itü öidb İTÜ | ÖİDB https://www.sis.itu.edu.tr/TR/ogrenci/lisans/ders-bilgileri/ders-bilgileri.php?subj=BLG&numb=252Ebilgiğiniz giriş seviyesi sınıflardan başlıyor. Yani seçmeli derslere kadar bir kişi bu işi merak ediyorsa zaten öğrenir bir şekilde fakat alan hakkında bilgisi yada merakı olmayan işi zor gibi Ders numarası 252e bu arada < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jenkem -- 31 Temmuz 2021; 14:40:0 > |
İTÜ Yapay Zeka vs Hacettepe Bilgisayar (3. sayfa)
-
-
ben bolumun iceriginden giris seviyesi oldugu sonucuna ulasamadim yazilan kavramlar ileri seviyelerde de kullanilabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Abicim aklını kiraya mi verdin ilgin yoksa yazabilirsin dedim. Suan biz dedik diye adam tercih listesini guncellemeyecek. Tercih zamanina kadar gelen fikirleri degerlendirir. Ortaya koyar verileri ve tercihini yapar. Yil 2021 makine mi öneriyorsunuz yazmis cahil herif ya. Herkesi üye yapmasalar şuraya keske. Önerilen okulda Boğaziçi lol
Sadece bu ikisi arasında iseniz itü yapay zeka yazılır, ki ben öyle de yaptım.
-
Yapay zeka Türkiye'de şişirilmiş bir balon. Şirketler yapay zeka yapıyoruz diyor fakat alakaları bile yok reklam olsun diye.
İş ilanları çok sınırlı diğer yandan cengciside matematik, Istatistik okuyanda yapay zekaya yöneliyor.
Sektörde çalışan biri olarak ben seçmezdim.
Yapay zekadan bilgisayar mühendisi olarak çıkabiliyorsan olabilir.
Hacettepe de iyidir ama sıralamam yazık olacak diyorsan arkadaşların dediği bölümlere yönel.
Bir arkadaş makine otomativ müh örneği vermiş, katılıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 31 Temmuz 2021; 15:42:7 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapay zeka muh su an kesinlikle bilgisayarin alternatifi degil, uzulursunuz.
Bolumun oturmuslugunu ve akademik kadrosunun darligini bi kenara birakiyorum, ders programi cs in pek cok yerini karsilamiyor zaten. Dijitalle baslayan donanim kısmı ve/veya bilgisayar organizasyonundan gomuluye ulaşan alan zaten kapsama alaninizin disinda kaliyor, bunun disinda bolumun sofeng tarafi icin verdigi temel de secmeli imkani da bence yetersiz. Bunun disinda bence dataci olmak icin cok guzel bir programi var -bu programin kesinlikle 4 yil icin fazla dar oldugunu ve boyle ozellestirdiyseniz mat temelini daha saglam vermeniz gerektigini dusunuyorum ama eldekilerle bu kadar-, ama dataci olmak icin bu cabaya ve diğer yollari kapatmaya deger mi onu yazan kisi dusunmeli. Ama ne aici ne dataci -yapisik ikiz bunlar zaten de- olmak icin 4 yil boyunca boyle bir program izlemek pek mantikli değil bence, yöneleceğiniz alana göre bir bilgisayar mezunu da gerekli secmeliler aciliyorsa -iyi okullarin cogu aciyordur bence incelemedim- sizden pek farkli olmayan sekilde o alanda uzmanlaşmış olarak mezun olabilir, uzerine csin diger alanlari ile ilgili temeller de cebinde olur. Hatta iyi bilgisayar muhendisligine de gerek yok, bilkent mattan bile ayni sekilde cikarsin.
Bu arada programa bir kez daha bakarken bazi yapay zeka kodlu derslerin akts ile itu kredileri arasindaki tutarsizliklar dikkatimi cekti, sanki programi 4 seneye/240 krediye doldurmak icin bazi dersleri sisirmisler gibi geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
niye gidilmesin? Akademik anlamda odtü boün bilkentten bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Bölümü seviyorsa mecbur gidecek. Bana para versen boün makina okumam. Hadi endüstri falan çekilir de makina falan asla.
-
hatta boün makina mı pamukkale bilgisayar mı desen pamukkale bilgisayarı seçerim
-
Bu hacettepe neden öcü gibi bakıyorlar anlamıyorum sebebi var mı ? Kendi açımdan bakınca seçmeli dersleri falan güzel bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jenkem -- 31 Temmuz 2021; 17:2:17 > -
Keşke itü güzel bir program hazırlamış olsaydı, böyle arayışlara gerek kalmazdı. up
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 31 Temmuz 2021; 20:56:47 > -
İstanbulda mısjn Ankara mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
etik degil ne demek :D
Hocam bilimsel ve akademik etiğe aykırı. Ayrıca bilgisayar mühendisliği isteyen kişilerin %90'ı (sayıyı sallıyorum, tamamına yakını demek istedim) hangi alanda uzmanlaşacağına dair fikrî olgunluğa bilgisayar lisans programının sonlarına kadar ulaşamıyor. Sen onlarca bilgisayar mühendislik uzmanlığından hepi topu 1 tanesini tek başına lisans programı olarak kurarsan önemli potansiyelleri harcayabilirsin. Ayrıca yapay zeka konsepti hakkında da sığ bilgiler var, böyle adayları bariz bir tehlikenin içine atmak vicdanen de doğru olmaz.
Hacettepe ceng
hacengtepe 200k’dan ilk 100’e 🙏🏻💞
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribas0 -- 31 Temmuz 2021; 22:9:22 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hacettepe Bilgisayar'da okuyorum ve seçersen puanını boşa harcamış olacağını düşünmüyorum. 3-4k'lardan giren onlarca insan var ve bu yıl bu sayı daha da artacak. İTÜ Hacettepeden daha iyi bir üniversitedir fakat yapay zeka alanında çalışmak istediğinde emin değilsen Hacettepe yazmanı öneririm. Kesinlikle boş bir bölüm degil 😊
-
İstanbul’dayım fakat Ankara olması da sorun değil hatta uzaklaşmak benim için + bile olabilir
itu ai ezer
-
Başka öneriniz var mıdır? Birkaç sene önce 20 bin civarında alan bir bölüm olduğunu biliyorum fazla şişirdiler bilgisayarları maalesef
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X