirligi bilerek gecmeyip o dönemde almanca öğrenmem mantikli olacaktir sanirim

• quote:

quote:

Kardeşim piyasada cok muhendis var artik bu dogru 4 yil sonra kim bilir neler olacak makina icin benim okudugum insaat icin gecerli bunlar arkadaslarin dedigi gibi issizlerde var yildiz mezunu olup yurtdisi yurtici olsun gayet iyi calisanlar da var. Makinaya ilgin varsa yaz basarili olursun kampus tasinma durumlari var o kötü etkileyebilir planlarini bozabilir. Bende insaatla makina yazmistim herkes bana(okulun icindeki hocalar dahi) yildiz makinayi öne yazsaydin cok iyidir dediler. Ilgi duyuyorsan basarili olursun calisana her sey kolay.Bölum zordur bu arada sadece makina degil diger muhendisliklerde de ciddi egitimler veriliyor disaridan konusmasi kolay geliyor tercih dönemlerinde okulun icinde olunca daha iyi anlarsınız. Aynilarini biz de yasadik gecen sene sizi cok iyi anliyorum. Egitim anlaminda supheniz olmasin 1.sinif universite diye tabir edilen universitelerden eksigi yoktur.

Hocam YTÜ de inşaat, makine, mekatronik, elektrik mühendisliği bölümleri tutuyor. Sizce hangisini önce yazmaliyim ben sıralamaya göre yapmak istiyorum.

Dedigim gibi senin ilgi alanina kalmis bir sey ben fizigin elektrik kismini vs. Sevmedigim icin daha dinamik agirlikli bolum olan insaati sectim. Yarim donem hazirlik okuyup yarim donem de bolume basladim ve meslek dersleri cok hosuma gitti yuksek notlarla da gectim zaten. Hangi alana ilgin varsa ona gore secim yap pisman olma ileride

Insaat gayet iyi ozellikle sektorde ytü santiye muhendisi olarak iyi konumda siz bakmayin heryerde itu odtu disi çöp yazarlar ama sektörde yildizlilarin sayisi da cok fazladir inşaati öneririm

Makina da gayet iyi ama mesela baktigimiz zaman itu odtu ile siralama olarak bile cok ucurum var insaatda bu aralik daha kapali. Eğitiminin de iyi olacagini varsayiyorum.

Mekatronik icin zaten yanlis hatirlamiyosam ytüde var bir tek odtu itude yoktu. Alaninda en iyisi olursun robotik üzerinedir gelecegin meslegi ama Turkiyede ne kadar surede degeri anlasilir bilinmez. Ilk 15bin icine giren arkadasim gecen sene mekatronik yazdi ideali yuksek profilli ogrencilerle okursun seviye hic dusmez

Elektrik hakkinda pek bir fikrim yok ama bu feto durumlarindan akademisyenler ihtac edildi elektrik fakultesinde bu sayi fazlaydi bolume baslayan arkadasim da yok su an yanlis bilgi vermek istemem.

Önümuzdeki hafta daha genis kapsamli bir konu acmayi dusunuyorum 1 2 farkli bolumden arkadaslarim ile ytü hakkinda daha fazla bilgi veririz.

Yine akliniza takilan herhangi bir sey olursa yazin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Decoluce

quote:

Ozaman ben almanca calismaya baslayayim simdiden. 😂

İngilizcem var zaten hazirligi bilerek gecmeyip o dönemde almanca öğrenmem mantikli olacaktir sanirim

Bence hazırlığı geçebiliyorsanız geçin. Birinci sınıfta bir almanca kursuna yazılıp şansınızı denemeniz daha karlı olacaktır

• Hazırlık senesi merkezi ayazağa kampüsünde mi geçiyor? Yoksa Makine fakültesinin bulunduğu kampüste mi ?
  • Decoluce D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam.http://www.ogi.yildiz.edu.tr/images/files/Cıf%20Anadal%20Kontenjanları%20ve%20Basvuru%20Kabul%20Edılecek%20Programlar%20(2017-2018)(1).xls burdaki tabloya göre fizik için çap tüm mühendisliklerden olabilir diyor ama yanlış mı bakıyorum ?

• quote:

quote:

quote:

Dedigim gibi senin ilgi alanina kalmis bir sey ben fizigin elektrik kismini vs. Sevmedigim icin daha dinamik agirlikli bolum olan insaati sectim. Yarim donem hazirlik okuyup yarim donem de bolume basladim ve meslek dersleri cok hosuma gitti yuksek notlarla da gectim zaten. Hangi alana ilgin varsa ona gore secim yap pisman olma ileride

Insaat gayet iyi ozellikle sektorde ytü santiye muhendisi olarak iyi konumda siz bakmayin heryerde itu odtu disi çöp yazarlar ama sektörde yildizlilarin sayisi da cok fazladir inşaati öneririm

Makina da gayet iyi ama mesela baktigimiz zaman itu odtu ile siralama olarak bile cok ucurum var insaatda bu aralik daha kapali. Eğitiminin de iyi olacagini varsayiyorum.

Mekatronik icin zaten yanlis hatirlamiyosam ytüde var bir tek odtu itude yoktu. Alaninda en iyisi olursun robotik üzerinedir gelecegin meslegi ama Turkiyede ne kadar surede degeri anlasilir bilinmez. Ilk 15bin icine giren arkadasim gecen sene mekatronik yazdi ideali yuksek profilli ogrencilerle okursun seviye hic dusmez

Elektrik hakkinda pek bir fikrim yok ama bu feto durumlarindan akademisyenler ihtac edildi elektrik fakultesinde bu sayi fazlaydi bolume baslayan arkadasim da yok su an yanlis bilgi vermek istemem.

Önümuzdeki hafta daha genis kapsamli bir konu acmayi dusunuyorum 1 2 farkli bolumden arkadaslarim ile ytü hakkinda daha fazla bilgi veririz.

Yine akliniza takilan herhangi bir sey olursa yazin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim...

Teşekkür ederim hocam inşaat hakkında ben sizle aynı fikirdeyim.

2015'te 25 binle kapatmış %30 ing olanı, geçen sene 27 binle kapatmış. Benim sıralamam 26349, gelir mi?

• Umarim gelir bende %30 ing okuyorum. Insallah sinif arkadasi oluruz :D

Ama arastirmaya devam! Tercih doneminde her 3 gunde 1 fikir değiştiriyordum ben iyi dusun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.